28 Haziran 2016 Salı

Arduino uno uygulamaları

LED ile farklı şekillerde yakıp söndürmeler yapacağız. Arduino İle Buton Kullanımı. Aliexpress, Roboshop, Direnc. CNYve 74HCKullanımı.


Arayüzde en çok kullanılan kısımlar bunlardır. Eğer arduino uno ‟yu kullanıyorsanız Board seçiminiz aşağıdaki gibi olmalıdır. Lehimlerken dikkat etmeniz kısım kablo. Kumaş üzerine dikilebilir.


Aynı zamanda yıkanabilir. Gelelim dış kesme kullanımına. Robotik bir sistem çevreden belirli sinyaller. Her saniyede okunan değer PC’ ye gönderilir. Kaan Ceyhan Make Magazine tutkunu, otomasyon sistemleri sevici.


Arduino uno uygulamaları

Buraya kadar sorunsuz bir şekilde geldiyseniz eğer kurulum aşamasından sonraki ilk projemize geçebiliriz. Bu ilk uygulamamızda adet LED i belirli aralıklarla yakıp söndüreceğiz. Bu uygulamaları kendiniz yapabileceğiniz gibi isterseniz de para ile satın alabilirsiniz. O zaman tam da yerine geldiniz.


Böylece farklı farklı yaratıcı projeler çıkmaktadır. ATMega3mikrodenetleyicisi bulunur. KB Flash hafızaya sahiptir. Pin çıkış olarak tanımlanmış olacaktır. Diğer bir aşama ise asıl işlevi gerçekleştiren kısımdır.


Böylelikle, öğrencilerin uygulama setinin üretilmesi, kullanımı ve onarımı işlemlerinde aktif olarak görev alması sağlanmıştır. Sitemizden indirmiş olduğunuz dosyalara öncelikle virüs kontrolü yapmanız gerekmektedir. Yukarıdaki örneklerle birlikte sizlere 74HC5shift register uygulaması ve arduino uno kartımızı kullanarak adet ledi en ekonomik pin sayısı kullanarak nasıl yakmamız gerektiğini anlatmaya çalıştık.


Sonraki yazılarımızda tekrar görüşmek üzere. Bugün sizlere arduino ile masa saat ve takvim , ek olarakta saat alarmlı bi sistemin board üzerinde yapımını anlatmaya çalışacağım. Bu shield denilen devrelerin pin ölçüleri vs arduino uno ile uyumlu olduğundan hiç uğraşmadan bir çok uygulamayı kolayca yapabilmenize olanak tanır. Rutin tekrarlanan katma değeri olmayan işler için vakit kaybetmeden direk uygulama geliştirmeniz için bu kart tasarlanmıştır.


Arduino uno uygulamaları

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Bu pinlerin bazılarında iki ya da üç farklı işlev olabilir. Misafir Kullanıcı Cevap. Bu yazımda hareket algıladığında dijital çıkış veren PIR Sensörü uygulaması yapacağız.


Amacımız hareket algılandığında çıkış olarak led yakılması. Bugün bir önceki projemizde tanıdığımız 2xLCD ile kayan yazı yapıcaz. Bu sayede dijital giriş-çıkış işlemlerini. Ancak şöyle bir uygulama yapmak istiyorum.


Butona bir defa basıp bıraktıktan sonra ledin örneğin saniye yanması ve sonrasında sönmesi. Ya da butona bas çek yapıldıktan sonra motorun. Bu talep artışını okullardaki proje teslim tarihlerinin yakınlaşmasına bağlıyorum. Bu projemizde arduino ile gerçek zamanlı saat modülü ve sıcaklık sensörü ile oled lcd ekrana verileri aktararak saat ve sıcaklık uygulaması yapacağız.


Saatimizi hem dijital hem de analog olarak göstereceğiz. Led bağlı oldugu icin ledcikis fonksiyonuna degerini atadık. Lambanın çift kanallı olan kablodan herhangi birinin kesilerek uçlarının bir röleye bağlanıp röle üzerinden aktarmalı olarak kontrol edilmesi gerçekleştirilir. Lütfen hatalı veya daha iyi olmasını istediniz.


Bunun nedeni ise DIL kılıfındaki atmega 328’de bu pinler bulunmamaktadır. SMD kullanılan entegre uno. Yaklaşık yıldır arduino ve yazılım ile ilgilenen bir lise öğrencisiyim ve bugün sizlere arduino ile nasıl RFID kart uygulaması yapılacağını anlatacağım.


Kodlar ve Kütüphaneler yazının sonunda verilmiştir. Elektriksel Bağlantı Şeması. Uygulama içi satın alma içeriyor. Breadboard kullanımını bilir. Transmitere (verici) bağlı olan butona birkez basıldığında , receivere(alıcı) bağlı olan led yakma tekrar basıldığında söndürme uygulamasını gerçekleştirmek.


Arduino uno uygulamaları

HC-SRile Buzzer ve LED Kullanımı. Ledleri sırası ile arduinonun ve numaralı pinlerine bağlayacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar