4 Ağustos 2017 Cuma

Gaz kelebeği konum sensörü

Gaz pedalı konum sensörü , gaz pedalının hareketini voltaja çevirir. Kontrol ünitesi gaz pedalının konumuna göre, gaz kelebeği elektrik motorunu kumanda ederek, gaz kelebeğini açar. Gaz kelebeğinin açılma miktarı, gaz pedalına basılma miktarıyla doğru orantılıdır.


Gaz kelebeği konum sensörü arızasının bir başka belirtisi, aracınızın rölantide veya sürüş esnasında stop etmesidir. Aracınızda böyle bir sorun yaşıyorsanız sensörü kontrol ettiriniz. Quality Motors Parts Store. V ( kelebek acıkken) şimdi bu degerleri bulmaya calışacağız. V yakalamak için sensörü bu şekilde hareket ettirelim.


V degerini bulalım veeeeeee vidalarını sıkalım bu arada ölçüm e devam cünkü sıkarken ayar bozulabilir dikkali bir şekilde sıkalım. Gaz kelebeği arızası ile gaz kelebeği konum sensörü arızası birbirinden farklı şeylerdir. Söz konusu sensör kelebeğin hemen yanında bulunur. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz.


OTOMOBİL MOTORLARINDA BULUNAN SENSÖRLER 2. Manifold Mutlak Basınç (MAP) Sensörü 2. Gaz Kelebeği Konum (TP) Sensörü 2. Motor Soğutma Suyu Sıcaklık ( ECT) Sensörü 2. Eksantrik Mili Pozisyon (CMP) Sensörü 2. Krank Mili Pozisyon (CKP) Sensörü 2. Araç Hız (VVS) Sensörü 2. Gaz verildiğinde rölanti motoru devreden çıkıyor, gaz pedalından ayak çekildiğinde rölanti motoru devreye giriyor. Bir sonraki aşama gaz pedalı konum sensörü de kullanarak sistemin çalıştırılması. HONDA ACCOR HYUNDAI ACCENT, HYUNDAI COUPE,. Gaz kelebeği pozisyon sensörü gaz kelebeğinin ne kadar açık olduğu bilgisini motor beynine sinyal olarak gönderir. Elbette ki stop etmenin başka sebepleri de olabilir fakat bu da arıza göstergelerinden birisidir.


Anlık değer ölçümlerinde gaz kelebeği kapalıyken bir ölçümde 1mv tekrar gaz verip bıraltığımda 3mv gibi değerler alıyorum. Galiba bu parça gerçekten arızalı. Temizlik yapıp kapattık fakat bir kaç gün iyiydi tekrar aynı sorunu yaşadım.


Bu özellik, yalnızca üye olan kullanıcılarımız için geçerlidir. Eğer hala üye değilseniz, üye olmak için Burada ’a tıklayın. Merhaba Bugün sarı (ingiliz anahtarlı) arıza lambası yandı. Yüksek hızlara çıkamadım. Servis techcihazında aşağıdaki arızaları buldu.


TPS, gaz kelebeği konum sensörü vardır, konumu okur, ama bence buradan kaynaklı bir arıza değildir. Bu tip sorunlar gaz kelebeği sensörü arızası haricinde lpg enjektörleri, rölanti sensörü gibi farklı noktalardan da yapabilir. Bu tip arızaların en kötü tarafı aynı belirtiyi birden fazla parça arızalarında da gözlemlemek.


Yaşadığınız durum bununla ilgili. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Egr , maf , gaz kelebeği falan temizliği hiç yaptırmadım ve baya titriyorum rölantide :) Bu parçaların temizliği kolay mıdır ? Yada herhangi sprey falan almalımıyım ? Bide kaptor basınç sensörü diye bişey çıkıyo yedek parçalarda ama.


Limited Time Sale Easy Return. Seçeneklerde Belirtilen, Tüm motor hacim ve opsiyonlu araçlara uyumludur. Teknik Resimlerdeki numaralı parçadır. Ardından bunu motorun belirtilen değeri ile karşılaştırın.


Gaz kelebeği konum sensörü

Bu parçaya gaz pedalı sensörü veya gaz kelebeği adı verilmektedir. Etiketler: gaz kelebek pozisyon sensörü arızası, gaz pedalı konum sensörü arızası, gaz. ARAÇLARDA MODEL FARKLILIK GÖSTEREBİLİR ŞASE NO İLE DESTEK ALINIZ …ÜRÜN FİYATLARINA KDV DAHİLDİR. Bozuk bir gaz kelebek pozisyon sensörü ile araba kullanmak çok daha zordur.


Belirtileri çok açıktır : güç kaybı , ani gaza yüklenmelerde tepkisizlik ve silkeleme , dengesiz rölanti ve motor freninin düşmesi. Motor karakteri aşırı değiştiği halde bazı durumlarda ECU Check Engine. Yoksa servis tabi ki hemen herşeyi değiştirelim moduna girecektir bu onların doğasında var.


Gaz kelebeği konum sensörü

Bosch Orjinal parça olarak mevcuttur. Akü voltajı ECU içinde bulunan bir direnç içerisinden geçer, daha sonra gaz kelebeği konum sensörünün TL Terminaline tatbik edilir. TPS Sensörü - Gaz kelebek sensörü problemi ve çözümü?


Her araçta Rölanti sensörü olmaz, özellikle tamamen elektrikli gaz kelebeği olan gaz teli hiç bulunmayan araçlarda, gaz kelebeğinin konumu tamamen araç beyni tarafından kontrol edildiği için bu tip arızaların nedeni gaz kelebeği ile ilgili sorunlardan kaynaklanabilmektedir. Gaz kelebeği olsada adı aslında hava kelebeğidir, yaptığı iş beyinden gelen sinyale göre kelebeği açıp kapatmaktır. Tam açık veya tam kapalı gibi değil onlarca farklı açıda durabilir.


Gaz kelebeği konum sensörü

Garanti varsa hiç durmayın yaptırın garantiden.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar