4 Şubat 2016 Perşembe

Ayarlı güç kaynağı devresi yapımı

Ayarlı güç kaynağı devresi yapımı

Benzerini Murat Şen in kanalında görmüştüm. Son derece basit ve kullanışlı hatta yapabileceğiniz en ucuz ayarlı güç kaynağı olduğunu düşünüyorum. Burada kullandığımız malzemeleri kullanmak zorunda değilsiniz. Yaptığımız güç kaynağı Volt ampere kadar. PIC programlama ARM Projeleri robot yapımı smps temel elektronik kılavuz ders dc dc dönüştürücü cnc yapım.


DC Güç Kaynağı devresi iki bölümden oluşmaktadır. V SİMETRİK BESLEMELİ LM 3Lİ TRANSİSTÖR KISA DEVRE KORUMALI AYARLI GÜÇ KAYNAĞI (Kodu: NRC-04) Sadece Demonte satın alınabilir. Montaj Yapım Aşamasını İndir. Bu aşama geçildikten sonra güç kaynağı devresi ya da duruma göre ayarlı güç kaynağı devresi yapım aşamalarına kısaca göz atalım. Ayarlanabilir güç kaynağı yapımı – Kendin Yap.


Elektronik ile uğraşan birçok kişinin elinde bulunması gereken araçlardan biriside ayarlanabilir güç kaynağı. Farklı devre ve modüllerde, farklı gerilimlere ihtiyaç duyarız. Günlük kullanımda ayarlı güç kaynağı ihtiyacım dahada arttığı için sağlam çalışan ayar imkanı sağlayan akım veya gerilim kontrolü yapabilen güzel bir güç kaynağı yapmaya karar vermiştim. Arduino ile hız ayarlı Led Show uygulamaları.


Uzun bir süredir uğraştım devre şemalarını inceledim. Aşağıda devre şemasını verdiğim güç kaynağının çıkışı volt ile volt arasınada ayarlanabildiği gibi, maximum akımı da miliamperle amper arasında ayarlanabilir. Dokuman içerisinde volt sabit 0-volt ayarlı ve volt ac çıkışlı güç kaynağı devreside mevcut. LM3ve LM3ile yapılabilecek güç kaynağı devrelerini de bakabilirsiniz. Ayrıca güç kaynağı için baskı devre yapımı da anlatılmış.


Bu işlemi transformatör(220v-24v trafo) ile yapıyoruz. Güç kaynağına bir voltmetre ilave edilerek çıkış voltajı. Mikroskop kamera yapımı Elektrikli çakmak yapımı Sahte para kontrol için mini cihaz.


Ayarlı güç kaynağı devresi yapımı

Güneş enerjili mini dünya maketi ya. Uzun yıllar kullanırım hem ödev hem de güç kaynağını aradan çıkartırız dedim en zor projeyi aldım. Ama ben bunun ucuna bir devre baglayarak voltu ayarlı bir şekilde 0-24V şeklinde almak istiyorum buna nasıl bir devre yapabilirim. V ile V arası ayarlanabilir, güç kaynağı devresidir. Trafoyı eklemeniz gerekmektedir.


Devrede trafo eklenmemiştir. Bugün sizlerle yüksek akım (10A) verebilen ayarlanabilir (2-volt arasında) bir güç kaynağı devresi paylaşacağız. Bu devrenin en belirgin özelliği çok fazla malzeme gerektirmemesi, görece basit olması ve VRpotansiyometresi ile çıkış gerilminin kolayca ayarlanabilmesi. LM3Kullanarak ayarlı güç kaynağı yapımı.


Ayarlı güç kaynağı devresi yapımı

Lm3kullanarak çıkışından 1A 0-24V alabileceğim bir ayarlı güç kaynağı yapmam gerekiyor gerekli devre var ancak lm3kullandığımızda 5A alıyoruz çıkıştan bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim. Hoşgeldiniz, Picproje Elektronik Sitesi. Uygun bir düzenekle harici kaynağı ölçmek için de kullanabiliriz.


Sistemin çalışmamasının bir çok sebebi olabilir devre yollarındaki zedelenme, kopma, kısa devre problemleri vb. Bunların sonucunda sistem istenildiği gibi çalışmayabilir bunların haricinde standart güç kaynağı çalışma prensibinde dediğimiz işlemlerin yapılması sonucunda herhangi bir sıkıntı çıkmamış olması lazım. LM338K ayak bağlantıları (TO3) LM338T ayak bağlantıları (TO220) LM3ile yapılmış kademeli ayarlı güç kaynağını görmek için buraya tıklayınız. Ben devrenin girişinde 2×Volt Wattlık bir trafo kullandım, bu devrenin çıkışından çekilmek istenen akıma ve gerilime göre değiştirilebilir.


Ayarlı Güç Kaynağı Yapımı Çok Basit Oğuzhan ÖKTEM 15:Yorum Ekle. Uzun Zamandır Makale Yazmadığımın Farkındayım Bu yüzden Sizlere Bomba gibi bir devre göstereceğim elektroniği seviyorsanız bu tam size göre burada göstermek istedeğim ayarlı güç kaynağı potansiyometre ile - volt arası ayar. V ile 30V arasında çıkış gerilimi verebilen switch mode tekniği ile çalışan bir gerilim regülatörüdür. V ayarlı güç kaynağı devresinden ortalama 2A ile test edişmiştir. BASKI DEVRE TEKLERİ ( BASKI DEVRE KALEMİ -POZİTİF - İPEK BASKI ) BASKI DEVRE TEKNİĞİ ( Ütü Yöntemi ). Volt ve amper ayarlı basit ve ucuz güç kaynağı yapımından bahsedeceğim.


Elektronik devrede kullanılan pot sayesinde – 22volt arası gerilim değeri alabiliriz. AC220V gerilim girişi vardır. Dikkat edilmesi gerekenler devre izole kabin içinde kullanılmalıdır. Gönderen Tekno Projeler zaman: 00:26.


Bu devremiz 0V ile 12V arasında ayarlanabilen bir çıkış gerilimi sağlıyor. Diğer fiyatı Bilgisayar kategorisinde. Siz de bize katılabilirsiniz.


Bu elektronik devremiz volt ile volt arası devrelerde kullanabileceğimiz bir. Lincon HMI Eğitim Notlar. Bu güç kaynaklarının kullanılacağı devre , gerilim değişmelerinden etkilenmiyorsa, ekonomikliği ve yapım kolaylığı bakımından “adaptör” olarak bilinen regülesiz güç kaynakları tercih edilir. Volt kullanabilmeniz için Voltluk bir trafao kullanmanız gerekir. Bunlarla ilgili çıkışa adet taş direnç bağlanacak o yüzden üstte taş direnç montaj yerlerini attırdım.


Ayarlı güç kaynağı projeme devam ( - volt - amper ) - Sayfa 2. Kullanılmaya hazır bu devreye uygun bir transformatör ile A. C gerilim uygulamanız yeterli. A kısadevre korumalı güç kaynağı devresi 0-30V aralığında ayarlanabilmektedir. Kısadevreye geçme durumunda reset butonu ile eski haline getirilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar