16 Eylül 2015 Çarşamba

100 Ohm direnç renkleri

Bu yazıda direnç renk kodları, renkli dirençlerin okunması incelenmiştir. Yukarıda direnç çizgilerinin, renk kodları ve renklerin konumuna göre alacağı değerler gösterilmiştir. Bazı üreticiler renk kodu yerine direnç değerlerini yazmayı tercih etmektedirler. Bunlardan bir kısmı doğrudan direnç değerini ve toleransını yazdığı gibi, bazıları da harf kodu kullanmaktadır.


Direnç renkli ise: ilk renk katsayı. BANTLI DİRENÇLERİN RENK KODUNUN OKUNMASI. Ohm (Ω) değişeceğini gösterir. Kahverengi - Siyah - Kahverengi - Altın. W değerine kadar enerjiye dayanıklı 100R ohm dirençtir.


Paket içeriğinde Adet direnç bulunmaktadır. Kahve - Siyah - Yeşil Değeri ise Şöyle okunur. Birinci border kahve = değeri İkinci Border Siyah = degeri Üçüncü border Yeşil = Çarpan değeri 5. Bu değerlerin ve 1katı alınarak iki liste daha yapınız.


100 Ohm direnç renkleri

Kohm ‘a bu da 14ohm ’a eşit olur. Siparişler (0) Zhenxing Store. Karbon dirençlerin değerleri renk koduyla kodlanmıştır. Bu makale Robotiksistem tarafından hazırlanmıştır. ADIM 2: Doğru bant sayısını seçtiğimiz zaman yapmamız gereken tek şey, direnç üzerinde gördüğümüz renkleri , doğru sırayla direnç sembolünün altındaki açılır menülerden seçmek.


Resimdeki gibi üzerinde renk bulunan dirençlerin değeri okunurken, 1. Eleman ısıtıldığı zaman PTC ise ısındıkça direnç artar, NTC ise ısındıkça direnç azalır. Bu renk kodlarını tabii ki ezberleyemeyiz. Bu yüzden tek tek bakmaktansa, renk kodu girildiğinde direnç değeri hesaplayan çeşitli telefon uygulamaları kullanılır. Tolerans direnç hassasiyetidir ve yüzdelik olarak verilir. Bir direncin toleransı renk kodunun dördüncü bandı ile gösterilir.


100 Ohm direnç renkleri

Selam,kendı evimde kullandıgım mısır patlatma makınasının(rezistansın) dirençi 1ohm ben bu rezistansın yerine 1ohm direnç bağladığımda sigortaları. Metallerin direnci derece ile 1derece arasında doğrusal olarak değişir. Elektrikli Ev Aletleri Genel. Renk Kodları sistemi vardır. En sondaki harf toleransý gösterir.


Sıcaklık ile direnç değişimleri incelendiğinde, birçok metal ve alaşım içinde en iyi neticeyi platin ve nikel tel verdiği için bu alanda bu iki telden sarılmış dirençler kullanılır. R= 100Ω olarak belirtilir. Alışveriş sepeti Ürün (ler)-0.


Ohm , düşüğü 1- 5=Ohm olur. Direnci Ohm ölçmüşsek bu direnç bozuk demek değildir. Okuma Örnekleri: Yandakii dirençte renkler ve sayı değerleri.


Eğer direnç değeri verilip renkler bulunacaksa deger dolu olarak geliyor. Aşağıdaki ilk if bunun için kullanılmaktadır. Kilo ohm , 000ohm = Mega ohm ve 00000ohm = Giga ohm.


100 Ohm direnç renkleri

Kuvvet - Titreşim - Eğim. Hızlı Kargo ve Güvenli alışveriş için tıklayın! Direncin değeri üzerine renk kodları ile yazılmıştır.


Bu tolerans değeri direnç üzerinde renk kodu veya rakam ile belirtilir. Ohm direncin toleransı ise bu direncin değeri Ohm ile 1arası herhangi bir değerde olabilir. Arzu edilen değişik çap, boylarda ve farklı tel sarım isteklerinde özel direnç üretimi yapılmaktadır. Renklerin temsil ettiği rakamları uygun olarak sıraladığımızda ve uygun okuma kuralı ile direncin değerini ohm olarak buluruz.


LDR karanlıkta değeri kaç megaohm aydınlıkta ise 1ohm civarındad olurlar genelde bu değerler ldr nin değerlerine ve boyutlarına göre farketmektedir. Elinize bir direnci aldığınızda, üzerinde direnci çevreleyen renk katmanları göreceksiniz. Artı ya da eksi yönü yoktur. Yukarıda görüldüğü üzere direnç üzerinde çeşitli renkler bulunur. Uçları istenilen şekilde bağlanabilir.


Elinizde var ise 1ohm luk direnç daha uzun mesafe ölçümü için sağlıklı olacaktır. Siyah bir cisim var ise, siyah rengin ışığı emmesi yüksek ve yansıtması çok düşük olduğu için sıfıra yakın bir değer gösterir. Beyaz bir cisim var ise, beyaz renk ışığı en fazla yansıtan bir renk olduğu için en yüksek. SMD dirençlerde ise direnç değeri direnç üzerinde yazan rakamlar aracılığıyla bulunur.


Haydi, resimdeki direncin değerini hesaplayalım. Bu uygulamada bu RGB led renk pinlerine gönderilecek olan değerleri butonlar yardımıyla kendimiz değiştireceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar