2 Aralık 2019 Pazartesi

Power supply arızaları

Power supply arızaları

Bilgisayarı açınca çalışıyor. HDD çalışma süresi artıyor tekrar duruyor. Kondansatör şişmesi ( Pile Benzeyen kondansatörlerin tepesi şişer ) Sigorta atması ( önce sigortanın neden attığı bulunmalıdır ) Köprü diyot yanması ( ayaklı dikdörtgen eleman siyah renk ) Mosfet ve transistör yanması ( ayaklı değişmesi uğraştırır ) Trafo yanması. Teklifte geçen rakam müşterimiz tarafından onaylanmadığı sürece onarım gerçekleşmez.


Power supply arızaları

TL den başlıyor power suplly ler. Benim elimdede iki tane power supply vardı. Genelde arızalı ürünler değiştirilir ve fiyatı fazla pahalı olmadığı için onarılması külfetine girilmez. PI Expert: an interactive program that takes a user’s power supply specifications and automatically determines the critical components (including transformer specifications) needed to generate a working switch mode power supply.


Optimization choices for cost or efficiency are included to deliver designs that meet specific needs. Güç kaynağının resimleri aşağıdaki gibi. Arıza bulmaya çalışıyorum. Kart parçadan oluşuyor ve gerçekten karışık görünüyor.


Elemanlar okadar çok sıkışıkki üst taraftan herhangi bir malzemeye müdahale etmek çok zor. Kartta fiziksel olarak patlayan kararan bir eleman yok. Elektrik elektronik sistemlerde kararlı çalışma çok önemlidir. Sistem, kararlı çalışma koşullarının dışına çıkıp kararlı çalışma koşullarına geri dönemezse arızalı kabul edilir. Fsp nin serivisini çizgi elektronik yapıyor, çizgi elektroniğin internet sitesinden arıza kaydı açtırıp ücretsiz kargo ile gönderebilirsin.


Kayıtlı AMD FX 8-Core Black. Yerinde servis hizmetimiz vardır. Sonra anladım ki power supply denen menem alet bozulmuştu.


Power supply arızaları

Ben ki teknik olaylardan hiç anlamayan Varol açtım tek tek entegrelerine kadar baktım, baktıkça kokladım yanık kokusu var mı diye. Hiç bişey yoktu ama başka da bir açıklaması yoktu. PW01-kodlu kartları mümkünse 17PW01-kodlu kartlarla değiştirin. Televizyon ve bilgisayar gibi hemen her evde bulunan aygıtların yanı sıra birçok endüstriyel aygıt içerisinde anahtarlamalı güç kaynagı (AGK) (switched mode power supply -AGK) bulunmaktadır. Akü destekli cihazlarda da akünün sarj degerine bağlı olmadan sabit bir gerilim sağlamak için AGK’ler tercih edilmektedir.


Eğer bilgisayar kullanıcısı isek onun hakkında bildiğimiz her detay bir gün karşımıza çıkabilir. PC güç kaynakları belkide arızaya en meyilli bilgisayar bileşenidir. Sürekli şekilde AC gerilime maruz kalara devamlı ısınma ve soğuma şartlarında çalıştığı için bilgisayar bileşenleri içinde en çok arıza güç kaynaklarında meydana gelmektedir.


C: power supply arızası fan belki tozdan durmuş olabilir p. O switche yağsız contact sprey sık test et,ve de elinin altında bu spreylerden(yağlıamp;yağsız) bulundur derim. Onay geldiği anda onarım işlemleri süratle. Firmamızda arıza tespiti için ve tamir edilemeyen ürünler için ücret talep edilmemektedir. Bana görede büyük ihtimal kasanın power switchte arıza var gibi gözüküyor.


How much wattage I need in my PSU for the PC build? This tool will help you to select a suitable power supply unit for your system. Dex bilgisayar servisi olarak power supplylarınızda her türlü arıza onarım hizmeti garantili olarak verilmektedir.


SMPS güç kaynağı arızası nasıl tespit edilir, SMPS sigorta atıyorsa hangi parça kontrol edilmelidir Nejdat Delioğlu’nun videosundan öğreniyoruz:. Giriç ac 230v blok kondansatör 3v çıkış dc 56v okundu. Teknik servislerin en çok uğraş verdiği bilgisayar tamiri konularının başında yer alan anakart arızaları , daha çok değiştirilerek giderilmektedir. Ekran kartları arızaları genelde. Bunlardan birincisi bilgisayar kasanızın power supply (güç kaynağı arızası ), anakart arızası veya tuş arızası.


Supply a ihtiyacınız var demektir. Benim bugün anlatmak istediğim konu tuş arızası. Bu sorunda düğmeye basıldığında düğmenin üzerinde bulunan ışıklarının yanıp yanmadığı kontrol edilmelidir. Işık yanmaması halinde kasadaki güç kablosu kontrolü yapılmalıdır.


Tam olarak takılmamış olabilmektedir. Servisimize gelen cihaz ilk önce power supply test cihazıyla test edilir. Test sonucunda düzgün çalışmayan veya hiç çalışmayan power supply bilgisayar donanımınıza uygun yeni bir power supply ile değiştirilir.


Eğer arıza ortadan kalktıysa değişikliği yapılmış çevre birimi arızalı demektir. Bunun için power supply ’a giren kısmı bir multimetre cihazı ile veya kontrol kalemi ile ölçülür. Burada voltaj yoksa kablo yenisi ile değiştirilir.


PSU’larıın üzerindeki etikette yazan çıkış 250W, 280W, 300W değerlerini değil vermek, sistemin ihtiyaç olduğu minimum enerji değerini bile verememektedir bu power supply ’lar. Anakart voltajlarını alır ve çalışmaya başlar. Bu işaret olmadığı ya da arızaya uğradığında PC otomatik olarak Off olur.


W yazıyor bu power supplyi kullanıyorum. Yeşil ile Siyah kabloyu şase yaptırdım fanlar döndü sağlam demekmiş bu. Sonra açma tuşundan gelen Pwr sw girişini söküp açıktaki pini şase yaptırdım çalışmadı. Kısaca power supply ve açma tuşu sağlam. Ben aynı fikirde degilim son bir ay da yaklaşık tane power supply arızasına baktım.


Güç Düğmesi( Power Buton) bozulmuş olabilir veya kablosu çıkmış olabilir. PFC Power Factor Correction özelliği olmayan ve CE etiketlenmiş ürünler. Eğer bir anakartta arıza varsa bunu bulmak bazen saatlerinizi alabilir tabiiki biz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar