8 Nisan 2015 Çarşamba

Uzaktan kumandalı anahtar devresi

Uzaktan Kumandalı Anahtar Devresi. Tek Kanal RF uzaktan kumanda devresi. Devremiz gözle görünmeyen kızıl ötesi ışık dediğimiz ışık ile çalışır.


Uzaktan kumandalı anahtar devresi

Evlerimizde kullandığımız tv kumandaları da aynı prensipte çalışmaktadır. Herhangi bir tv kumandasının herhangi bir tuşuna basarak devreyi çalıştırabilirsiniz. Birinci basışta röle kontakları çeker ve bağladığınız cihazı çalıştırır. Algılama mesafesi yaklaşık metre.


Aşağıda şemasını verdiğim devre bir uzaktan kumanda test cihazı devresidir. Devre ile her türlü IR uzaktan kumandaların çalışıp çalışmadığını anlayabiliriz. Bahsettıgın vıkoya baktım evet guzel fakat ben uzaktan kumandalı arıyorum. IR devre koyarak dımmer ozellıgını kullanabılırmıyız?


Devre ekleyene kadar yenisini yapmak daha kolay olur. Zaten dimmerde bir şey yok , önemli olan IR haberleşmeyi sağlamak. RF ALICI VERİCİ İLE UZAKTAN KUMANDALI ARABA Merhaba arkadaşlar bugün yeni bir projemi sizlerle paylaşacağım. Projemizde rf alıcı verici ile uzaktan kumandalı arabanın nasıl yapılabileceğini anlatacağım.


Toggle anahtar kumanda devresi üzerinde RDpinine, buzzer ise alıcı devresi üzerinde RDpinine bağlanacak. Fakat bu kilitler manuel olduğunda zamanla size çeşitli zorluklar çıkarabilirler. Gelişen teknoloji ile birlikte artık araç kapı kilit sistemleri de oldukça geliştirildi. Klasik kilitlerin yerini artık uzaktan kumandalı kilitler aldı. Bu projede özellikle küçükken oynamaktan hatta izlemekten bile büyük keyif duyduğumuz uzaktan kumandalı oyuncak arabalarda da kullanılan basit bir dc motor devresi yapacağız.


Uzaktan kumandalı anahtar devresi

Kullanılan temel bileşenimiz TSOP’dan oluşan IR sensörü devresidir. Mesela bir oyuncak arabayı veya oyuncak bir helikopteri kontrol edebilen uzaktan kumandalar nasıl yapılıyor? En basit şekilde bir uzaktan kumanda nasıl yapılır? Kendi imkanlarımla bir uzaktan kumanda yapmak istiyorum. Bana acıl uzaktan kumandalı arabaların ıcındekı devrenın şeması lazım guclu bırsey olursa ıyı olur.


Yardımcı olursanız sevınırım. TL 2TL (10) robotekno. Mini Led Dimmer Kontrol Anahtarı -Led Işığı Ayarlama. Volt Led ve Motor Dİmmer Devresi ELEKTRONİK DEVRE. Elektronik devre oluşturmaz ve içi boş halde boş kap olarak satışa s. Mitsubishi uzaktan kumandalı anahtar kumanda kasası olarak satışa sunulmuştur.


Kapı kontrol devresi röleler ve sınır anahtarlar yardımıyla gerçekleştirilmiştir. RF modülü ile uzaktan kumanda işlemi yapılmakta olup, aynı zamanda kapının açılıp kapatılabilmesi için iki tane buton kullanılmıştır. Sınır anahtarını kapanmasıyla. Tasarlanan bu proje, herkesin alışık olduğu ampullü aydınlatma sistemlerine ergonomik ve çok amaçlı bir alternatif oluşturmaktadır. Ayrıca tasarlanan bu devre ile güç tasarrufu sağlanarak alternatiflerinin bir adım ötesine geçer.


Kale Xuzaktan kumandalı kilit sistemi aynı zamanda Kale Xalarm sistemi ile beraber eş zamanlı olarak çalışabilmektedir. Mekanik anahtar sistemi sayesinde pil değiştirmeyi unuttuğunuz zamanlar da mekanik anahtar ile kapıyı açabilirsiniz. Devre klasik bir uzaktan kumanda alıcısıdır.


Uzaktan kumandalı anahtar devresi

Kontaklar normalde açık konumdadırlar. Röleler aktif iken kontaklar kısa devre durumuna geçerler ( anahtar açık anlamında) TOGGLE-MOMENTARY PCB üzerinde iki adet jumper (atlama) bulunmaktadır. Bunların her iki yanında toggle ve momentary yazısı yer. Videoda uzaktan kumanda edilen ışık anahtarının nasıl yapılacağı gösteriliyor. Tek markanın farklı serileri için özel üretilen kumandalar, modellerine ve seri numaralarına bağlı olarak seçiliyor.


Oto kumandalı Anahtar ,oto anahtar ,araba anahtarı ,otomobil anahtarı ,oto çilingir,ford key,auto key, kumandalı anahtar ,İmmobilizerli anahtar ,sustalı anahtar ,yedek anahtar ,kumanda tamiri, anahtar tamiri,kontak tamiri. Buton - Anahtar - Switch. Profesyonel Ses Sistemleri.


Mail adresime gönderir misiniz? Sitemize üyelik ve içeriğin indirilmesi tamamen ücretsizdir. Tezler, makaleler, ders notları, sınav soru. Elimde 5tane farklı uzaktan kumanda mevcut. CRETSİZ KARGO 12 TL.


Yapmak istiyorsanız, önce aracın mekaniğini oluşturun, devre kısmı kolay. TL ve ücretsiz kargo ile n11. Ihtiyaç halinde manüel olarak dişaridan anahtar ile veya içerden. Merhaba ,Hyundai Getz aracım var ara sıra anahtar kumandası uzaktan , yakından açma kapama yapmıyordu ama tuşa basınca anahtarın lambası yanıyor, bugün gece işten geldiğimde aracı anahtar kumandası ile açmaya çalıştım kumandali anahtarimda ışık yanıyordu ama araç sinyal almıyordu sanırım , bende anahtarı sokup. Piyasada sıklıkla görülen RGB ledler için bir çok kontrol devresi bulunmaktadır.


Lambalarınızı telefon yada tabletinizle ister ev içinden ister uzaktan açma ve kapama imkanı sunar. Merkezi ünite, Hub yada ana kontrolör gibi başka ek bir cihaza gerek duymaz. Kurulumu kolaydır, dakikada monte edilir.


Mevcut anahtarınızı çıkarıp yerine Rovline akıllı anahtarı takmanız yeterli. Yeni nesil Akıllı Anahtar ile eli dolu anahtar arama derdi son buluyor. RF ile uzaktan kumandalı kapının mikrodenetleyici ile gerçekleştirilmesi.


Kapının açık veya kapalı olduğunu anlamak için SAve SAsınır anahtarları şekildeki gibi yerleştirilmesi gerekmektedir. Kapı boşluğunda bir engel olup olmadığını tespit etmek için IR alıcı-verici, otomatik kapıyı uzaktan kumanda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar