2 Kasım 2017 Perşembe

Isofix bağlantı

ISOFIX sabitleme noktası ve üst bağlantı kemeri noktası zorunluluğu getirildi. Lakin aracımın koltuklarında ısofix bağlantısı yok. Sanırım birçok Transporterda da bu bağlantı yok. Bu konuda bilgisi, çözümü olan varsa ve paylaşırsa memnun olurum.


ISOFIX bağlantıları veya emniyet kemeri kullanılarak monte edilebilir. Peki arabanız için en iyi oto güvenlik koltuğu montajının hangisi olduğuna nasıl karar vereceksiniz? Karar vermenize yardımcı olmak için artılarını ve eksilerini sıraladık. Güvenlik bakımından çok önemli bir detay.


Unlimited DVR storage space. Yabancı sitelerden isofix bağlantı yapımı projelerine baktım ama hoşuma gitmedi, daha doğrusu güvenemedim. Ebay da mevcut isofix bağlantılarına baktım, araç koltuğunu kesmek istemediğimden ters koyunca koltuk arasından çıkabilecek ford araçlarına uygun bir isofix bağlantı demiri buldum. Neyse kemerle tutturmada fena olmadı ama hafta sonu onuda son bir kez sabitleyip gerekirse yukarda asılı duran tekli emliyet kemeri ile takviye yapıp kemer vasıtası ile dahada sağlamlaştırabilirim.


Isofix bağlantı

Yakında allah nasip ederse çocuk sahibi olacağım. Araç koltuğu almayı düşünüyorum. Ancak aracımda isofix bağlantısı yok. Ford onuda opsiyonel olarak sunuyormuş!


Aynı koltuk bende de var isofik bağlantısı varsa araçta takabilirsiniz, o aparatlar sadece kılavuz vazifesi görüyor, başka bir esprisi yok. Bazı ülkelerde ise LATCH (“Lower Anchors and Tethers for Children”) veya UCSSS (“Universal Child Safety Seat System”) adlarıyla da bilinir. Yani isofixi bağlarsam arka koltuğun minderleri sanırım ölecek. Isofix bağlantı sistemi ve destek ayağı.


Isofix bağlantı

NOT : isofix bağlantı imkanı benim arabada neredeyse yok gibi birsey. Bunu taktığında zaten otomatikman kanca olmuş olacak. Herkese selamlar değerli forum üyeleri.


Bildiğiniz gibi hazirandan itibaren araçlarda çocuklar için, çocuk koltuğuyla seyahat mecburi oldu. Aracinizda illaki isofix olacak diye bir sart yok. Benim aracimda da yok, olsa da kullanmam cunku gereksiz.


Isofix bağlantı

Burada (Belcika), Maxi Cosi diye bir marka var. Onların isofix bağlantı noktası olmadığı için, direkt olarak emniyet kemerinin sadece bel tutucusunu çocukları emniyete alabilmek için kullanıyorum. Yeşile dönmesi bağlantının doğru olduğunu gösteriyor.


Kırmızı ve yeşil renge dönüşebilen İsofix bağlantı kontrol kılavuzlar, isofix millerinin kolay ve pratik bir şekilde çıkarılmasını sağlayan kırmızı sağ-sol kilit açma mandalları, isofix millerini otomobilden çıkarmak için dizayn edilmiş anahtar tırnak kılavuzlar Grup 1(9-kg) için özel üretilmiş oturma bölmesi yumuşak alt pedi, yandan gelebilecek darbelere. Aracımız eski olduğu için isofix bağlantı demirleri bulunmamakta. Koltuğu arabaya emniyet kemeri ile bağladık, çocuğu da noktalı koltuk kemeri ile bağladık. To contact us via E-Mail, please use our contact form. Hafif yapısı sayesinde kolaylıkla taşınabilir.


Kullanıcı hatalarından kaynaklanan yanlış bağlantı ihtimalini de ortadan kaldırır. Bu yüzden günümüzde en doğru ve tercih edilen sabitleme yöntemi olarak kabul edilmektedir. Römer: En iyi isofix sistemi RÖMER’de bulunuyor.


Bu L şeklinde bağlantı sayesinde bir kaza anında çocuk öne doğru çok az savrulup, oto koltuğu onu geri çekiyor. Patentli SICT- inside Teknolojisi ile çocuğunuz için her açıdan koruma. Diğer koltuklardan farkı, koltuk üzerindeki İSOFIX tutucu koltuk içinden geçen kopmaz bir kemere bağlı, demir çubuğa değil.


Bu nedenle sağa ve sola çok hafif kayma yapıyor, bu hoşuma gitmedi, fakat bir güvenlik riski oluşturmuyor. Renault Clio extrem edition 1. Arabayla ilgili ufak tefek sıkıntılar dışında bir sıkıntı yaşamamıştık. Cevap için biraz geç kaldım. Geçen gün aracıma binince arka koltuğa baktım.


Tebrik ediyorum bunu uygulatacakları. Malesef ülkemizde çocukların araba içindeki konumları hiç düşünülmüyor. Bu çubuğun yere temas edeceği noktada paspas altı gözler mevcut.


Isofix bağlantı

Arka koltuklarda sırt ile oturma yerinin arasında iki adet soket bulunur. Heyner İsofix ve Top Tether ile Aracın Koltuğuna Sabitleme ve Montaj. Kolay ve hatasız montaj - ISOFIX Bağlantısı bulunmaktadır.


Kaza anında bebeğiniz için maksimize edilmiş koruma sağlar. Bu sistem olağanüstü güvenlik sağlayan Bebe Confort Iséos ISOFIX oto koltuğunun takılmasını sağlar. ISOFIX sistemi yeni otomobillerin çoğunda standart olarak sunulur. TDI aracim var bizim araçlarda isofix bağlantı mevcut mudur acaba çocuk koltugu için şimdiden herkese teşekkürler. Hangi modellerde kullanılır: Tüm modeller Not: ay-yaş arası çocuklar için çocuk koltuğu araç istikameti tersi yönünde montaj yapılmalıdır, 3-yaş arası için araç istikameti yönünde montaj yapılabilir.


Bu sebeple, size bir problemden bahsetmeliyim. Büyük hayal kırıklığı oldu benim için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar