3 Temmuz 2018 Salı

Dijital sensörler

Bazı durumlarda bir değişkenin farklı sensörler ile algılanması mümkündür. Bu gibi durumlarda kullanılması muhtemel sensörlerin özelliklerine ve kullanım bilgilerine sahip olmak işimizi çok kolaylaştırır. Digital sensörler Digital sensörler ayrık sinyaller üretirler. Analog sensörler : Devreye 0V-5V veya 4mA- 20mA arasında değerleri algılayacak biçimde bağlanır.


Bu iki değer arasındaki tüm değerleri algılar. Bu sensörlerin en önemli özelliklerinden biri düşük sinyalli ölçmelerde kullanılmasıdır. Bundan dolayı oldukça hassas ölçüm yapabilirler. Dijital olarak yada çıkışını vermektedirler. Sensörler kategorisindeki en basit sensördür.


Genellikle yaylı bir sistem engele çarpınca kontakt kapanır ve elektrik iletimi sağlanır. Sağladığı entegrasyon sayesinde biçok uygulamada yok edilmesi için büyük efor sarf. Kontağı ya açıktır ya kapalı.


Dijital sensörler

Bu digital inputa bağlanır. Keza bir limit switck ya açıktır kapalı. Bu da digital inputa bağlanır. Ama bir termocouple ısı sensörü bize ısıya göre mV seviyesinde farklı bilgiler verir.


Geniş işleme merkezlerinde kullanıldığında bile, uzak mesafeden açık ve hatasız bir şekilde okunabilir. Ayrıca analog veya dijital değer oluşturma ve geribesleme (feedback) almak için kullanılan sensörler , potansiyometreler gibi farklı elemanlar vardır. Banner, uzun menzile ve yüksek doğruluğa sahip analog lazer mesafe sensörlerini sunar. Uygulamanıza en iyi çözümü bulmak için ürünleri karşılaştırın.


Sensör teknolojisindeki gelişmeler dijital çözümlerin etkin kullanımına destek sunarken, iş dünyasına farklı fırsat pencereleri de açıyor. Gelecekte sensörlerin bu anlamda. Daha az bakım, daha kolay kalibrasyon METTLER TOLEDO Thornton, bu ekipler üzerindeki baskının farkında.


Son yıllarda atmosferik COgazı artışı, teknoloji şirketlerini bu artışı engelleyecek yenilikler geliştirmeye sevk etmektedir. ABD’de bir şirket çığır açan bir teknik kullanarak baca gazındaki CO2’yi bina malzemesine dönüştürmektedir. Bunun yanı sıra, çoğu analog sensör bir op-amp ile birlikte kullanılarak belirli bir seviye üzerinde lojik (genellikle 5V veya V) çıkışı verecek şekilde kullanılabilir.


Arkasındaki pot ile ayarlanabilir mesafe özelliğiyle sınıfına göre çok kullanışlıdır. Arduino ile projelerinizde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Led Ekranlı ve Ses İkazlı Park Sensörü. LED Ekranlı ve Ses İkazlı Park Sensörü. Sizin verdiğiniz linkteki gibi analog sensör okuma konusunda bir problem yaşamadım ancak ds18bgibi dijital çıkışlı sensörleri okuyamıyorum matlab üzerinden.


Düşüncem şu Arduino üzerinden gelen sıcaklık bilgisini ( dijital olarak gelen) serial monitorde gördüğüm gibi Matlab da görebilirsem sorun çözülmüş olacak. Piyasada birçok markada ve özeliklerde sensör bulmamız mümkündür. Sensör çeşitleri ve özellikleri , Sensör Çeşitleri Nelerdir ? Sensör İngilizce “sense” yani his kelimesinden türemiştir. DS18Bsu geçirmeyen ısı sensörüdür. Daha birçok farklı uygulama için de, dijital teknolojimiz nem ölçme alanındaki başarısını kanıtlamıştır.


Dijital sensörler

Bu malzemelerin ve uygulamaların bazıları aşağıda listelenmiştir. ALGILAYICILAR( SENSÖRLER ) Algılayıcılar, sistem fonksiyonlarının doğru bir şekilde yapılabilmesi ve işlemlerin gerçekleştirebilmesi için Elektronik Kontrol Modülüne (ECM veya ECU) girdi sağlayan sistem. Kompakt ve akıllı dijital panelmetre.


Yüksek hızlı cevaba sahip lineer sensör indikatörü. Disc with equally spaced slots Disk dönerken, kızıl ötesi ışık geçen bölmelerin sayısını sayar. ENDÜSTRİYEL ELEKTRİK ELEKTRONİK SAN VE TİC.


Tavan ve duvar uygulamaları için 360˚ ve 180˚ sensör seçeneği mevcuttur. Radar sensör modelinde HF teknolojisi sayesinde her yönden, alçıpan ve cam arkasında algılama yapma özelliğine sahiptir. E3X-MDA adet dijital fiber yükselticinin tek bir ince hatlı gövde içine yerleştirilmiştir. Her konumda çalışan dijital sensörü sayesinde, Çantanızda, kolunuzda, boynunuzda yada cebinizde. Doğruluğundan Şuphe duymadan Rahatlıkla Kullanabilirsiniz.


Sensör , sıcaklık kompanzasyonu dahil dijital sinyal işleme özelliğine sahiptir. Entegre filtre Micron Optics fiber optik ölçüm sistemleri ile, kilometrelerce uzunlukta tek bir fiber optik kablo üzerinde onlarca strain gage, ivmeölçer, pozisyon, basınç sensöründen oluşan bir sensör zinciri oluşturulabilir ve bir interrogatore. CCD ya da CMOS sensörler temel bazı özellikler bakımından birbirinden farklılık gösterir. Daha önceki yazılarımızda buna değinmiştik.


Yıldız Fırsatlar Tüm Kampanyalar Cadde Yurt Dışı Alışveri. Günlük hayatınızda karşılaştığınız sensör olabilecek bulguları ders ortamında. NTC’li dijital termometre ve NTC’li sıcaklık kontrol devresi. Kullanacağımız sensörler dijital çıkış verdiklerinden dolayı siyah ve beyaz gördüklerinde çıkış sinyalleri veya olacaktır.


Keskinler Sharp GP2Y0A41SK 4-30cm Mesafe Sensörü.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar