28 Ağustos 2018 Salı

Breadboard devreleri

Breadboard üzerinde devre kurmaya başlamadan önce Breadboard nedir ? Arduino ile projeler yaparken en büyük yardımcılarınızdan birisi devre tahtası ( breadboard ) olacaktır. Bacakları uygun yerlerinden kesilir. Devre elemanı şemadaki yerine takılır.


Ve bağlantı bittiğinde şema üzerinden. Sitenizi çok beğendim fakat nasıl üye olacağım konusunda bilgiye sahip değilim yardımcı olurmusunuz teşekkürler. Ayrıca birden fazla breadboard kendi aralarında çentikleri sayesinde birleşetirerek daha büyük devre tahtası elde etmiş oluruz. Bütün pinleri standart headerlarla (4mm) uyumludur.


Bu sayede ,istediğiniz yere sabitleyip, üzerinde zorlanmadan devre kurabilirsiniz. Boyutları: 16x 5x 5mm. Kurduğumuz devreleri birbirlerine lehimlemeden kolaylıkla test etmemizi sağlar. Yanlarındaki delikler dikey olarak, ortadakilerse yatay olarak birbirlerine bağlıdır. Aşağıdaki resme bakılırsa daha iyi anlaşılacaktır.


Breadboard devreleri

Breadboardın yanları dikey olarak bağlantılı olduğundan,genellikle. Bunlardan ilki güç yollarıdır. Güç yolları, yani beslememizin artı ve eksi uçlarını taktığımız yer, resimde görülen kırmızı ve mavi şeritlerdir.


Aşağıya doğru inen çizgilere karşılık gelen delikler kısa devre durumundadır. Elektronik devreler tasarlanmadan önce devre elemanlarının çalışıp çalışmadığını ya da bağlantıların yanlış olup olmadığını kontrol etmek amacıyla kullanılır. Devreniz çalışmazsa, güç kaynağının bağlantısını kesin (veya kapatın) ve her bağlantıyı devre şemasına göre çok dikkatlice yeniden kontrol edin. Bu yazımızda, elektronik devre oluştururken kullanacağımız en temel parçalardan biri olan breadboard ’un (okunuşu = bredbord) yapısını ve breadboard kullanımını ele alacağız.


BREADBOARD DENEY VE DEVRE BORD. BreadBoard BB1(MB102) 8Terminalli Elektronik Deney Board. TL (6) MODÜLELEKTRONİK 100. Kelime ve terimleri çevir ve farklı aksanlarda sesli dinleme. Türkçe online sözlük Tureng.


Atlama(jumper) kablolarıyla uyumluluk sağlar. Yan tarafındaki tırnakları sayesinde daha büyük projeler için bu breadboardlar yan yana birleştirilerek kullanılabilir. Bread boardın çalışma prensibini anlatacağız. Diğer videolarımızı takip etmek için.


Breadboar devreleri daha hızlı şekilde oluşturarak test etme imkanı sunar. Bu sayede lehimleme, baskı devre gibi işlemler ile uğraşarak vakit kaybını önler. Tekrar tekrar kullanılabilir. Kolay yerleştirebilmek için renkli koordinat bilgileri.


Etiket: breadboard devreleri. Yandaki şekilde, bordun iç bağlantılarına göre direncin doğru takılma şekilleri görülmektedir. Yanlış bağlantı, direncin dikey olarak aynı terminal üzerine takılmasından kaynaklanır. Tüm pinlerin birbiri ile aralarındaki mesafe 2. Bu da DIP kılıf entegre, yarı iletken malzemeler ve çeşitli devre elemanlarına uyumludur.


Breadboard devreleri

Saat 15:00’a kadar verilen siparişleriniz AYNI. Kontrol Devreleri Lilypad malzemeleri ve Giyilebilir Kartlar Led Aydınlatma Modülü Adreslenebilir Led (NeoPixel) CNC Kontrol Kartları ve CNC Kitleri. D Circuits’ın ücretsiz çevrimiçi uygulamasını kullanarak, tarayıcınızda devre kurabiliyor, hatta devreye Arduino ekleyip, kodunu yükleyebiliyor ve simülatörde kurduğunuz devrenin nasıl çalıştığını görebiliyorsunuz.


Endüstriyel bakım ve onarım dersinde breadboard üzerinde devre yapıyoruz. Hoca dakika hızlı hızlı anlattı gitti bizde kaldık hiç birşey anlamadan. Beyaz mini breadboard 1deliğe sahip ve çeşitli yüzeylere yapıştırabilmeniz için altı yapışkanlıdır.


Ufak devre çalışmalarınızda ve devre kartlarının üzerine yapıştırarak hızlı bir şekilde prototipleme işlemini gerçekleştirebilir, devrelerinizi çalıştırabilirsiniz. UPC577H, SIP-Entegre Devre. UPC592H SIP-Entegre Devre. Bundan beri elektronik devler çok küçüldü ve bizler devreleri bağlamak için daha iyi yollar aradık. Bu ekmek tahtaları, zamanla modern breadboardlara dönüştü.


Elektronik bir breadbor (Üzerinde devreler kurulan, sandviç hazırlanan değil #128512; ) prototip oluşturmak için mükemmel bir karttır. AC motorlar, servo motorlar, lineer motorlar, selenoid bobin - valf, titreşim motorları. Mini breadboard 1deliğe sahip ve çeşitli yüzeylere yapıştırabilmeniz için altı yapışkanlıdır.


Fritzing ile sanal breadboard üzerinde devrelerinizi tasarlayabilirsiniz. Sadece breadboard üzerinde değil, isis de olduğu gibi elektronik devre çizimini yapabileceğiniz gibi, baskı devre çıktısını da hazırlayabilirsiniz. Yaptığınız devreleri test etmeniz için breadboard deneme kartı fiyatı 4….


Elektronik devreleri tasarlamadan önce devre elemanlarının bağlantılarını kurmak ve bu elemanların çalışıp çalışmadığını kontrol etmek amacıyla kullanılan devre tahtasıdır. Toplam 4adet deliği vardır. Tahta üzerine sabitleme, kabloları birbirine kıvırma, o zamanlarda tabi lehimle de daha tanışmamışım.


Breadboard devreleri

Elektronik hobi devrelerinde sıkça kullanılan breadboard , erkek dişi bağlantı kabloları, wi-fi modülleri, jumper kablolar, terminal konektörler, voltaj ölçerler, röle modülleri, LCD ekranlar ve arka ışık gibi malzemeler de hobi devreleri ile ilgilenenlerin seçimine sunulmuştur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar