30 Mart 2017 Perşembe

L298 step motor sürücü devresi

L298 step motor sürücü devresi

Entegre full- step , half- step ve wave-drive modlarında çalışabilmektedir. L2H-bridge sürücü entegresidir. Bipolar step motorların sürülmesi için tasarlanmıştır. A bipolar step motor sürücü devresi tasarladım ve burda paylaşıma açarak üstadlarımızın fikirlerini alacam.


L2ise H-bridge motor sürücü entegresidir. H köprüsü bulunup birçok alanda kullanılabilir. Maksimum akım sınırı soğutucu kullanıldığında A. Arduino – Analog Giriş-Çıkış. Baskı devre aşağıdaki gibidir.


Bu yüzden en fazla 40V ile besleyebilirsiniz. Bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle. Daha ayrıntılı bilgi için aşağıdaki örnek dokumanı inceleyebilirsiniz.


L298 step motor sürücü devresi

DC motorlardan ayrı olarak step motor kontrolüne de imkan sağlamaktadır. CSA: A motor sürücü kanalının akım çıkışıdır. Buradan jumper çıkarılarak. Step motor kullanırken burayı kullanmayın. PWM çıkışı ile DC motorda hız kontrolü yapabilirsiniz.


L2bir motor sürücü entegresidir. L2L293’e göre yüksek akıma karşı daha dayanıklıdır. V-46V arasındaki iki motoru sürmek için hazırlanmış bir motor sürücü kartıdır. Bu devre akımı hem polarite. Arkadaslar öncelikle emeği gecen herkese tesekkür ederim.


Amatör olarak yaptıgım cnc icin. TL 1TL (5) ikizsoft 99. Bipolar Adım ( Step ) motorların sürülmesi için tasarlanmıştır. L298N Çift motor sürücü devresi.


Teorik olarak step motor. L2hem normal motorları hemde step motorlar kolaylık ile sürmekte fakat eğer kullandığınız motor Amper den fazla güç istiyor ise L2kullanmak mantıklı değil ısınıp yanacaktır. Yüksek ısı ve kısa devre koruması vardır.


L2motor sürücü fiyat performans ürün. Kart üzerinde dahili soğutucu vardır. Akım okuma (current sense) pinleri dışa verilmiş haldedir. Step Motorlar için özellieştirilmiş sürücü devreleri ve modülleri yer almaktadır. L2entegresiyle motor sürücü kartının yapımı.


Motor dönüş yönüne göre yanan ledler. Kod korumalı olduğu için bende yeni bir program yazdım. L2yerine 6kullanmış. Devre sorunsuz çalışıyor. Ama benim yazdığım programda step motor kararsız çalıştı.


L298 step motor sürücü devresi

Onun için l2in çalışma mantığını somuştum. Bu konuda deneyimi olan arkadaşlar yardımcı olursa memnun olurum. Birbirinden bağımsız olarak iki ayrı DC motoru kontrol edebilir.


Kanal başına 2A akım verebilmektedir. Diğer fiyatı Bilgisayar kategorisinde. Ayrıca aranan: l2motor sürücü , l2motor sürücü devresi , l2step motor sürücüsü , l2motor sürücü kartı, l2çift h-köprü motor sürücü , motor sürücü devresi kullanarak l2, l2dc motor sürücü arduino, temel l2motor sürücü , l298n motor sürücü , l298n motor sürücü devresi , l298n step motor. Eger sense gerilimi vref gerilimini geçerse çıkış kapatılıyor. L2IC nin aşırı akımdan zarar görmesi engelleniyor.


L298 step motor sürücü devresi

Arkadaşlar bir step motor sürücü devresi yaptım. Videoda kart ile DC motor kontrol edip, pwm sinyalleri ile motorların hızlarını kontrol ettik. A DC motor veya adet 2A step motoru sürebilir. Motorların hız ve yönlerini birbirinden bağımsız olarak kontrol edebilirsiniz. Hocam iki adet step motoru sarma işinde kullanıcam yani iki motor da aynı anda yada derecede dönecek ve hizi da ilk baslarda normal olacak bunun için.


Günümüzde bu işlemi yapan hazır devreler (kontrolor, sürücü devreler) bulunmaktadır. Sürücü devreleri ile aynı zamanda tork değerinizi de belirlemiş olursunuz. Aşağıdaki örnekte basit bir step motor sürme örneği verilmiştir.


Enable A ve enable B uçları ile bu sürücü devreleri seçilmektedir. SENS A ve SENS B uçlarına bağlanan direnç ile motorun akım kontrolü sağlanmaktadır. Modüler devre kartları, elektronik tasarımcılar için prototipleme hatalarını da azaltan en iyi zaman kurtarıcılarıdır.


Böylece kullanıcı, uygulamasına göre motorları ister sabit devirde isterse de değişken hızda sürebilecektir. Tasarımdaki diğer anahtar nokta ise, sürücü devrelerinin aslında birer güç devreleri olduğudur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar