17 Eylül 2015 Perşembe

Işık takip eden robot

Işık takip eden robot

Literatür taraması yaptığınız zaman benzeri çok fazla robot tasarım ve devreleri bulabilirsiniz. Bu robotun en önemli özelliği herhangi bir mikroişlemci kullanmadan sadece basit elektronik ve mekanik düzenekler kullanarak gerçekleştirilmesidir. Motor sürücü devreleri adet BD 1transistör kullanılarak yapılmıştır. Robot üzerinde adet ışık algılama sensörü bulunmaktadır. Yapımı son derece basit olan ışık izleyen robot versiyon 1. Proteus üzerinde simülasyonunu çalıştırıyoruz.


Işık takip eden robot

Videoda kullanılan ko devre şeması ve. Bugünkü uygulamamızda arduino ile güneşi takip eden robot yapacağız. Bunun için ldr sensörleri kullanmak en doğru karar olacaktır.


Ldr ışık sensörleri ışığın yoğunluğuyla direnç değiştiren sensörlerdir. Bizim yapmamız gereken güneşli ortamdaki direnç değeri ve gölgedeki direnç değerlerine göre algoritmayı. Merhaba arkadaşlar bugün ki projemizde ışık takip eden robot yapacağız.


Bu projeye başlanmadan önce Araba projesine göz atmanızı tavsiye ederim. Adet L298N motor sürücü kartı. Diğer yazılarımıda çeştli ışık izleyen robotları paylaşmıştım. Dİğer ışık izleyenlerden farkı olarak bu robtumuza bir ldr sensör devresi daha ekleyerek arkadanda ışık algılamasını sağlıyoruz.


Uygun fiyatlı Robot malzemeleri, Maker, Arduino setleri ve Robot yarışmaları için binlerce robot malzemesi. Stoğumuzdan aynı gün gönderim. Takip edeceği yol, siyah düzlemin üstünde beyaz çizgi veya beyaz düzlemin üstünde siyah çizgi olacak şekilde hazırlanabilir. Her türlü robotlarda rahatlıkla kullanabileceğiniz ana-kart devremiz ve sensör devremiz ile oluşturduğumuz ışık izleyen robot 1. SPDT anahtarın makaralı kısmı yere değip tekerlek gibi sürünecek şekilde resimde görüldüğü gibi montaj edip devremizi tamamlıyoruz. Fritzing üzerinde board kurulumunu ve ardından breadboard üzerinde birebir kurulumunu yapıyoruz.


Projede iki tekerlekli dişli çarklara sahip motor ve delikli pertinaks üzerine monte edilen iki adet ışık algılama devresi bulunur. El feneri ya da herhangi bir ışık kaynağı sensörlere tutulduğunda ışığı takip eder. Projemiz artık bitmiş bulunmaktadır,üstten görünüşü bu şekildedir,sorunsuz çalışmaktadır. Volttan adet pil bağladık.


Her bir dc motor 3V ile beslenmektedir,ve robotu açıp kapatmak için switch kullandık. Robot hangi taraftan ışık alırsa o tarafa hareket eden bir robotik uygulamasıdır. Algoritma şeması, ışık sensörü,kırmızı ve mavi led kullanarak ışık kaynağını gördüğü zaman ileri giderken mavi ve kırmızı led yakması.


Sonuç ve Tartışma sonuç olarak ışık kaynağının daha yüksek olduğu anda ileri gitmesi. Bu seriyi devam ettirelim o zaman #128578; ilk kez bir yazımda herhangi bir mikro işlemci kullanmadan bir Robot Devresi tasarlayacağız ve eyleme geçireceğiz. Projeni mantığı ldr ler sayesinde. Mekanik kısmı dişliler ve tekerlekler oluşturmaktadır. Böylece robotun hareket kabiliyeti arttırılmış olur.


Tanımı ve Çalışma Prensibi: Çizgi izleyen robot , adından da anlaşıldığı üzere, renk farkından faydalanarak bir çizgiyi takip eden robot çeşididir. Bu robot , endüstriyel alanlarda çok faydalı olabilecek bir robottur. Yine aynı sorun karanlıkta motor dönüyor.


Işık takip eden robot

Tam tersi olması gerekmiyor mu ? Tamamlanmış Elektronik Devreler, Projeler - Robot projeleri ( robot projects) - ücretsiz ışık izleyen robot. Bunlara rağmen hala size ait olan ve burada bulunmasına izin vermediğiniz. Arduino ışık izleyen robot , arduino uno Rile hazırlanan ışığı takip eden bir robot projesidir.


Hafif plastik tekerlek – adet. Plastik toplu bilya tekerlek – adet. Arduino opencv ile usb haberleşmesi üzerinden nesne takip programını anlatacağım opencv kütüphanesini kullanarak bilgisayarmzın kamerasından görüntü işleye.


ENDÜSTRİYEL ÇİZGİ TAKİP EDEN ROBOT CİHAZI GELİŞTİRİLMESİ KIVANÇ İREN ÖZ Çizgi Takip Eden Robotlar günümüzde gelişen teknolojiyle birlikte endüstriyel alanda bir süredir kullanılmaktadır. Genellikle gelişen sanayinin oluşturduğu büyük. Bot Eklenti Paketleri Makeblock mBot serimizde bu sefer sizlere mBot eklenti paketlerini inceleyeceğiz.


CNY kızılötesi ışık yayarar. Diger koşullarda benzer mantıkla oluşturulabilir. Işık İzleyen Arduino Tank Robotu. Etiket: ışık rakip eden robot. Bu robot projelerinde minimum sensör tavsiye etmekteyiz, sensör sayısı ne kadar fazla olursa robotun yolu izlemesi daha rahat olacaktır.


Işık takip eden robot

Bu hareketi sağlamak için otomobillerde olan akerman sistemi. Bu yazıda daha sık kullanıldıkları için siyah zemin üzerinde beyaz çizgiyi takip eden bir çizgi izleyen robot anlatılacaktır. Beyaz zeminde yansıyan ışık siyah zeminden daha fazla olacağından renklerin ayırımı sağlanır ve analog sinyal alınır.


Platformdan yansıyan yada yansımayan ışığı foto transistor beyz akımı olarak kabul ederek kolektör ile emitter arasında değişen akımı oluşturmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar