14 Temmuz 2016 Perşembe

Arduino bluetooth modülü

Merhaba arkadaşlar bugün sizlere arduino ile bluetooth modül aracılığıyla verip gönderip almayı anlatacağım. Bu projede android bir cihazdan veri gönderip arduino üzerindeki 13. Hızlı prototiplemeye imkan sağlaması, breadboar arduino ve çeşitli devrelerde rahatça kullanılabilmesi için gerekli.


Arduino bluetooth modülü

RX,TX ve gerilim pinleri rahat kullanım için kart üzerine lehimlemiştir. Modül 5V ile çalışmaktadır. Bu pinlerden VCC ve GND modülü beslemek için kullanılır.


Ayar modunda AT komutları ile baud rate gibi bir çok özelliği değiştirilebilir. Konum bilgilerini alabiliyorum ama bluetooth kısmında sorun yaşıyorum. Ben uygulamada resimdeki modülü kullandım.


Arduino bluetooth modülü

Kabloları lehimlemek biraz uğraştırdı. Kontrol için “g ve k” karakterlerini kullanarak çalıştırğını görebilirsiniz. Bu modül bir Rx ve bir Tx pimi sayesinde BLE Entegresi ile seri haberleşmeyi sağlar. Bu modül aynı zamanda HM-modülüne çok benzer ve ayrıca onunla uyumludur.


Bu nedenle, biraz tecrübeniz varsa, AT-ile hızlı bir şekilde başlayacaksınız. Tüm arduinolar ile yapabilirsiniz. PC tarafında herhangi bir bluetooth cihazıyla olur. Sıcaklık sensörü olarak piyasada bir sürü model var.


Nasıl kullanıcağınıza bağlı bir durum açıkcası. Block ve arduino ile led kontrolü (blink) nasıl yapılır? HC-bluetooth modülünü konfigürasyon moduna geçirebilmek için 5V bağlantısını yaptığımız sırada modül üzerindeki butonu basılı tutmamız gereklidir.


Merhaba, bunun için gece lambalarını röleler kullarak anahtarlayabilirsiniz. En geç Ocak Çarşamba günü kargoya verilir. Ancak bu modüller iki gece lambasında da olması gerekir. Teslimat Bilgisi: TL. Bunlardan en uygun fiyatlı ve en kullanışlı olanı HC-modelidir.


Android uygulaması içinde app inventor kullandım. HC-görünüm olarak HC-modülü ile neredeyse tamamen aynıdır. Telefonun bluetooth özelliğini açıp çevredeki aygıtları taratalım. Robot şasesi için pertinaks, foto blok, fleksi table veya hazır basit robot şasesi.


Bunlar HC-0 HC-isimleri ile ülkemizde çok rahat bir şekilde bulunabilmektedir. Aynı gün kargo, hızlı servis. Telefonla kontrol edilen quadcopterler wifi kullanıyor. Hatta camera ile görüntüyü telefona aktarıp telefonun sensörleri sayesinde accelometre ile kumanda ediyorlar. Ayrıca adet analog girişi, bir adet MHz kristal osilatörü, USB bağlantısı, power jakı (mm), ICSP başlığı ve reset butonu bulunmaktadır.


Arduino bluetooth modülü

Sizi internetten yorumlarınızı takip etmeye çalışıyorum. Bluetooth tercihiniz kolaylıksa vazgeçmelisiniz. Hocam ben ilk önce arduino ya boş kod attım. Sonra bağlantıları yaptım.


Arduinoyunun reset tuşuna basılı tuttum (birkaç kez). PC de bluetooth aygıtlarını arattığım zaman kodlarda tanımlanan HC - ismi çıktı. Arduino , geliştiricileri tarafından açık kaynak olarak tasarlanmış bir platformdur.


Isı Ve Nem Sensörü: Görevi evin içerisinde ki güncel. Arduino ile yapılan uygulamalarda en çok kullanılan yöntem bluetooth modülle yapılan haberleşmedir. Ayrıca bluetooth modül ile ses ve görüntü verileri de aktarılabilmektedir.


Projede Arduino UNO R HCbluetooth modülü , L298P motor shiel 12V kuru akü, adet redüktörlü DC motor ve pleksiglass gövde kullanılmıştır. Buradaki amaç android tabanlı bir telefon ile bluetooth üzerinden bir aracın kontrol edilmesidir. Bu uzaktan kontrollü araç projesinin ilk aşamasıdır. The Code fed to arduino check the received data and compares. Arduino Sensor Shield (isteğe bağlıdır, kablo fazlalığından kurtarır.) M3xCıvata-Somun.


Arduino bluetooth modülü

MIT APP Inventor aracılığıyla oluşturalım. Projenin kullanıcı ara yüzünü dilediğiniz gibi oluşturabilirsiniz. Benim yapmış olduğum ara yüz bu şekilde. Bu proje kapsamında android cihazdan veri göndermek için hazır terminal kullanacağım.


Check the connection from the bluetooth module to the Arduino and check that you are using the correct pin. EDR, 2Mbps-3Mbps modulation 2- Built-in 2. Elektronik Bağlantı Şeması. Akıllı ev sistemlerinde, drone projelerinde, boyutlu yazıcı teknolojisinde kullanabileceğiniz Arduino kamera modülü , Arduino motor sürücü,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar