8 Haziran 2016 Çarşamba

Güç kaynağı devresi yapımı

Kadir: Seri Bağlantı İle Güç Kaynağı Voltajını. Bir DC güç kaynağı genel olarak yapısında bir transformatör ve doğrultma, filtreleme, regülasyon görevlerini yerine getiren bir devreden oluşur. Volt ve amper ayarlı basit ve ucuz güç kaynağı yapımından bahsedeceğim. Benzerini Murat Şen in kanalında görmüştüm. Son derece basit ve kullanışlı hatta yapabileceğiniz en ucuz ayarlı güç kaynağı olduğunu düşünüyorum.


Burada kullandığımız malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz. DC Güç Kaynağı devresi iki bölümden oluşmaktadır. Yaptığımız güç kaynağı Volt amp.


LM3ve LM3ile yapılabilecek güç kaynağı devrelerini de bakabilirsiniz. Ayrıca güç kaynağı için baskı devre yapımı da anlatılmış. Güç kaynağına bir voltmetre ilave edilerek çıkış voltajı görülebilir. Aşağıdaki linkten pdf dosyayı indirebilirsiniz.


Güç kaynağı devresi yapımı

Megep güç kaynağı yapımı download alternatif. Eğitim amaçlıbir güç kaynağı. Kutu tasarımına başlamadan önce güç kaynağı devresinin ve devre donanımlarının ne kadar yer. Piyasada ayarlanabilir kısa devre akım korumalı birçok güç kaynağı ihtiyaca göre mevcut. Fiyatları 2tl den başlıyor.


Biz ise bu yazımızda kendi ayarlanabilir güç kaynağımızı nasıl yapacağımızı anlatacağız. Mikroskop kamera yapımı Elektrikli çakmak yapımı Sahte para kontrol için mini cihaz. Güneş enerjili mini dünya maketi ya. Devre için gerekli dökümanları linkten indirebilirsiniz.


Güç kaynağı devresi yapımı

Yapımı basit ve kullanışlıdır. Bu elektronik devremiz volt ile volt arası devrelerde kullanabileceğimiz bir. Böylece güç kaynakları hakkında bilgi sahibi olacaksınız ve rutin yaşamınızda karşınıza çıkabilecek sorunlara çözümler üretebileceksiniz.


Anahtarın TAŞIMA durumu, güç kaynağı taşınırken metreyi kısa devre etmekte kullanılmaktadır. Dip not olarak sunuda söyleyeyim. Bu tip çok kademeli çıkışlı pc güç kaynakları çıkış voltaj larını kontrol eder.


Güç kaynağı devresi yapımı

Fakat istediğim devreyi bulamıyorum. Sizlere birkaç sorum olacaktı. Cevaplarsanız çok memnun olurum. Volt, mA – 5A Ayarlı Güç Kaynağı Devresi. Arduino ile Polifonik Ses Oluşturma.


Bakır levhanın üzerine baskı devresi çizilir. Permanet kalemle çizilen devre üzerinden. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Sistemin çalışmamasının bir çok sebebi olabilir devre yollarındaki zedelenme, kopma, kısa devre problemleri vb. Bunların sonucunda sistem istenildiği gibi çalışmayabilir bunların haricinde standart güç kaynağı çalışma prensibinde dediğimiz işlemlerin yapılması.


Güç kaynağı devresi yapımı

LİNEER GÜÇ KAYNAĞI PROJELERİ(devamı-2). V, 2A ve ortadan bağlantılıdır. Ama ben bunun ucuna bir devre baglayarak voltu ayarlı bir şekilde 0-24V şeklinde almak istiyorum buna nasıl bir devre yapabilirim.


Bir tam dalga köprüdoğrultucu, 1. Hem de kısa devre koruması da var. Bu da güvenlik açısından da uygun hale getiriyor. Kabloları çıkarmak için bir delik açabiliriz.


Volt- Volt Ayarlı Güç Kaynağı devresi. V ile V arası ayarlanabilir, güç kaynağı devresidir. V Kısa Devre Korumalı Transistörlü Güç Kaynağı Modeli Bu yazımızda kısa devre korumalı bir güç kaynağı devresine bakacağız. V aralığında olan bir transformatör kullanarak yapılacaktır. RGB li led aydınlatma devresi yağımı.


Basit Hırsız Alarm Devresi. V Ayarlı güç kaynağı yapımı. Soğutucular Bu güç kaynağı için akım arttığında yüksek ısı yayılımı olduğundan,regülatör ve TO-2soğutucusu, kutunun arkasına bağlanmıştır. Hele hele ses işinde switch mode (Bilgisayar için olanlar) güç kaynağı kullanamazsın. Regülatörsoğutucudan yalıtılmıştır.


Bu tip özel yapım güç kaynakları çok pahalı olurlar çünki özel filtre devreleri vardır. Aşağıda görmüş olduğunuz devrede yaygın olarak kullanılan güç kaynağı çeşididir. Elektronikde her devre için mutlaka bir besleme gerekir.


Devrenin maliyeti oldukça düşük ve yapımı da kolay. Devre bütün malzemeleri trafo ile birlikte en.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar