28 Nisan 2015 Salı

Diyot çeşitleri

Kristal diyotlar içerisinde en iyi bilinenler ise 1N400X serisidir. Bu değer aşıldığında ise diyot artık kırılma bölgesindedir, yani diyot üzerinden ters yönde de akım geçişi olur. Farklı karakteristik özellikleri sayesinde elektrik ve elektronik devrelerde farklı amaçlarda kullanılan diyotlar mevcuttur.


Diyot çeşitleri

Küçük boyutlu elektronik devrelerde (yazıcı, bilgisayar, , faks, video , tv, telefon vb.) kullanılan diyotlar smd diyotlardır. SMD diyot özellikleri diğer diyotlar ile aynıdır. Sadece boyutları çok küçüktür. Bu nedenle montaj sırasında sökülüp takılmaları zordur.


Element atomları son yörüngelerinde elektron bulundururlarsa en iyi iletkenlik (conductor) durumunu gösterirler. Akıllı telefonda bulunan sensör ve görevleri. AC uygulanıp, ortadaki bacaktan DC çıkış alınır. Germanyum güç diyodunun maksimum çalışma sıcaklığı 75ºC civarındadır. Silisyum güç diyotları yüksek sıcaklıklara dayanır.


Bundan dolayı üzerinden yüksek akım geçirilebilir. Aynı gün kargo, kapıda ödeme ve taksit avantajlarıyla hemen sipariş verin! Nokta temaslı diyot elektronik alanında ilk kullanılan diyottur. Asıl amacı uçlarına uygulanan gerilimi sabit tutmaktır. Bu doğrultuda belirli bir gerilim değerini aşana kadar akım geçirmezler.


Dijital İkiz: Fiziksel ve. P ve N tipi iki yarı iletkenin birleştirilmesiyle oluşan devre elemanına diyot denir. Zener Diyodunun Özellikleri : Doğru polarmalı halde normal bir diyot gibi çalışır. Zener diyot Zener diyot jonksiyon diyodun özel bir tipidir.


Ters polarmalı halde, belirli bir gerilimden sonra iletime geçer. Bu gerilime zener dizi gerilimi, veya daha kısa olarak zener gerilimi denir. Ters gerilim kalkınca, zener diyotta normal. Bir diyot , boşalma bölgesi tarafından ayrılmış P-tipi (pozitif) silikon ve N-tipi (negatif) silisyumdan yapılmış bir PN birleşiminden oluşur. Boşaltma bölgesi bir yalıtkan gibi davranmaktadır.


Basitçe söylemek gerekirse, P bölgesi anoda, N-bölgesi de katota bağlıdır. Lityum Nedir ve Lityumun Özellikleri. Genellikle AC akımı DC akıma dönüştürmek için Doğrultmaç devrelerinde kullanılır. Diode Lazer ile Epilasyon, Buz Lazer! Günümüzde nokta temaslı diyotların kullanım alanları çok sınırlıdır.


Kullanım bakımından diyot çeşitleri , zener diyot , köprü diyot , fotodiyot, nokta diyot olmak üzere stoklarımızda mevcuttur. Elektrik akımını iyi iletirler. Atomların dış yörüngesindeki elektronlar atoma zayıf olarak bağlıdır.


Dış yörüngedeki elektronlara. Transistör Çeşitleri ve Yapıları. Fakat bu iletime geçmenin olabilmesi için belirli bir gerilim değerine ulaşılması gerekir.


Bir yönde akım geçiren devre elemanlarına diyot denir. Farklı diyot çeşitleri ve en ucuz diyot fiyatları için ürünlerimizi inceleyebilirsiniz. Her diyot üzerinden yüksek akım geçiremez. Diyotların Kullanım Alanları. Amaca uygun akımlı diyot seçilmelidir.


Bu akıma “kaçak akım” denir. Yanlış yönde yüksek bir voltaj uygularsanız, diyot kırılır ve akımın bu yönde de geçişine izin verir. Uygulamada kullanılan film direnç çeşitleri şunlardır: Karbon film dirençler, Metal oksit film dirençler, Metal cam karışımı film dirençler, Cermet (ceramic-metal) film dirençler,.


Diyot çeşitleri

Schottky diyot : Yüksek frekansli devrelerde normal diyotlara göre çok daha kisa tepki süresine ve gürültü oranina sahip diyotlara schottky diyot denir. Schottky (Şotki) diyot nerelerde kullanıldığını ve neden kullanıldığını anlayacaksınız. Normal diyotlar yüksek frekanslarda uçlarina uygulanan gerilimin yön degistirmesi sirasinda belirli bir süre kararsiz kalabilirlerken schottky diyotlarda bu durum söz konusu degildir.


TL Vergiler Hariç: 49TL. Karşılaştırma listesine ekle. Bu özellikleri sayesinde genellikle ufak genlikli sabit referans voltajı elde edilmek istenen yerlerde kullanılırlar. I tabakası ise iyonlaşmanın olmadığı bir bölgedir. Taşıyıcılar buradan sürüklenerek geçer ve etrafına enerji.


Konnektör Çeşitleri Kontakt Modüler Konnektörler. Yani hattımızda volt var ise diyot kullandığımızda diyotun diğer ucunda Voltluk bir gerilim kalır. Aşağıdaki animasyonu oynatarak diyotun sağlamlık testinin ve uçlarının bulunuşunu görebilirsiniz.


Uçları Anot ve Katot olarak adlandırılır. Anot ucu pozitif, katot ucu negatif kutupludur. Vakum diyot ’un tarihçesi nedir ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar