3 Ekim 2019 Perşembe

Uzaktan kumanda devresi yapımı

Mesela bir oyuncak arabayı veya oyuncak bir helikopteri kontrol edebilen uzaktan kumandalar nasıl yapılıyor? En basit şekilde bir uzaktan kumanda nasıl yapılır? Uzaktan kumanda yapabilmek için hangi konuları araştırmam lazım? Kendi imkanlarımla bir uzaktan kumanda yapmak istiyorum.


Uzaktan kumanda devresi yapımı

Bu elektronik devremiz sayesinde uzaktan kumanda aracılığı ile aydınlatma sistemlerini rahatlıkla açık kapatabilirsiniz. Eğer aklınıza aydınlatma sistemini azaltma ve arttırmak gibi bir fikir var ise devreye ekstradan bir devre yaparak. Aşağıda şemasını verdiğim devre bir uzaktan kumanda test cihazı devresidir.


Beetlebot haftasonu projesi. Bir alıcı ve bir verici devresi ile uzaktan kumandalı mini bir fan yapımı , basit. Akülü ve uzaktan kumandalı araba yapımı. Elektronik devre şemaları ve kodlar mı istiyorsun?


Uzaktan kumanda devresi yapımı

Okuyup araştırıp bir şeyler yapmaya çaba harcayacaksın da yardım mı istiyorsun? Ayrıntılar ve projenin yapımı için BUYRUN DEVAM EDELİM. Eğer mümkünse hem alıcı hem verici devre şeması elinizde varsa ya da bulabilirseniz ve benimle paylaşırsanız sevinirim. Radyo frekans ile çalışan uzaktan kumanda sistemleri.


Bu uzaktan kumanda ile arduinonuzu kontrol edebilseydiniz nasıl olurdu? Timer entegresi ile yapılmış Tv uzaktan kumandası sinyal kesici devre üzerinde 1ok trimpot ile. Arduino Android Kontrollü Örümcek Robot Yapımı. Ucuz bir aparat ve biraz da el hüneriyle cep telefonunuzu çaldırarak birden çok aracı çalıştırabilirsiniz. Lehimde hafif ve ince çalışmalısınız, aksi takdirde kısa devre yapmaları mümkün.


Uzaktan kumanda devresi yapımı

Cep telefonu ile uzaktan kumanda yapımı projemize başlayalım. Bugün paylaşacağımız devre uzaktan kumandalı dimmer devresidir. Aksi durumda kendinize yada çevrenize zarar verebilirsiniz.


O yüzden dikkatli davranalım. Basit bir şekilde IR (Kızılötesi) verici ile uzakta. Bu devre sadece flamanlı sıradan ampuller ile çalışmaya uygundur, tasarruflu ampuller ve florasan lambalar bu devre için uygun değildir. Ayrıca lambayı yine duvardaki düğmeden de kumanda edebilirsiniz demiştik, ancak unutmayın düğme sadece lambayı sönük durumda bıraktığı zaman uzaktan kumanda işlevi çalışır. Arkadaşlar bu sayfada basit cw telsiz yapımı içerikli bir video paylaşacağım.


Ben de cw telsiz yapımı nı video ile anlatacam. Silikon Muhtelif proje malzemeleri. SICAKLIK VE NEM DEVRELERİ. RF kontrol modülü ile lamba, motor, kapı, klima gibi aletlerimizi uzaktan kontrol edebiliriz.


Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap. Vay kurnazlar hile de yapamıyoruz. PIC tabanlı uzaktan kontrol devresi , sistemin merkezi işlem birimi olarak görev yapar. Bu devre , telefon hattı yoluyla iletilen DTMF sinyallerinin kodunu çözer ve şifre bilgisini denetler.


Uzaktan kumanda devresi yapımı

Bunun içinde kendimiz bir devre kurduk voltu volta düşürdük ve tekrar bağladık ve aydır kullanıyor arkadaşım. Entegre devre ikilik sistemdeki ses aç komutunu uzaktan kumandanın ön tarafındaki LED’ lere gönderir. LED ikilik sistemde ses aç komutuna karşılık gelen bir dizi ışık palsi gönderir.


Devre denemesi için breadboard. Orijinalden alıntı: TuRkiShCowboy Certy haklı ama elinizde herhangibir uzaktan kumandalı araba kumandası varsa çok daha ucuza halledebilirsiniz. Kızılötesi uzaktan kumanda devresinin yapımı için gerekli malzemelerin listesi aşağıda.


KUMANDA YAPIMI hakkında fenbilgisifen tarafından yazılan gönderiler. Mevcut uzaktan kumanda ile birlikte bir adet IR-RF dönüştürücü devre ve bir adet RF-IR dönüştürücü devre kullanılarak kumanda sinyali uzak mesafelere iletilebilir. Sistemin çalışması şöyledir: IR-RF dönüştürücü devresi , kullanıcıya yakın bir. RC modelinizi seçmeden önce, modele uygun uzaktan kumandayı seçmelisiniz.


Bütün elektroniği bir devre tablasına yapmak mümkün ama tabi sadece mikro modellerde işe yarıyor. Tek markanın farklı serileri için özel üretilen kumandalar , modellerine ve seri numaralarına bağlı olarak seçiliyor. Kumanda çeşitleri ile karşınızdayız. Bu devre uzaktan kumanda vericisinin IR sinyalini aldığında sesli ve görüntülü olarak bildirmektedir.


Ha birde unutmadan bu entegre direk uzaktan kumandalı araba sürmek için yapılmış. Böyle de bir enteresanlık söz konusu. Toplamda 10tane kablo lehimlemiş olduk aşağıdaki kumandanın devre kartına. Atölye ortamı, kumanda deney panoları, kumanda devre elemanları, kumanda malzemeleri satılan iş yerleri, kumanda sistemleri kuran iş yerleri ve kumanda sistemleri kurulu işletmeler.


LÇME VE DEĞERLENDİRME Her faaliyet sonrasında o faliyetle ilgili değerlendirme soruları ile kendi kendinizi değerlendireceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar