31 Ağustos 2017 Perşembe

Voltaj koruyucu priz

Bu prizler , normal prizlerin kullanıldığı her yerde rahatlıkla kullanılabilirler. Akım Koruyucu Prizin Sağladığı Avantajlar. Elbette tek görevi bu olmayan ürün, gürültülere ve dalgalanmalara karşı da tam bir koruma sağlaması açısından önemlidir. Esas olarak akım korumalı prizler , yüksek voltaja karşı bir dengeleme ve koruma içerirler.


Voltaj koruyucu priz

Gelişen teknoloji, hayatımızın hemen hemen her alanında yer alıyor. Bölgenizde, evinizde bu tip voltaj dalgalanmaları yok ise ki çoğu yerde yoktur, cihazları olabilecek bir yıldırım düşmesinden veya sebebi ne olursa olsun elektrik gerilimindeki ani artışlardan korumak istiyorsanız akım korumalı priz kullanırsınız. W maksimum güce sahip olan prize bir ütü, kettle, kaynak makinesi vb yüksek voltaj çeken cihazlar bağlarsanız priz sigorta atarak gücü tamamen kesecektir. Akım koruyucu grup prizler , şebekeden gelen elektriğin, kontrollü bir şekilde cihazlara. Yani kullandığınız priz kadar o prize bağlanan cihazlar da önemlidir.


Bu tür voltaj fırlamalarını, parlamalarını regülatör ile önleyemezsiniz! Regülatörlerin reaksiyon zamanları çok uzundur. Oturduğum mahallede fazla elektrik kesintisi olmuyor fakat. Akım korumalı prizler de ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir yere kadar koruma sağlayabilirler.


Bazenleri saniyelik gidip geliyor ve akım koruyucu priz aşırı gelen voltajları engelliyor. Bu sayede elektronik ürünlerim bozulmadı. Fakat kaliteli marka almakta fayda var.


Ben tunçmatik kullanıyorum. Viko markalı prizlerde kalitelidir. Joule değeri prize gelen yüksek voltajda kaç birime kadar dayanabileceğini belirtir.


Satın alacağınız prizler de joule değeri ne kadar yüksek olursa o derece yüksek voltaja dayanıklı olacaktır. Ayrıca akım korumalı prizde joule değerinin yüksek olması prizin ömrünü de uzatmaktadır. Bünyesinde bulunan sigorta sayesinde cihazların bu aşırı voltaja olan mukavemetini artırabiliyor. Kimi zaman ise yüklü miktarlar vermiş olduğumuz cihazlarımız gözlerimizin önünde hayata veda edebiliyor. Bu yazımızda yapabilecekleriniz hakkında kısa bilgiler vereceğim.


Farklı çalışma mekanizmasına sahip akım korumalı prizler mevcuttur. Kimileri paralel değişken gerilimli elektronik devre marifetiyle şebeke gerilimi fazlaca yükseldiğinde topraklama bağlantısını kullanarak voltajı olması gereken düzeye indirmekte, kimisi ise asal gaz. Tunçmatik akım koruyucu priz modelleri şebekede fazla voltaj oluştuğunda bunu topraklama hattına aktararak, fazla gerilimin elektronik cihazlara gitmesini engeller.


Bir diğer nokta ise jule değeridir, bu değer prizin yüksek voltajda kaç birime kadar dayanabileceğini belirtir. Alacağınız akım korumalı prizde , Jule değeri yüksek olursa prizin kullanım ömrü uzar. Mert-er Elektronik olarak sizlere akım koruyucu priz tavsiye.


Priz fiyatı Bilgisayar kategorisinde. Genellikle 1-mikro saniye). Ancak voltajı ve enerjisi çok yüksek değerlere çıkabilir. Bu nedenle hassas elektronik cihazlarla birlikte elektriksel darbe ve gürültü koruyucuların kullanılması kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu kategori altında birçok model ve özellikte çeşidi bir arada bulabilir, eviniz için en uygun tasarıma ve özelliğe sahip modellere tekli ya da çoklu.


Voltajı ve Akımı anlık görebilirsiniz. Her ne kadar regülatör kullanmak şebekede denge sağlasa da bunun yeterli olmadığını belirtmekte fayda var. Gelişmiş akım koruyucu prizler genellikle bu tür elektrikli aletlerin bulunduğu yerlerde zorunlu kılınıyor. Aşırı gerilim dalgalanma komponentleri ani güç yükselmeleri veya yüksek voltaj sebebiyle zarar görürse aşırı güç bağlı ekipmana ulaşmaz. Her cihazın ihtiyaç duyduğu bir voltaj ölçüsü vardır.


Aynı prize takılı olan cihazların ihtiyaç duyduğu voltaj ölçüsü farklı, bu da bir dengesizlik yaratabilir. Media Markte bir uğrayalım. UPS, elektrik kesintilerine karşı akım koruyucu prizden daha etkili ama fiyat farkı var.


Voltaj koruyucu priz

Hiç yoktan akım koruyucu priz ile elektrik kesintilerine karşı önlem almak istiyorum. Ariston bulaşık makinesi kullanma kılavuzu. Sizce arasındaki fark nedir ? Beşli akım korumalı priz , bilgisayar ve diğer değerli elektronik cihazlarınızı şebeke elektriğinde oluşan voltaj dalgalanmalarına karşı korur. Cep Telefonu Cep Telefonu Aksesuar Kılıf Şarj Cihazı Ekran Koruyucu Bluetooth Aksesuar Kablo Yedek Parça Akıllı Saat Tümünü Gör. Bu cihazlar voltaj dalgalanmalarının zararlarını engellemek için kullanılan cihazdır.


Bilgisayarınızı ve diğer değerli elektronik gereçleri elektrik dalg. Trimbox, elektrik kontağı yangınları ve yüksek voltaj hasarlarına karşı evinizi, işyerinizi ve sevdiklerinizi korur ! Oysaki bu elemanlar aşırı gerilim sönümleme yapamazlar veya. Yazımızı okuyarak, akım korumalı priz hakkında bilgi edinebilir, hangi ürünleri tercih edeceğiniz hakkında net fikir sahibi olabilirsiniz.


Voltaj koruyucu priz

Bu başlıca özellikler prizde kullanacağınız cihazların watt, voltaj değerleri ile doğru orantılı olmalıdır. Nominal giriş voltajı : 2V: Maksimum güç. Marka: SCHNEIDER: Fiyat: ₺3322.


Ben akım korumalı priz yerine UPS alıp kullandım yazılım güncelleme de sıkıntı olmasın diye. Birde scr ile yüksek voltaj.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar