13 Haziran 2016 Pazartesi

Basit elektronik devreler

Elektronik yeni başlayanlar için karmaşık olabilir. Her işe başlarken olduğu gibi elektroniğe de başlarken basitten karmaşığa doğru yol izlemek en doğrusudur. Bu sayfamızda sizler için basit elektronik devreler listesi hazırladık. En basit elektronik devreyi sizler için sıraladık. Fan Kontrol Devresi (sıcaklık kontrol) Kaliteli bilgiayar güç kaynaklarında ve fan kullanan bir çok cihazda kullanılır sıcaklık arttıkca fan daha hızlı döner :) NTC ısınan bölgeye yerleştirilir (genelde soğutucudur) ısı arttıkca ntc direnç değeri düşer orantılı olarak transistörler iletime geçer devrede kullanılan fan atx powersuuply devresinden daha güçlü fan.


Güç kaynaklarınızı korumak amacıyla yapılmış basit bir elektronik sigorta devresi. Bu elektronik devremizi evinizin güvenliğini ucuz ve basit şekilde almak isteyen kişiler için tasarlanmış basit bir şekilde yapılabilecek bir devredir. Devre istenildiği gibi geliştirilebileceği gibi.


Otomatik Duş Zamanlayıcı Devresi. Hedefiniz işin mantığını anlayıp daha gelişmişini daha işlevselini yapmak birebir kopyasını yapmamak olmalıdır. ZELLİKLE TEKNELER İÇİN BASİT ELEKTRONİK DEVRELER : DİKKAT: Kaynak belirtilmeyen devrelerin tasarımı bana ait olup her hakkı mahfuzdur. Bireysel kullanımlar dışındaki kullanımlar iznime tabidir.


Basit elektronik devreler

Hobi amaçlı yapabileceğiniz çeşitli elektronik devre linkleri Su Seviye Göstergesi : Bu Su Seviyesi Göstergesi projesi, bir üst tankta veya herhangi bir su kabında su seviyesini algılamaya ve işaretlemeye yardımcı olan basit bir mekanizma kullanmaktadır. Sitemizde yayınlanan, çoğu denenmiş yüzlerce elektronik devre şeması bu konumuzda. Aşağıdaki kategorilerden istediğinizi seçiniz. FREKANS AYARLI PWM DEVRESİ, HİDROLİZ DEVRESİ, MOTOR HIZ KONTROL DEVRESİ 0-15Ah.


Bir elektronik devre şemasına teknik bir kitap sayfasında, cihaz kataloğunda veya internet sitesinde mutlaka rastlamışsınızdır. Bu şemalar basit yapıda olabileceği gibi çok karmaşık bir yapıda da olabilir. Pic Mikroişlemci Projeleri. TUBİTAK-kendimiz Yapalım köşesinde Yayınlanmış Bütün Pic Projeleri.


Basit elektronik devreler

Güç kaynağınızda olabilecek tehlikeli voltaj yükselmelerinde cihazınızı koruyabileceğiniz basit bir devre. Temel elektronik malzemelerle kolayca yapılabilen bu proje, fikir olarak ilginç bir özellik taşıyor. Ordan gerilim katlayıcılara bak diyeceğim ama sıçrama mı olur basamak aşama halinde git yine.


Basit elektronik devreler. TEK BUTONLU ON-OFF ANAHTARI Bu devre tek butonla on-off yapar. Rdirencine paralel olarak röle bobinini sürebilirsiniz. NPN transistörler ihtiyaca göre BC5veya. Bu odaya dışarıdan yaklaşan birinin tehlike oluşturmaması için belirli bir mesafeden sonra alarm devreye girmektedir.


Arduino ile Akıllı Sunucu Odası – 2. Odanın ışığı mobil uygulamanın bluetooth. Elime elektronik kart içeren cihazlar geliyor sizin sayenizde arızayı bulup cihazı tekrar çalışır hale getiriyoruz. Ustalarım sizden ricam basit devlerin takibi ve bu devrelerin yorumlanması hususunda olacaktır.


Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı. BASİT 5V REGÜLE DEVRESİ sabit 5v verebilen basit bir regüle devresi. Kitabı indirmek için tıklayın. USB Paket içindeki ADIM ADIM USB makalesinde Ana devre şeması verilmişti.


Bu devreye aşağıda vermiş olduğum devreyi ilave etmeniz yeterli. Malzemeleri elektronik devre elemanları satan dükkanlardan temin edebilirsiniz. Genelde merkezi yerlerde bulunan pasajların içinde kesin bir elektronikçi vardır.


Sınıf Fen Bilimleri Vücudumuz Testi Çöz: 4. Devre elemanlarının her birinin ayrı bir görevi vardır. Pil, devrenin çalışması için gerekli olan elektrik enerjisini sağlar. Bağlantı kabloları elektrik enerjisini ampule iletir. Not: KONUDAKİ TÜM DEVRELER ALINTIDIR.


NTC’li ısıya duyarlı devre İki transistör ve NTC’li ısıya duyarlı devre şeması ısıya duyarlı devrede ortam sıcakken NTC üzerinde oluşan gerilim azalır. Tkesime, Tise iletime geçer. Rölenin kontakları konum değiştirir. Devrenin yapımı oldukça basit olup bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.


Eğer bir elektrik devresi aktif bir elektronik eleman içeriyorsa buna elektrik devresi denir. Elektrik akımının yönü, elektronların hareket yönünün tersi yönedir. Devrede cam sigortayı tercih ediniz. Anasayfa Fen ve Teknoloji.


N5Zamanlama entegresi ile yapılan yüzlerce devre var yıllardır piyasada her elektronik malzeme satan dükkanda bulunan populer bir entegre detaylı Türkçe bilgi için buraya bakınız. USB, bilgisayar ile çevresel birimler arasındaki iletişimi sağlayan bir bağlantı standardı olarak adlandırılıyor. Frenkansı bobinin sipirleri arasındaki mesafeyi açıp kapayarak ayarlıyabilirsiniz biraz zahmetli ama devre basit.


Alternatif FM Verici Devreleri. ANASAYFA yazarlar videolar linkler. Mosfet güç uygulamalarınızda kullanabileceğiniz basit bir devre kısadevre koruma devresi. Fırat Deveci facebook paylaşımında karşıma çıktı. EKTS elektrik devreleri simulasyon programı - elektroinfo.


Konu basit gibi görünsede elektrik elektronik işlerinde yeni olan arkadaşlar için faydalı olacağına inanıyorum. Aslında hazır satılan gr.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar