20 Temmuz 2018 Cuma

Tavandan yansıtmalı aydınlatma

Abajur, Aplik, Armatür Avizeler, Modern Tarz Avizeler, Klasik Avizeler, Led Avizelerden ayrıca özel aydınlatma projelerde de hizmet vermekteyiz. Bir salonu olduğundan daha şık veya daha basit gösterme gücüne sahip olan avizeler, aynı zamanda aydınlatma sisteminin başarısını da gösterir. Ev aydınlatmalarında gelişen teknolojilerin de etkisi ile çeşitli tarzlarda aydınlatma sistemleri kullanılmaktadır. Yeni yeni hayatımıza giren asma tavan modelleri olduğu gibi tavana yansıtmalı ve tavana gömmeli onlarca aydınlatma sistemleri içerisinden avize modelleri de hala kullanılmaya devam edilmektedir.


Yatak odası aydınlatma fikirleri farklı tarzlar etrafında oluşturulur. Estetiğin de ön planda tutulduğu yolcu kabininde geniş ve derin şapkalık rafları, şapkalık raflarına göz almayacak ve camlardan yansımayacak şekilde entegre edilmiş flouresant lambalar ile tavandan yansıtmalı indirekt aydınlatma , basamaklara gizlenmiş gece aydınlatmaları ve uçaklardaki gibi düz zemini ile yolcuların. Bir zamanların en popüler lambalarından olan abajurlar da kendi kendini yeniden var eden ürünlerden. Modern aydınlatma ürünleri içerisinde yere sabit olan tavandan yansıtmalı ürünler diğerlerinden daha fazla. Modern abajurlar hem dekoratif olarak hem da ana aydınlatma ürünü olarak kullanılıyor.


Fortuna ailesi, misafirlerine geniş iç hacmi ile rahat bir yolculuk sunar. Islak hacimler genelde küçük yerlerdir. Bu aydınlatmalar kısmen güneş ışığı etkisi yaratır ve genellikle merkezi sarkıt bir üniteden elde edilir.


Hafif ve düz bir etki yaratır, bu yüzden yanlış seçilmesi aydınlatma sorunlarına neden olabilir. Bu tavana asılı sarkıtlar diğer aydınlatma seçenekleriyle desteklendiğinde daha konforlu bir aydınlatma elde edilir. Avize kelimesinin anlamı da “asılan nesne”dir. Sarkıt da denen avizeler, tavanlardan aşağı doğru sarkan ve bulunduğumuz odayı aydınlatmaya yarayan aydınlatma araçlarıdır.


IPS paneller de ortamı zifiri karanlık yapamazsınız veya yapmayın! Yansıtmalı aydınlatma daha konforlu tabiki. Tabi avizelerin de tavanı aydınlatanları var. Genelde alçıpan tavan ve led şerit ikilisi kullanılıyor. Hatta ekstra lambaderle daha hoş olur.


Yani aydınlatma isteğe göre kademeli artırılıp azaltılabilmektedir. Evinizin dekorasyonu her şeyden çok sizin zevkinizi yansıtmalı ve siz nasıl rahat edecekseniz o şekilde kurgulanmış olmalıdır. Farklı aydınlatma katmanları oluşturun.


Direkt olarak paraflaşların önüne takılarak ışığın yayılmasını sınırlar. Daha noktasal ve lokal aydınlatma sağlar. Bunun için daha çok saç aydınlatmas.


Tavan ise gerektiğinde ışığımızı tavandan aşağı yansıtmayı sağlamak üzere beyaz renkte olmalıdır. Tavana yansıtmalı -endirekt ışıklı florasan lambalara ek olarak hareketli spot lambalarla aydınlatma. Florasan grupları hariç 1spot lamba bulunmaktadır. Diğer aydınlatma ise odaya loş ışık yansıtmalı.


Loş ışık ortamın daha sıcak görünmesini sağlayacaktır. Odanın duvar rengi seçiminde de sıcak tonları seçebilirsiniz. Set içerisindeki aydınlatma sistemi ile makyaj videoları gibi detay isteyen video çekimleri yapabilirsiniz. Softbox yüz ışığını oldukça yumuşatır ve yayar.


Evimizin her odası için çeşitli aydınlatma seçenekleri mevcuttur. Floresan, abajur, avize, sarkıt bunlardan bazılarıdır. Ancak evini daha zengin, daha şatafatlı göstermek isteyen kullanıcıların isteğine göre bunlardan biri, diğerlerinden ayrılır. Avizeler tavandan aşağı sarkacağından, alçak tavanlı bir odada. Odanın bir kenarında tavandan sarkan adet çok dekoratif metal ya da halat sarkıtlar bulunabilir.


Bunlar aydınlatmadan ziyade dikkat çeken bir görünüm kazandırmak için kullanılabilir. Lambaderler hem aydınlatma hem de odayı süsleme açısında muhteşem bir araç. Evimiz küçük detaylarla kişiliğimizi yansıtmalı. Necipoğlu çiftinin gergi tavandan , nişlere tamamı kendi emekleri evi.


Mesela endüstriyel stil oturma odalarında metal boru lambalar aydınlatma görevi görürken bir yandan da dekoratif bir ahenk katar. Ayrıca olmazsa olmaz aynalar da oturma odalarını süsler ve dekorasyona ayrı bir soluk getirir. Dekorasyon kişinin zevkini, stilini yansıtmalı , ancak enerji akışını kesecek kadar dolu ve dağınık olmamalı. Aydınlatma zonlu veya boşluk genişletmek edilebilir.


Ayrı yakma katmanları oluşturun. Eğimli ve ahşap tavan bütününe hakim olan çatı katındaki Roofbar’ın aydınlatma tasarımında, tek tip ürün tavandan farklı yükseklikte sarkıtılarak grafiksel yerleşimdeki. Doğru aydınlatma tavan tasarımında önemli bir rol oynar. Sadece rahat ve güzel, ama aynı zamanda biraz büyülü olmayacaktır. Onları dairenizin binaları ile dekore ettikten sonra, gerçek boyutlarını artıracak ve evin tasarımına romantik bir gizem.


Tavandan yansıtmalı aydınlatma

Panoramik, ısı yansıtmalı cam tavan, arka koltuk alanına kadar uzanır. Ev içinde olumsuz enerjiler saçacak keskin hatlı, agresif açılardan, objelerden, resim ve renklerden kaçınmalı. Tek bir aydınlatma kaynağı ile yetinmeyin veya odayı yalnızca tek bir yönden aydınlatmakla kalmayın.


Tavandan , duvardan, yerden, niş yakma, abajur gibi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar