28 Haziran 2016 Salı

Komütatör anahtar

Komütatör anahtar

Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Komitatör Anahtar: Komitatör anahtar bir kasa içine konmuş iki anahtardan oluşur.


Bir girişi komitatör anahtar ve iki çıkışı vardır. Hemen hemen her yerde kullanılır. Bu sistemle çalışan komutatör çift anahtar dediğimiz elektrik düğmelerindeki sistemle aynı olarak tasarlanıyor. Bu ürünlerin oldukça farklı tasarımları söz konusu olabiliyor.


Elektrik anahtarı tasarım olarak farlılıklar gösterebildiği gibi bu ürünlerin monte edilmesinde de farklılıklar oluyor. Grup panoların aydınlatmasında komütatör anahtar kullanılır. Temel elektrik devreleri modülünden de hatırlayacağınız gibi komitatör anahtarın üç adet bağlantı klemensi bulunur. KOMİTATÖR ANAhTAR TESİSATI 3. KOMüTATÖR ANAhTARLI AyDINLATMA TESİSATLARI ÇİZİMİ İki lamba ya da iki lamba grubunu bir yerden ayrı ayrı yakıp söndürmeye yarayan tesisattır, Şekil 3. Bu videomuzda komütatör anahtarı yani halk arasında ikili anahtar diye adlandırdığımız aydınlatma anahtarını inceleyip devreye nasıl bağlanacağını anlatmaya çalıştım. Komütatör anahtar tesisatı 3. Nasıl Yapılır: Devremizin akımı nötr(Mp) tarafında başlayıp faz(R) tarafında bitecektir.


Bağlantıya faz tarafından başlarsak ilk olarak sigortayı kaynağın faz tarafına bağlarız. Eğer adi anahtar videosunu İzlemeyen arkadaşlar var ise videonun sonunda bakabilirler. Yani tek bir anahtarda iki bağımsız düğme bulunmaktadır. Sadece ana enerji girişi kendi içinde köprülüdür. Legrand tüm anahtar priz serilerinde benzer teknolojilere.


ADET VAVİYEN ANAHTARIN BAĞLANTISI. Bir lambayı veya bir grup lambayı (alıcıyı) iki ayrı yerden aynı zamanda veya farklı zamanlarda yakıp söndüren anahtar çeşididir. Bir tesis için iki anahtar kullanılır. Birinci anahtarın orta uçu faz iletkenine, diğer anahtarın orta ucu lambaya bağlanır. Bir elektrik devresi üzerindeki akımın açıp kapama işlemini sağlayan ürüne komütatör denir.


Komütatör anahtar

Devrenin bağlantılarının bir düzen içinde değiştirilmesine yarayan araçlardır. Aynı anahtar üzerinden iki farklı yerin ışığını açmaya yaramaktadır. Duvar kalınlıkları normalden fazla olduğu hallerde fiyat farkı ödenmez. TL TL (2) ElektrikVadisi 100. TL TL (1) ElektrikVadisi 100.


Viko Lü Priz Fiş Topraklı Siyah Fiş Priz 3lü Priz Çoklayıcı. Küçük sevimli yaratık ile anahtarları toplayın dikkat edin kırmızı kötü yaratıklara ve tuzaklara takılmayın iyi eğlenceler. Anahtar topla oyununu ücretsiz çevrimiçi oynayın! Yapısı ve çalışma prensibi itibarıyla devre kesen endüptöre benzer, ancak onun yaptığı vazifeyi yaparken daha karışık işlemleri de yapabilme kapasitesine sahiptir.


Bu tesisatta kullanılan bütün araç ve gereçler sıva üstüdür. Bu komütatör anahtar bağlantı şeması. Hep her butona lamba üzerinden anlatılmış.


Peki komütatördeki soldaki düğme ile lamba sağdaki düğme ile lamba konrol ediliyorsa ne olacak? Etiketler: komütatör anahtar komütatör baglantisi ikili anahtar bağlantıs. Günümüzde yaygın bir şekilde kullanılmaktadır.


Komütatör anahtar

Bir odada, tavan lambası ile duvar lambası(aplik) komütatör anahtar tesisatı ile bir noktadan kontrol edilebilir. Altın Gövde Porselen Taban. Bu anahtarın ortaya veya yukarı kata konulması da sorunu çözmez. Yukarıdaki örnek için, biri birinci katta diğeri ikinci katta, toplam iki anahtar olması gerekiyor. Hangi katta olursanız olun, anahtarın durumunu değiştirdiğinizde (bastığınızda) ışık açıksa kapanmalı, kapalıysa açılmalıdır.


Bugun Komitatör anahtar nedir ne işe yarar öğrenelim yine her evde bulunun bir gereçtir dün açıkladığımız adi anahtarın yan yana tane oldugu hali olarakta düşünebiliriz. Akademik olarakta şöyle denebilir : İki lamba veya lamba grubunu açıp kapatmaya yarayan anahtara komütatör anahtar denir. Parlak Krom Topraklı Priz. Aydınlatma tesisatlarında kullanılan anahtarlar , adi anahtar , komütatör anahtar ve vaviyen anahtar ve dimmer anahtarlar olarak dörte ayrılırlar.


Komütatör anahtar

Elektrik bağlantılarının yapılabileceği özel geçiş bölmeleri ve vidayla kolay montajlama imkanını sunar. TL 2TL Viko Palmiye Yatay İkili Kombine. Viko ürünü olup açılmamış jelatinlerinde elinize ulaşır, jelatinleri açılmış ürünler geri iade alınmaz. TL TL Televizyon Prizi Sıva Üstü Ne-ad 50.


TL TL Kapı Otomaği Sıva Üstü Ne-ad 50. TL TL Zil Buton Sıva Üstü Ne-ad 50.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar