3 Eylül 2015 Perşembe

Rf verici

GHZ lik RF dalgalarını kullanan , çift yönlü yani alıcı- verici prensibi ile çalışan bir RF sistemdir. Aynı gün kargo, taksit seçenekleri ve kapıda ödeme avantajlarıyla hemen satın alın. Buradaki verici ile kullanabilirsiniz. Dokümanlar: Kartın datasheeti için tıklayınız.


Kütüphane işlemini tamamladıysak ATXmodülümüzü kullanarak RF verici kısmının devresini kurabiliriz. Bu yazımızda Arduino kullanarak RF alıcı- verici yapısı oluşturup veri aktarımını göstereceğiz. Bir çok Arduino proje veya uygulamasında kablosuz haberleşmeye ihtiyaç duyulmaktadır.


RF alıcı - verici devre kitinin çalışma voltajı V - V, çıkış voltajı ise volttur. Devre çıkışlarında yükselteç bulunmamaktadır. MHz’lik RF (radyo frekans) sinyali ile veri iletişimi ve seri iletişim konularında uygulama uygulayabilmek için kullanılabilecek isteğe bağlı bir devredir. RF verici devresi RF alıcı devresi ile birlikte kullanıldığından, müşteriye ikisi birlikte sunulmaktadır.


Rf verici

Devre ilk hali itibariyle, bir butona basıldığında o butona karşılık gelen LED yanıyor fakat butonu bıraktığında sönmüyordu, ta ki başka bir butona basana kadar. AliExpress carries many 4mhz rf verici ve alıcı related products, including 4uzaktan kumanda alıcısı röle , 4evrensel alıcı , 220v rf remote , kanal uzaktan kumanda , 4mhz uzaktan kumanda, kablosuz denetleyici , dc v 1ch uzaktan kumanda , 4mhz haddeleme kodu , 4ch rf , anahtarlık verici. Metre Alıcı Verici TransReceiver Modül (4MHz).


Radyon Frekans Verici ve Alıcılar. MHz RF Kablosuz Verici Modül TL Tükendi. Radyo frekans yani RF alıcı vericiler birçok alanda kullanılırlar. Radyolardan telsizlere uzaktan kumandalı araçlara kadar her alanda kullanılırlar. Arduino, PIC ve diğer devrelerinizde, robot projelerinde ve özel projelerinizde kullanabilirsiniz.


Rf verici

Satın alın Rf Verici Ve Alıcı Uzaktan Kumanda Güvenilir Çin Rf Verici Ve Alıcı Uzaktan Kumanda tedarikçilerinden. Arkadaşlar bu haftaki konum RF. RF yedi butonla yedi farklı çıkışa farklı işlemler yaptırmak istiyorum. Ancak alıcı verici yerine sadece kablo kullanarak yaptım devreyi.


Yazılımı yazdım devreyi kurdum denedim çalışıyor. Burda sizlere bir kaç soru sormak istiyorum. Kullanacağımız RF 4Mhz lik alıcı- verici ile vericinin gerilim kaynağı (3V-12V), kullandığımız antene ve alıcı- verici arasında engel olup olmadığına bağlı olarak yaklaşık – 1metre (açık alanda) arasında haberleşebiliriz. Mhz frekans bandında çalışan rf ask modül, mini boyut, maximum iş yükü kapasitesine sahip, çok uygun fiyatlı kablosuz modüldür.


RF Alıcı ve verici birimler için temel anten uygulama notları UTR-C10M alıcı- verici modül ile yapılmış RF modem örneği UMD-UTRC10M RF Modem uygulama notundaki mikroişlemciye ait C(Hi-tech) dilinde yazılım örneği. Butonlardan okuduğunuz veriyi pic in uart haberleşme pinleri üzerinden RF verici modüle gönderirsiniz. Alıcı modülden de picin uart haberleşme pini üzerinden veri alınacak.


Verici modülde bu veriyi alıcı modüle gönderecek. Daha sonra bu veriler programda yorumlanıp sağ, sol, ileri, geri ve hız kontrolünün sağlanması gerekir. Bu dalga RF kısaltmasıyla gösterilir. RF yardımıyla taşınan bilgi de ses ise AF, görüntü ise VFkısaltmasıyla gösterilir.


Rf verici

Yer vericileri ile yapılan karasal yayıncılık, 2. RF kontrol modülü ile lamba, motor, kapı, klima gibi aletlerimizi uzaktan kontrol edebiliriz. Ben birkaç gündür arduino ile rf alıcı- verici kullanarak uzaktan kontrol edebileceğim bir devre tasarlıyorum. Fakat ledi on-off olarak kullanmaktan öteye geçemedim. Yani çok kanallı kullanmak istiyorum.


Ama vericiden farklı frekansta. Progam çalışıyor ledleri yakıp söndürüyorsan aradaki haberleşme kablolarını çıkarıf rf modüllerini takıp deneyebilirsin. RF , Radio Frekans kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır.


Bir alıcı ve bir vericiden oluşan sistemler belirli frekans aralığında vericiden alıcıya doğru sinyal gönderilerek kablosuz iletişimin sağlanması için kullanılırlar. Udea’dan aldığım RF Verici Modül ATX-34S ve RF Alıcı Modül NRX-34U ile Arduino Mega’ları hatta bilgisayarı konuşturabiliriz. Ben e-bay’den aldığım usb-serial converter’ı Arduino Mega’yla bilgisayarı konuşturmak için kullanacağım. Bunların yaklaşık kadarı uzaktan kumanda, kablosuz ağ ekipmanları ve kadarı fiber optik ekipmanları şeklindedir.


Merhaba RF alıcı verici ve mega kart ile yapmak istediğim şeyler hakkında yol gösterebilirmisiniz. Bir pc harici kameramdaki görüntüyü kablosuz olarak bir pc ye aktarmak. RF Kumanda Sistemleri,Uzun Mesafe Kumanda,Uzun Mesafe Alıcı verici ,kısa mesafe kumanda, rf modem,led kontrol,android kontrol, - Orka elektronik Otomasyon Sistemleri,orka elektronik. Düşük maliyeti ve kolay kullanımı sayesinde bir çok kablosuz haberleşme projenizde kullanabilirsiniz. Açık havada 1metreye kadar bir menzile sahiptir.


Elektronik eğitim setleri, profesyonel elektronik kartlar, endüstriyel kart ve modül üretme, elektronik malzeme temin etmek dahil pek çok alanda hizmet vermektedir. Modüllerin azami hızları bellidir, hız izin verdiği sürece her şeyi gönderebiliriz. Modülün çıkış gücüne göre değişir, güç-menzil veremeyeceğim. Elimde hazır RF alıcı verici modül var. Bu modülleri nasıl kullanabilirim.


Hocada RF eklememi istedi. Bunu nasıl yapıcam bilemiyorum. Bilen varsa lütfen yardım etsin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar