21 Ağustos 2018 Salı

Kombi bağlantı şekli

Metal aksam ve az dirsek su rahat şekilde dolaşır. Hatta bu sayede pompanın kademesini üçten ye düşürebilirsiniz. Standart çap yeterli olmaz ise ek bir baca bağlantısı yapılabilir. Kombi montaj işlemi başarılı bir şekilde tamamlanır. Kombi Montajı videosunu bilgi amacı ile izleyebilirsiniz.


Kombi bağlantı şekli

Cihazla birlikte, aksesuar kutusu içinde bir montaj şablonu verilmiştir. Bu kağıt şablon yardımıyla, aksesuar kutusu içinde ayrıca verilmiş olan askı kancası ve bağlantı plakası konumları ayarlanmalıdır. CGB-K kombi cihazında ise elektrik bağlantısı montaj esnasında yapılmalıdır.


Bağlantıya hazır şekilde gaz yakıtlı yoğuşmalı cihaz. Kombi servisi klima servisi arçelik servisi bosch servisi buzdolabı servisi çamaşır makinesi servisi beko servisi siemens servisi vestel servisi demirdöküm servisi vaillant servisi eca servisi baymak servisi şofben servisi. Kombi bağlantı boru çeşitleri küresel vana, rakor ve pislik tutucu filtre gibi değişik araçlardan oluşuyor.


Resimden de anlaşılacağı üzere tesisat bağlantıları açık ve net şekilde sıralanmıştır. Tesisatın bağlantı kontrolleri yapılır. En son gaz bağlantısı yapılır ve herhangi bir kaçak olup olmadığı kontrol edilir.


Kombinin sık sık açılıp kapatılmaması gerekir. Oysa başka yerlerde su üsten girimekte, radyatörün diğer tarafın altından ise çıkışı olmaktadır. Acaba evimideki radyatörlerin bağlantısı yanlışmıdır.


Merhaba Bu yazıyı okuma ihtiyacı hasıl olmuş ise demekki bir kombi regülatörü aldınız ve nasıl bağlanır diye araştırma yapıyorsunuz ozaman yardımcı olayım. Radyatörimin bağlantısı düz şekilde bağlıdır yani üst taraftan su girmekte aynı tarafın altından ise su çıkışı verilmiştir. Kombi cihazın sadece bir elektrik kablosu. Birbirine sızdırmayacak şekilde bağlantı işlemi yapılmalıdır.


Ek yerlerde sızdırmazlık malzeme kullanılacak durumda ise mutlaka sıcağa dayanıklı. Böyle bir durumda ek bir radyatör ve radyatör bağlantısı gerekli midir? Ekonomik ısıtmayı sağlayabilmek için sadece kombinin nasıl çalıştırılacağını öğrenmek yeterli değildir.


Peteğin bağlantıları iki taraftan girerse devir daim daha iyi olur. Kalorifer peteğinin bağlantı şekli ve yönleri de çok önemlidir. Isınmanın kombi ile olduğu, bağlantının kolektörden değil bir petekten sırasıyla diğer peteklere sıcak su geçişiyle olan bir durumda fayda ve zararlar nedir ? SAYAÇ BAĞLANTI ŞEMASI , BAĞLANTI, ŞEKİL , ŞEKİLLERİ. Doğru bağlantı yapılmaması veya açık genleşme kabı dışında genleşme kabı kullanılması sonucunda sistemdeki basıncın yükselmesi ile bağlantılı olarak su hazneli gövdede oluşabilecek hasarlar garanti kapsamına alınmaz. Su hazneli gövdeler (1kPa) bar basınç altında test edilmiştir.


Su depoları hidrofora en kısa yoldan ve mümkün olduğu kadar düz bağlanmalıdır. Gereksiz dönüşler pompa emişini etkiler. Pompa daima su ile dolu olacak şekilde bağlanır. Su deposu bağlantı ağzının yüksek olması durumunda, boru dönüşü yapılarak pompa seviyesine düşürülür. Bu sistemde “T” kullanılmaz giriş hattı son radyatörden kombiye gider, dönüş hattı ise “U” şeklinde radyatörden radyatöre geçerek kombinin soğuksu girişine bağlanır.


Kombi bağlantı şekli

Bu bağlantı sisteminde bütün radyatörler ortalama bir derecede ısınır. Bacalı Kombi Atık Gaz Borusu ve Baca bağlantısı nasıl olmalıdır? Atık gaz çıkış boruları kapı,pencere vb. Bu mesafe yalıtım malzemeleri ile azaltılabilir. Ariston oda termostatı bağlantı şeması, Airfel oda termostatı bağlantı şeması, Baymak oda termostatı bağlantı şeması, Bosch oda termostatı bağlantı şeması, Buderus oda.


Panel tip radyatörler, ısıtıcı kaynaktan (kazan, kombi vb.), radyatör vanasına kadar oluşan ısıtma sisteminin bir parçasıdır. Panel tip rad - yatörler, yüksek işletme basıncına dayanıklı olması, korozyon direncine sahip. Kombi sayaçların ön yüzeylerinde bulunan led ışıklar, enerjinin o anki tüketimini göstermektedir.


Kombi bağlantı şekli

Telefon numarasının gösterilmesi sırasında bir sorun oluştu. Numarayı Göster linkine tıklayarak tekrar deneyebilirsiniz. Sorularınız için ilan sahibi ile. Bahsettiğiniz şekilde yaptım.


Ancak kombi şuanda sıcak su da vermiyor petekleri de ısıtmıyor. Bi kere elektriği kesip yeniden başlattım yine aynısını yaptı şuanda hiç hareket yok. Kombi su akıtma sorunları, su basıncı fazla olması, doldurma hataları ve bakımı yapılmamış kombi ve tesisat bağlantı arızalarından kaynaklanır. Yetkili kombi servisi olan firmamız tüm kombi arızaları konusunda her zaman her koşulda destek vermektedir. Priz ya da sigorta kombi altında olur ise su gelebilir ve sağlık sorunları yaşayabilirsiniz.


Bu sebeple sigorta bağlantısı yapılacak ise Demirdöküm kombi altına yapılmamalıdır. Kombi ile verilen hermetik baca çıkışı için yer açılır. Kombi alt bağlantı seti ve doğalgaz borusu, kombinin taşınması(mutfaktan balkona gibi) gereken durumlarda yerleri değişebilir, yerlerinden taşınabilirler.


Bunun için ekstra maliyet gerekebilir. Resimde görüldüğü gibi kalorifer peteği bağlantı şekilleri bu şekilde bağlı. Termostatik vana Montajı. Buradaki kısa devre köprüsünü söküyoruz ve Cosa Kombi Kiti’nin haberleşme kablosunu bağlıyoruz. Kablonun diğer ucunu dışarıya çıkarıyoruz.


Daha sonra ön panelide dikkatli bir şekilde eski haline getiriyoruz. Hermetik bacalı kombiler için baca bağlantı kontrolleri ve baca, fan temizliği yapılır. Aynı şekilde gazı bacadan gönderen kombilerde de limit değerlerine.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar