26 Temmuz 2016 Salı

Seri regüle devresi

Seri regüle devresi

Yük akımını sabit tutmak için seri regülatör kullanılır. Bu çeşit bir uygulama bir veya iki transistör ile gerçekleştirilir. Transistör yük hattına seri bağlandığı için, bu çeşit devreye seri regüle devresi veya seri regülatör denir. Bu tür bir uygulama bir veya iki transistörle gerçekleştirilebilmektedir.


Seri regüle devresi

Zener diyotun tek başına kullanıldığı regüle devresinden çekilen akım sınırlıdır. Bu sebeple daha fazla akım ihtiyacı olduğunda zener diyotun bir transistorün base bacağına bağlanmasıyla çalışan seri regüle devreleri kullanılır. Regüle devre bu düşüşü önleyerek, çıkış gerilimini sabit tutar.


Paralele regüle devreleri a) Tek transistörlü regülatör b) Hata işareti yükselteçli regülatör. Değişik giriş ve çıkış gerilim ve akımlarında. Yani devre akımları ters yönde akmaktadır. Aşağıdaki şekilde iki paralel regüle devresi verilmiştir.


Modülümüzün içeriğinde, doğrultma ve regüle devrelerini bread boar üniversal delikli plaket, bakırlıdelikli plaket ve baskıdevre çıkarma yöntemini kullanarak bakırlı pertinaksa uygulayarak. Deneyin Amacı : Zener diyotlu regüle devresi ve özelliklerinin incelenmesi. Zenere paralel bağlanan yük değişimlerinin Zener uçlarındaki gerilim etkisini incelemek.


Filtre devreleri diyotların çıkışındaki salınımlı DC’yi filtre ederek düzgünleştirmeye yarar. Doğrultma ve filtre işlemi ne kadar iyi olursa. Alıcıya seri olarak DC akım ölçebilen bir ampermetre bağlanacak olursa 2. AC’nin her iki alternansının. Madem LM7entegreli devre tercihi çok oluyor.


Ben de hiç olmazsa kayıpları azaltma yollarını aramak gerekir diye bu devreyi tavsiye ediyorum. Evet eğer ben bir seri regüle devre yapacak olsaydım bu tekniği yapardım arkadaşlar. Yük tarafından kısa devre olduğu zaman regülatörler, meydana gelen büyük akımların ayarlanmasını sağlar. Basit seri regülatörler bu değişmelere hemen cevap veremezler. Ama karmaşık yapıda olan regülatörler değişimlere cevap verirler.


Yük empedansı ile regülatör devresi arasındaki bağlantı şekline göre elektronik gerilim regülatörleri şönt ve seri regülatörler olmak üzere iki ana gurupta toplanabilir. Akünüz için basit bir regüle devresi ile 13. Aracın şarj sistemi ile akü arasına seri yada paralel olarak bir devre bağlayıp akünün dolu iken gereksiz yere şarj olmasını kesebilir miyiz? Ve aynı devreden kokpite kablo. Merhaba arkadaşlar regülatör hesaplaması yapmam gerekiyor.


On tane 5Voltluk 3Watt zener seri bağlanırsa olur. En son yaptığım alternatörden takribi 2devirde - vdc. Benim ihtiyacım ise vdc.


Elektrik-Elektronik-Robotik-Kodlama Elektrik Elektronik Bölümü hakkında pek çok dersi barındıran bilgi deposu. Seri devrelerde akım sabittir. Bu durumda neden paylaşımda bulunduğumu sorarsanız,,,bir üyemiz özelden talepde bulundu, bende hem onun hemde ihtiyacı olan diğer üye arkadaşlarımıza faydası. Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan.


Seri regüle devresi

Güçlü bir regüle devresi Forum Alev. Farklı beta değerlerinden dolayı her tr. Bu dirençler, soğutucu üzerine monte edilen transistör bacakları üzerinde yerleştirilecektir. Gerilim Dörtleyiciler UYGULAMA FAALİYETİ ÖLÇME VE DEĞERLENDİRME. Günümüzde teknoloji geliştikçe Elektrik, Elektronik ve Elektromekanik cihazlar da gelişmekte ve yaygınlaşmaktadır.


Bu deyim, bir doğrultucu için kullanılırsa: “Çıkış gerilimi veya akımını belirli bir değerde sabit tutan devre ” anlamına gelir. Bu akım, devreye konan seri dirençteki gerilim düşümünü arttırdığından yüke gelen gerilim sabit kalmaktadır. AC Gerilimin Düşürülmesi veya Yükseltilmesi 1. Kondansatörlü Filtre DevresiDevresi 1. Pi (p) Tipi Filtre Devresi 2. Bu plastik ambalajlı, radyasyona dayanıklı dijital izolatörler, Küçük Uydularda (SmallSats) kullanılan güç kaynağı ve seri iletişim arabirimi devreleri için 2. VRMS’ye kadar yüksek izolasyon koruması sağlıyor. Fakat gerilim değerinde girişten gelen düzensiz gerilimden dolayı değişimler olabilmektedir.


Oluşturan regüle devresi ile gerilim sabitlenmektedir. Bu diyotlar nötr alanı geçmek için V 'a ihtiyaç duyarlar 5V değil. Bahsettiğiniz şekilde LED besleme devresi.


Türkiye'nin ilk ve tek ev yapımı ses devreleri tartışma platformu. Ona bağlı seri direnç ise led’ in yanmaması için gerilim bölücü görevi yapmaktadır. Regülatör öncesi gerilim doğru gerilim haline gelmiştir. Bu amaçla regüle devreleri kullanılır. Teknik Resim ve Devre Şemaları Çizimi modüllerini içeren ve toplam dokuz bölümden oluşan bu kitabımızı da diğer kitaplarımız gibi farklı, basit anlatımlı ve anlaşılması kolay olarak düzenledik.


Elektronik ile ilgili güncel bilgiler ve ders notlarına ulaşabileceğiniz blog sitesidir. Elektronik Devre Elemanları ürünlerini Bilgisayar, Tablet ayakkabı kategorimizde uygun fiyata ve markalarla bulabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar