28 Nisan 2015 Salı

Beyaz ışık

Beyaz ışık

Yeşil, beyaz , ve mavi tonlarla dekore ortamlarda doğal beyaz ışık tercih edilir. Kişilerde ve çalışanlarda enerjik ve ferahlatıcı bir ruh hali yarattığı için ofis ve ev-ofislerde tercih edilir. Animasyonu uygularken yeşil filtreden yeşil ışık , mavi filtreden mavi ışık renksiz filtreden yine beyaz ışık geçtiği gözlemlenebilir.


Sıcak beyaz renkte ışık yayanlara sarı, soğuk beyaz renkte ışık veren ampullere ise beyaz etiketi yapıştırılır. Eskiden, beyazın ışığın doğal rengi olduğu kabul edilirdi, ancak Newton , tam tersine beyazın tüm renklerin birleşimi olduğunu kanıtladı. Tasarruflu lambalar her zaman etrafa beyaz ışık yayar. Sarı ışığı akkor lambalar verir. Ayrıca gün ışığı sarı renk değildir, beyaz renktir.


LED lambalar, hem genel hem de özel amaçlı aydınlatmalarda kullanılmaktadır. Bu ışık , bir prizmadan geçirildiğinde her renk farklı miktarlarda kırılır ve ortaya gökkuşa. Işığı ve ışığın maddeyle etkileşimini inceleyen fiziğin alt dalına optik denir.


Beyaz ışık

Gökkuşağı, kuzey ışıkları gibi. Arkadaşim renkli gözlüler beyaz ışıga hassas olduklarinda bisürü renkli gözlü arkadaşim beyaz işikta deli baş ağrısı çekiyor,en sağlıklı ışık sarı bakiniz güneş MADDE 1: Türkiye devleti bir cumhuriyettir. Vermiş olduğunuz resimdende anlaşılacağı gibi ana renkler olan kırmızı, mavi ve yeşil renklerin birleşimiyle beyaz ışık ortaya çıkıyor. Kalp, kar tanesi ya da disko topu gibi farklı hazneler ile süslenmiş modeller sayesinde dekorasyonunuza eşsiz bir dokunuş yapabilir, atmosferi gece boyunca.


Newton yaklaşık 3yıl önce bir renk çarkı düzeneği kurmuştur. Newton gökkuşağındaki renkleri eşit açılarla bir halkaya yerleştirmiş ve çarkı çevirmiştir. Sıcak beyaz ışık , rahat bir atmosfer yaratmanıza yardımcı olur Günümüzde LED aydınlatmanın tümü sıcak ışık yaratmaya yöneliktir. Philips LED ampuller, ışığı açtığınız andan itibaren güzel bir sıcak ışık üretir.


Rüyada ışık bir çok sıkıntıdan sonra refaha ve huzura kavuşmak anlamındadır. Işık bir gece yarısı görüldüyse, Rüyayı gören bir çocuk sahibi olacak demektir. Güneş iyi bir gelecek anlamındadır.


Ay ışığı hüzünlü ve acı bir durumu bildirir. Gaz lambasının ışığı eğlenmek ve güzel zaman geçirme imkanını anlatır. Bundan da anlaşılacağı gibi beyaz ışık , tek bir renk değil, bir çok renklerin birleşmesinden meydana gelen bir renktir.


Işık kaynağı olmayan cisimlerin renkleri, üzerlerine düşen ışığın rengine bağlı olarak değişir. Bir cismin rengi, beyaz ışık içindeki renklerden geçirdiği veya yansıttığı renktir. Aramalar beyaz led ışıklı. Rüyada beyaz ışık görmek, huzur veren biriyle tanışmak ya da kişinin kafasındaki soru işaretlerini çözebilmesi için kendisine yol yordam gösterecek bilge biriyle karşılaşacağına, hayatının bundan sonraki kısmının ferah şekilde süreceğine yorumlanır.


Selofan kâğıtları filtre görevini görür. Beyaz led ışık için 9sonuç bulundu. Kasnaklı Canvas, Sıfır, Ücretsiz Kargo. Aynı Gün Kargo Ücretsiz - Aynı Gün Kargo. Bu renklerdeki ışınlar ikinci bir prizmadan geçirildiğinde ise tekrar beyaz ışık elde edilir.


Gözlemleri sonucunda cisimlerin, siyah, beyaz ve renkli görünmesinin nedenini, ışığın yansıması ve soğurulmasıyla ilişkilendirir. Mavi ışık üreten LED’in önüne sarı fosfor tabakası konması: LED ile üretilen mavi ışık ile mavi ışığın uyardığı fosforun ürettiği sarı ve kısmen de kırmızı bölgedeki ışığın toplamını beyaz ışık olarak algılıyoruz. Hangi odalardaki aydınlatma tepeden, hangi bölümlerdeki aydınlatma duvardan veya yerden olmalı? Ana renkler, anarenk filtreleri üzerinden geçmez. Kırmızı ışık , mavi ve yeşil filtreden geçmez.


Bunun yanında saf beyazda bu değer 4000K-5000K , soğuk beyazda ise 5000K-10. Kolay açıklayabilmek için önce sıcak beyaz LED’lere. Bu ışık çakmaları günler, haftalar yada aylarca görülür. Yaşımız ilerledikçe bu tür ışık çakmalarıyla daha sık karşılaşırız.


Beyaz ışık

Eğer ani başlayan ışık çakmaları ile karşılaşırsanız, ağ tabakanızın yırtılıp yırtılmadığını öğrenmek için derhal göz doktorunuza başvurmalısınız. Güneşten bize ulaşan beyaz ışık , gerçekte birçok rengin bileşiminden oluşur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar