29 Haziran 2016 Çarşamba

Bluetooth ile röle kontrolü

Bluetooth ile röle kontrolü

Ayrıca her an yanımızda da taşıyor olmamız, birçok projemizi, cihazımızı bu telefon ile kontrol ederek yaşantımızı kolaylaştıracak çözümler sağlayabilir. Yazının sonunda da sadece röle devresi kullanarak yapılmış güzel bir örnek paylaşacağım. Kontrol edeceğimiz sistem rölesi(video da sadece tanesi lehimlenmiş), bir HC-bluetooth modülü ve PIC16f628A mikrodenetleyicisi bulunan bir kontrol kartı.


Bluetooth ile röle kontrolü

Android cihazımız bir cep telefonu. Kodda herhangi bir değişiklik yapmana gerek yok. Hocam mrb ben denge robotu bluetooth ile kontrol edeceğim normalde robot çalıstıgında dengede duruyor ama bluettoh modulu kattgımda hıc çalısmıyor yazılımda ne yapacagımı bılmyrm yada nasıl bır. Yukarıda verdiğim devre şeması 5v mini PCBröleler için.


ARDUİNO MEGA İLE HC-BLUETOOTH MODULE. Bu yazımda sizlere android işletim sistemli telefonum üzerinde gerçekleştirdiğim bluetooth kontrol uygulamasından bahsedeceğim. Alıcı devrede mikroişlemci olarak Pic, bluetooth olarakta hcveya serisi kullanilacak. Telefon ve ya tablete kurulan özel yazılım ile alıcı modülü eşleştirerek telefon ve alıcı modülün haberleşmesi sağlanır. Mac ile Usb Port Röle Kontrol Kartları Linux ile Usb Port Röle Kontrol Kartları Sinema Sistemleri İçin Usb Röle Kontrol Kartları.


Röle kontrol ve adc ölçüm için gerekli bütün bilgiler pdf olarak gönderilir. Please enter your comment! Bilgisayar ile haberleşmek için öncelikle bluetooth bağlantısını kuruyoruz. Sonrasında da modül bluetooth ile PC üzerinden bir port alır. Kısacası pic ile kontrol olmadan iki değişik veri gönderilebilir mi?


Röle yardımıda alabiliriz gerçi sesi beni deli ediyor ama. Tabi daha kompleks devreler yapabilir. Uygulamamızda adet ledi telefonumuza bluetooth ile bağlayarak kontrol edeceğiz. Bu projemizdeki adet led daha sonra sizin projelerinizde adet röle olup çeşitli şeyleri kontrol etmeye yarayabilir.


Bluetooth ile röle kontrolü

Genellikle android tabanlı telefon veya tablet ile bluetooth üzerinden kontrol edilir. Yazinin sonunda da sadece röle devresi kullanarak yapilmis güzel bir örnek paylasacagim. Genişletilebilir röle modülleri, merkez ünite ile kablosuz olarak haberleşme sağlar. Bu şekilde merkezi üniteye uzak mesafedeki cihazların, kontrol edilmesi kolay hale gelir.


Ayrıca Windows ve Linux işletim sistemlerinde çalışan yazılımı ile bilgisayar üzerinden kontrol sağlanabilir. Arduino uno rde bluetooth ile servo kontrol. Kart üzerindeki adet röle android cihaz üzerinden kontrol edilmektedir. Ayrıca Bir Adet Röle Kullanarak 2voltu Kontrol Ettim. Mobil Cihazlardan Arduinoya Bağladığımız.


Bluetooth ile röle kontrolü

Aklıma takılan bir yer var size danışmak istedim. Eksiğim veya yanlışım varsa düzeltin lütfen. Röle sayısı yukarıdaki örnekteki gibi arttırılır.


Yazdığım program accelerometer sensörden eksen verilerini alıp bunu PWM değerine dönüştürerek bluetooth ile mcu ya gönderiyor. Mcu da aldığı veriyi pwm çıktısı olarak kullanıp motorları kontrol ediyor. Fakat arduinonun enerjisini kesip yeniden verdiğimizde röleyi kontrol eden pin çıkış vererek kapıyı açıyor.


Bu da bir güvenlik açığı. Servo motor ve sürücü test düzeneği. Bu yazımızda sabit telefon veya cep telefonu yardımıyla elektriksel cihazları kontrol eden bir projeden bahsedeceğiz. Bunlar optik izolasyon devresi, manyetik izolasyon devresi, DTMF kod çözücü devresi ve röle sürme devresidir. Ayrıca çalışma mantığı aynı omakla beraber cep telefonu ile.


DTMF İlkesi ve İletişimde Yeri Daha önce sitemizde bu konuda şu yazıları yayınlamıştık: Su pompaları için cep telefonu ile uzaktan kontrol uygulaması Sms ile lamba kontrolü (Arduino) Yapmamız gereken tekşey kulaklığımızı telefonumuzun kulaklık girişine bağlamak ve ardından telefonumzuzun DTMF tuş takımı sayesinde. Bu bluetooth modulü PIC’e bağlamak için RTX TDX VCC ve GND uçlarını mı kullandınız sadece? Boyut gibi kendine göre bazı olumsuz yanları olan projeye, daha küçük kutuya sığdırabilmek için bu projeye geçildi. AT komutları ile bluetooth modülünün ayarlarını yapmanız, daha sonra ise android cihazınız ile bağlantı yapmalısınız. Benzer ilanlar Yakınlarda Elektronik yardim tarafından yayınlandı.


TV Kumandası ile Masa Lambası Kontrolü. Röle özellikleri 220v 7a dır. Tag Archives: arduino ile role kontrolü bluetooth. Devre 5v adaptör ile çalışır.


Led yerine Röle Modülüde bağlayarak 220V lamba kontrolü sağlanabilir. Proje çalışmasına ait videoyu buradan bulabilirsiniz. Uygulamanın nasıl çalıştığını anlatan bir videoda yükledim ordanda nasıl birşey olduğunu izleyebilirsiniz. LMsıcaklık sensörü ile elde ettiğimiz analog sinyali mV ye, daha sonra Dereceye çevirip, elde. Bu elektronik devremiz internet üzerinden kontrol edilebileceğimiz bir masa lamba devresidir.


Ticaret Güvencesi ile Sipariş 0. V Röle , adet su motoru, adet volt gerilim kaynağı. Bu işlemler yapılırken de kişi akıllı cihazından devreye. Bluetooth üzerinden veri alış-verişi sağlayan modüldür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar