8 Ağustos 2016 Pazartesi

Kaçak akım

Kaçak akım

Bir elektrik devresinde fazdan giren akım , nötrden çıkar. Eğer devrede herhangi bir kaçak yok ise giren akımla çıkan akım miktarı birbirlerine eşittir. Ancak nominal olarak üzerinden akacak olan akıma göre seçilmelidir.


Kendinden önceki devre kesicinin izin verdiği nominal akımı taşıyabilecek kapasitede seçilmelidir. Devreye giren ve devreden çıkan akım birbirine eşitse manyetik akı oluşmamaktadır. Devre üzerinde olası bir kaçak akım olması durumunda ise toriod üzerinde akım dengesizliği sonucu fark oluşur. Buna rağmen pek çok elektrik tesisatçısı veya ev sahibi bu röleyi kullanmak istememektedir.


Bunun sebebi tesisatçılar için bağlantıyı bilmemek veya kaçak akım rölesinin sürekli atması gösterilebilir. Kettle, kahveci gibi ısıtıcıları yıkarken elektrik aksamına su kaçması en çok karşılaşılan bir durumdur. Resim 1’de de görüldüğü gibi terminaller ve sigorta arasında set edilen değerin üzerinde bir kaçak akım varsa devreyi keserek herhangi bir can ve mal kaybının önüne geçer.


Normal işletme şartlarında faz ve nötrden geçen akımların vektörel toplamı sıfırdır. Anormal durumlarda, yani izolasyon hatası meydana geldiğinde, fazdan giren akımın nötr iletkeninden dönüşünde bir fark oluşur. Markalarda 25A’den 63A kadar rahatlıkla bulunabilir.


Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Kaçak Akım Koruma Röleleri Arsel den satın alın. Uygun fiyat avantajından yararlanın.


Kullandığımız termik manyetik şalterler, sigortalar veya kaçak akım röleleri koruma elemanlarıdır. Amper nominal akımı olan bu makine gövdesine değeri ohm olan bir topraklama hattı çektiğimizi varsayalım. A kaçak akım röleleri dahi vardır) kaçak akım rölesi kullanılmalıdır. Toprak kaçak rölesi, toprağa kaçak olduğunda şalterin devreyi keseceği şekilde çalışır. Tek bir uç bile bağlı olsa çalışacaktır.


Devreden çıkartmak için iki adet kablo alıp her iki girişi çıkışlarına bypas ederek geçici olarak işini halledebilirsin. Elektrik İç Tesisleri Yönetmeliği’nin 18. Maddesi’nde elektrik ana dağıtım noktalarına yangından korumaya yönelik kaçak akım rölesinin (3mA anma kaçak akım değerine sahip kaçak akım rölesi) kullanılması, tali dağıtım noktalarına ise hayat korumaya yönelik kaçak akım rölesinin (mA anma kaçak akım değerine sahip kaçak akım rölesi) düzeneği ile.


Türkiye de uygulanan mevzuatlara baktığımızda elektrikle ilgili birçok doğrudan veya dolaylı madde bulunsa bile, kaçak akım rölesi ilgili maddeler genellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın mevzuatında yer almaktadır. EKİ KORUmA İlE BİRlEŞtİRmE Otomatik sigorta R. Biri kaçak akım miktarını ölçmeye yararken diğeri RCR tipi kaçak akım röleleri üzerindeki test fonksiyonu için kullanılmaktadır. Harici bir noktadan deneme akımı verilerek hem röle hem de trafo test edilip, bir arıza olup olmadığı kontrol edilebilmektedir. Actimodüler kaçak akım rölelerinin Actiotomatik sigortalarla koordinasyonu sayesinde, elektrikle herhangi bir doğrudan temasa karşı size ek koruma sağlar. Böylelikle oluşabilecek olumsuz sonuçları engellemiş olur.


Bunu yaparken faz-nötr dengesini baz alır. Göz seviyesinde iletişim. Effect serisi dijital RCCB elektriği kesmekten fazlasını yapar.


Bu maddelere göre kurulan kaçak akım koruma sistemi, gereksiz şalter açmalarının önüne geçerek, kaçak akım sisteminin işletmesel boyutta kullanımını kolaylaştırır. Web sitemize hoş geldiniz. Normal koşullarda tesislerde izolasyon ve kayıplardan dolayı her zaman azda olsa kaçak akım vardır.


Mevcut ürünleri görüntülemek için başka bir ülke seçebilir veya şirket bilgilerine göz atmak için Küresel web sitemize gidebilirsiniz. Yönetmeliklerine, şartnamelere ve standartlara uygun olarak yapılmış elektrik tesisatlarında her hangi bir kaçak olduğunda fazlar ve nötr hattı üzerinde oluşan hata akımı hissederek - ms. Sigma toroidal akım trafosu, kaçak akım koruma kombinasyonunda AG devre kesici, açtırma bobini ve kaçak akım algılama rölesi ile beraber kullanılır. Resimde gördüğünüz sigortaya benzer cihazın adı kaçak akım rölesidir. Genelde kullanıcılar tarafından sigortaya benzetilmekle beraber gerek bağlantı gerekse kullanım amacı olarak sigortadan biraz farklı olan bu eleman bir insan evladının elektrik çarpmalarına karşı en iyi dostudur.


Buna rağmen elektrik tesisatçısı veya ev sahibi bu röleyi kullanmak istememektedir. Seçilecek kaçak akım koruma rölesinin nominal akım degeri kendinden sonraki devreye degil, kendinden önceki termik manyetik koruma yapan devre kesicisine baglıdır. Siz de paylaşımda bulunun!


Kaçak akım rölesi elektrik tesisatında hayati bir önem taşımaktadır. EBA’da yayınlanmasını istediğiniz içerikleri paylaşmak için tıklayın. A tipi kaçak akım koruma röleleri mA doğru akıma kadar kaçak akıma bağışıklıdır.


A üzerinde kaçak akım durumunda, A Tipi devre kesicilerin doğru çalışması garanti edilmez. Arkadaşlar oturduğum ev daha yeni sayılır yıllık. Kale marka idi bunlar kalitesiz ondan atıyor dedi ve kaçak akım rölesini kırarak devre dışı bıraktı. I hatanın olduğu za mandaki kaçak akım şiddetini.


KAK şalterinin nominal kaçak akım şiddetini (30. 30 5mA standart gibi değerler) gösterir. Toroidal trafo faz ve nötrdeki akımların yönü ve büyüklüğü göz önüne alınarak fark akımını hesaplar.


ENGLISH - TÜRKÇE Fiyat Listesi. ANASAYFA ÜRÜNLER HAKKIMIZDA TEKNİK BELGELER İLETİŞİM ÜYE GİR İŞİ.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar