29 Nisan 2015 Çarşamba

Aküyü şarj etmenin yolları

Aküyü şarj etmenin yolları

YÜKSEK Akım rölesi takmalısınız power sağlam bi aküyü şarj ederken akünün yükselen akımı dolayısıyla yanıyor. Bir aküyü test etmenin en iyi ve en kolay yolu , voltajı ölçmek için bir voltmetre veya multimetre kullanmaktır. Tam voltajı öğrendiğinizde şarj durumunu ölçmek için aşağıdaki tabloyu kullanın.


Not : Aküyü şarz ederken sulu akü ise kapaklarını çıkartmayı unutmayın yoksa akü patlar. Aslında iyice düşmüş bir aküyü şarj etmenin tek yolu düşük akım vermektir. Denenecek birşey yok, bilmediğiniz konularda yazmayın. Sorulardan bir yada birkaçının cevabı hayır ise sizden ricam en azından yol göstermeniz olacaktır.


Kuru tip aküyü de benzeri biçimde bozup çalışmaz hale getirebilir (yöntem olarak), ama neredeyse kucağında lipo patlayan biri olarak kimseye tavsiye etmem. Varsayımda (teoride) çalışan etmenler , uygulamada (pratikte) sorunlar yaratır. Bu sebepten akılcı (rasyonel) yol seçilir.


Yolun düşecek olursa tekrar görüşelim. Zaten eve süpersonik bi cihaz alıp 60tl lik aküyü şarj etmenin alemi yok. Bu işini görürmü Şimdi senin Akünün gücü 12X7=84VA(Voltamper) cihazda max 26VA yazıyor yani 5-saate şarj etmen mümkün max kağıt üzerinde saat olsada gerçekte durum böyle değildir.


Akülerinizin üzerinde hangi amperde ne kadar zamanda şarj olacağı yazar. Bir aküyü öldürmenin en hızlı yolu , aküyü az ya da aşırı şarj eden bir akü şarj cihazı kullanmaktır. Aşırı şarj aküyü ısıtır, özellikle sulu akülerde fazla sıvı kaybına neden olur ve akülere zarar gelmesi riski doğar. Doğru şarj miktarı akünün kapasitesine bağlıdır. Boşalan bir aküyü tekrar şarj etmenin çeşitli yolları vardır.


Aküyü şarj etmenin yolları

En bilinen ve en güvenli yol bir başka aracın aküsünü kullanarak aküyü şarj etmektir. Bunun için de akü takviye kablosuna ihtiyaç vardır. Tamamen bitmiş, yani tamamen boşalmış bir aküyü şarj etmenin mümkün olduğunu düşünüyorum.


Aküyü ama tamamen boşaltmak tabi ki ömrünü azaltır. Elektrik Elde Etmenin Yolları. Akünün daha uzun ömürlü olması için şarj regülatörleri takılır ve bu regülatörler gerekli durumlarda aküyü şarj ederler veya aküye gelen elektriği ihtiyaç olmadığı durumlarda keserler. Yani bu sistemin tamamı aküleri şarj etmek ve elektrik depolamak üzerine kuruludur. Bu süre normal şartlarda – yıldır.


Hangi Hatalar Aküyü Daha Çabuk Bitirir? Orada bir sürü pil efsanesi var. Bu pilleri aşırı şarj etmenin bir yolu yok. Dizüstü bilgisayar doğrudan güç kablosundan çalışacaktır.


Bu özelliğiyle daha fazla yakıt tasarrufu ve daha düşük emisyon düzeyi elde etmenize yardımcı olabilir. D4D aracımın 70b bakımında servis akü değerinin 9v olduğunu ve değiştirilmesinde fayda olduğunu söyledi. Akıllı Şarj Sistemi, geleneksel sistemlerin aksine, aküyü yalnızca gerektiğinde şarj eder, mümkün olan durumlarda da gaz pedalı kullanımdayken şarj etmekten kaçınır. Akünüzü Sarj Etmenin Daha Akıllı Bir Yolu.


Aküyü şarj etmenin yolları

Bu sayede, daha fazla yakıt tasarrufuna ve emisyon düzeyinin daha fazla düşürülmesine yardımcı olabilir. Dolu bir aküyü veya şarj edilecek akünün olduğu aracı arabanızın yanına getirin. Yani akü bittiğinde şarj etmek için aküyü elektrikli bisikletten çıkarıp, üzerinde bulunan tutacaklar sayesinde evinize götürebilir ve kolayca şarj edebilirsiniz. Araçlarımın akülerini durmadan akücüye bırakmaktan ve tam şarj olmamasından bıkmış durumdayım Akü şarj cihazı alayım diyorum varmıdır öneriler ? Motorunuz ne kadar bakımlı olursa o kadar iyi bu size az yakıt olarak geri döner.


Olayın diğer bir boyutu da aküyü tam şarj edememek olabiliyor. Yurt dışında farları yakarak gittiğimizde gerilim düşümleri nedeniyle ana aküye gelene gerilim düşebiliyor. Yanan ışık alternatör uyarı lambasıymış.


Aküyü şarj etmenin yolları

Kılavuzdaki açıklama şöyle: Uyarı lambası seyir halindeyken yanarsa alternatör artık aküyü şarj etmiyordur. Pilinizi şarj etmenin en iyi yolunun ne olduğunu merak ettiyseniz, pil ömrünü en üst düzeye çıkarmak için bazı bilimsel olarak kanıtlanmış ipuçlarını burada bulabilirsiniz. Pil ömrünü uzatmak için ipuçları Kısmi şarj etme yolu. Bazıları telefonunuzun pili tamamen bitmeden şarja takmayın şeklinde uyarılarda bulunur.


Geleneksel sistemlerin aksine, Akıllı Şarj Sistemi aküyü yalnız gerektiğinde şarj eder, mümkün olan durumlarda gaz pedalı kullanımdayken şarj etmekten kaçınır. Ama çalıştıktan sonra akü şarj edince hiçbir sorun kalmıyor. Soğuk havalar aküyü çok zorluyor, benim olayımda soğuk havalarda bunu yaşıyorum. Usta bunun aynısı bendede var voltluk olanindan aküyü şarj ederken köprü diyot resmen yanıyor. Amerika’da düzenlenen çevre konulu bir yarışmada, üç ayrı ekip, yakıt tasarrufu sağlayan yeni nesil otomobil tasarımlarıyla milyon dolarlık ödülü paylaştı.


Otomobiller Washington’daki. Güçlü ve yakıtı verimli kullanan dizel motorlar Üç adet 1. TDCi dizel motor seçeneğinden birini seçebilirsiniz: Manuel şanzımanlı 100PS ve 1PS veya otomatik şanzımanlı 120PS. Dizüstü Bilgisayarınız Şarz Aletine Takılı , ancak Şarj Edilmiyor mu?


Sorun sadece akü kaynaklıysa servise hiç bulaşmayın derim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar