9 Kasım 2015 Pazartesi

Sigorta otomat

Sigorta otomat

Ev ofis gibi alanlarda aydınlatma ve priz tesisatında koruma ve anahtarlama elemanı olarak kullanılan anahtarlı otomatik sigortalar endüstriyel tesislerde ve motor devrelerinde de tercih edilen bir elektrik koruma ve anahtarlama elemanıdır. Otomatik sigorta herhangi bir arıza durumunda devreyi acar. Kurma kolu yukarıya doğru kaldırılarak sigorta devreye alınır. Kısa devre akımının termik ve manyetik zorlamaları devreyi çok kısa surede açan otomatik sigorta sayesinde sınırlandırılmış olur. Bunun sebebi de hem az yer kaplamasından hem de işlevinden dolayıdır.


Manuel bir şekilde kumanda edilerek şebekeye bağlanması ve akımın önceden belirtilen değerini aşması durumunda, devreyi tekrar şebekeden ayrıştırmaya yarayan bir elektromanyetik cihazdır. Sigortanın üzerine aynı zamanda açma karakteristiğini temsil eden B, C veya D semolü yazıdır. B, C ve D harfleri sigortanın ani açma akım değerini temsil eder. Ani akım açma değerleri aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.


Sigortaların otomatik sigorta , bıçaklı sigorta , buşonlu sigorta gibi çeşitleri mevcuttur. En çok tercih edilen otomatik sigortalar tek faz için kullanılan w otomat , 3faz için kullanlan k otomat ve n otomat olarak ve tetikleme sınıfına göre çabuk (b tip) ve yavaş (c tip) olarak ayrılır. Evimizdeki ana sigorta 32A C tipiydi. Yük çeken aletler çalışınca atmaya başladı. Bende yenibir sigorta aldım aynı değer fakat daha kaliteli olduğu söylene bir marka (schneider-ik60n).


W otomatlar kat dağıtım W otomat kutusuna adet kadar anahtarlı otomatik sigorta takmak olanağı vardır. Bu yüzden günümüzde en çok kullanılan otomatik sigorta türü olmuştur. Bir elektrik devresini manuel kumanda ederek şebekeye bağlamaya ve akımın önceden belirtilen bir değeri aşması halinde, devreyi otomatik olarak şebekeden ayırmaya yarayan elektromekanik bir cihazdır. Akım koruma röleleri, otomatik sigorta modelleri, otomat ve sigorta kutuları gibi pek çok farklı ürünün ile bulunduğu bu kategori içinden sizin için en elverişli olan modeli tercih edebilirsiniz.


Anahtarları sayesinde bağlı bulundukları devrelerin açılıp kapanmasını temin ederler. Viko Sıva Altı Sigorta Kutusu Onikili. Kabloları ve iletkenleri aşırı akım ve kısa devreye karşı anahtarlı otomatik sigortalar korur. Bir arıza halinde (aşırı akım), tesis edilmiş olan iletken kesitlerinin aşırı ısınarak izolasyon malzemesi ve çevre için yangın tehlikesi oluşturmaması için bunların önünde otomatik sigortalar kullanılmalıdır.


Sigorta otomat

DETAYLI BİLGİ İÇİN Hakkımızda. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Kullanımı bu anlamda kolay olduğu için sigorta ciddi bir hasar almadığı ya da arızalanmadığı sürece çalışmaya devam eder ve devamlı kullanılır.


ENGLISH - TÜRKÇE Fiyat Listesi. ANASAYFA ÜRÜNLER HAKKIMIZDA TEKNİK BELGELER İLETİŞİM ÜYE GİR İŞİ. Beton Çivili Kroşe END-1Dikiş Makinesi Ampulü.


Sigorta otomat

Bir devreyi yüksek akım ve ksıa devre akımından korumak amacıyla tasarlanmış bir anahtardır. Devreden geçen akım belirli bir değerin üstüne çıkınca veya bir kısa devre durumunda otomatik sigorta elektrik bağlantısını keser. Daha fazla doküman ve video için sitemizi ziyaret ediniz. Bu videoda malzemenin en temel özellikleri detaya girilmeden verilmiştir.


Daha detaylı bilgi için ders notlarımızı inceleyebilirsiniz. Your user agent does not support the HTMLVideo element. Yıldır elektrik malzemeleri konusunda hizmet veren uzman bir kuruluştur. Kumanda devresini herhangi bir kısa devreye maruz bırakmamak gayesiyle kullanılır.


Akım değeri düşük olan bu sigortalar attıklarında şalter iner. Otomat sigorta , motor koruma şalteri, kompakt şalter kadar koruma güvenliğine ve kullanım pratikliğine sahip değillerdir. Elektrik Motorlarında Termik Koruma Elemanı Akım Değerinin Ayarlanmas. Sigorta Kutuları Panolar ve Kutular İle İlgili Birçok Ürünün Bulunduğu Online Satış Sitesi.


Lı W Otomat Kutusu Sıva Üstü Viko 50. TL 7TL Lü W Otomat Kutusu Sıva Üstü Viko. Sigorta Cini’nin Allianz Sigorta güvencesiyle sunduğu kasko sigortası , trafik sigortası , konut sigortası , sağlık sigortası , ferdi kaza sigortası , iş yeri sigortası gibi ihtiyaç duyduğunuz bireysel ve kurumsal sigorta ürünlerine en uygun fiyat ve koşullarla kolaylıkla sahip olabilirsiniz. D tipi otomatik sigortalar : Sadece termik koruma özelliği olan sigortalardır.


Siemens Otomat Çeşitleri Spot Fiyatlarla teknikspotsatis. Temik koruma ünitesi bimetal şerit olup, aşırı akımlara karşı koruma görevi yaparlar. Buşon ve buşon kapağı tümleşik olup, sigorta attığında üzerindeki reset butonuna basarak sigorta kurulmuş olur. DC motorlarda pek işe yaramaz onun için buşon sigorta kullanmalısın bu fişek sigortada olabilir bıçaklı sigortada ama otomat yada manyetik. Günümüzde imalatları yoktur.


Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme, ğ) Kanuna aykırı. Bu sigorta tipi genellikle Elektronik devrelerde devre elemanlarını ,bir kısa devre halinde yüksek akımlara karşı korur. Devrenin kolayca açılıp kapatılmasına imkan sağlarlar.


Sigorta İşyeri Sigortaları Grup hayat sigortası ürünleriyle, çalışanlarınızı hayatta karşılaşabilecekleri risklere karşı güvence altına alabilir, dilerseniz onların adına birikim de oluşturabilirsiniz. Teklif Al Emekliliğinizi Hesaplayın. Gelin siz de birikiminizi şimdiden hesaplayın.


Anahtarlı sigortalara piyasa-da W otomat adı verilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar