15 Mayıs 2017 Pazartesi

Rf alıcı verici

RF alıcı - verici devre kiti 4MHz frekansta çalışmaktadır. Düşük maliyeti ve kolay kullanımı sayesinde bir çok kablosuz haberleşme projenizde kullanabilirsiniz. Buradaki verici ile kullanabilirsiniz. Dokümanlar: Kartın datasheeti için tıklayınız. MHz RF modüller ise bu konuda oldukça ucuz ve basit yöntemler sunmaktadır.


Bir verici ve bir alıcı gereklidir. GHz Transceiver Modül - 2. Uygulama devremizin amacı alıcı ve verici devresinin çalışmasının pekiştirilmesi. Devremiz iki ayrı devreden oluşmaktadır. Verici devresi 16f62 verici hibiriti,4’lü dip switch.


Radyon Frekans Verici ve Alıcılar. Radyolardan telsizlere uzaktan kumandalı araçlara kadar her alanda kullanılırlar. MHz’lik RF (radyo frekans) sinyali ile veri iletişimi ve seri iletişim konularında uygulama uygulayabilmek için kullanılabilecek isteğe bağlı bir devredir. RF verici devresi RF alıcı devresi ile birlikte kullanıldığından, müşteriye ikisi birlikte sunulmaktadır. RF kontrol modülü ile lamba, motor, kapı, klima gibi aletlerimizi uzaktan kontrol edebiliriz.


Rf alıcı verici

Arkadaşlar bu haftaki konum RF. RF yedi butonla yedi farklı çıkışa farklı işlemler yaptırmak istiyorum. Yazılımı yazdım devreyi kurdum denedim çalışıyor. Ancak alıcı verici yerine sadece kablo kullanarak yaptım devreyi. Burda sizlere bir kaç soru sormak istiyorum.


ANT ucuna lehimlemeniz yeterli olacaktır. Datasheet’de önerilmiştir. Uzun mesafe haberleşmeleri için uygun değildir.


Kullanacağımız RF 4Mhz lik alıcı - verici ile vericinin gerilim kaynağı (3V-12V), kullandığımız antene ve alıcı - verici arasında engel olup olmadığına bağlı olarak yaklaşık – 1metre (açık alanda) arasında haberleşebiliriz. CCS C ile sayıcı devresi. Elektronik eğitim setleri, profesyonel elektronik kartlar, endüstriyel kart ve modül üretme, elektronik malzeme temin etmek dahil pek çok alanda hizmet vermektedir. Erhan bey paylaşım için teşekkür ederim.


Merak ettiğim konu alıcı verici arasındaki menzil antenlerin biribirini görmesi halinde güvenli olarak ne kadardır. Menzili arttırmak gerekirse neler yapılabilir. Merhabalar arkadaşlar , isiste kurdugum rf alıcı verici uygulamam çalışmıyor. Sitedeki örneklerden yola cıkarak birşeyler yaptım. Belki ufak ufak hatalar var.


Rf alıcı verici

Rf akıcı verici ile haberleşen 16f628A verici kısmı 16f877A alıcı picleri kullanılarak haberleşmesi sağlanmıştır. Alıcının görevi 60cm uxunluğunda bulunan su kabını alıcıdan gelen bilgiye göre doldurmasıdır. Doluluk oranını hcsr-ile ölçerken musluk açma kapatma olayını step motor sayesinde yapmaktadır. Kablosuz Haberleşmede Kullanılan RF Modüller Bu Sayfada.


Saat 15:00’a kadar verilen siparişleriniz AYNI GÜN KARGODA! Siparişler (3) KELI Store. Kullanabilmeniz ve test edebilmeniz için adet almanız gerekir.


Verici kısımda Dhtsıcaklık sensörümüzden okuduğumuz sıcaklık bilgisini gönderip, alıcı kısım taraftaki Lcd ekranda okuyacağız. Unsubscribe from Elektronik İcat Merkezi? RF alıcı verici adım adım yapım aşamaları elektronik - icat merkezi Elektronik İcat Merkezi. Bu siteden rf alıcı ve verici modillerini inceleyebilirsiniz.


Mail atınca fiyat listesini gönderiyorlar. ATX-34S transmitter ve ARX-receiver küçük uygulamalar için hem boyut bakımından hem de fiyat bakımından çok iyi. Açık havada 1metreye kadar bir menzile sahiptir.


Rf alıcı verici

Merhaba baud rate i 3en fazla 6da denemelisiniz. A’ verisini sürekli göndererek denemeye başlamalısınız. V da açık alanda 100mt ye kadar sinyal iletebilmektedirler. Rf modül için sadece veriyi birkaç defa göndermemiz gerekli ve alıcının yazılımı da bu mantığa göre.


Alıcı ve verici devremizi tamamladık. Shenzhen Sarik Technology Co. Bu RF modülleri Arduino projeleri arasında çok popüler. Bu şekilde şifre girildiğinde Röle nin olduğu uçlar enerjilenecek ve RF Verici ye giriş yapılmış olacak(Net RF kullanılarak Buton - led devreleri var onlara bakarsanız nedemek istediğimi daha iyi anlarsınız!) ve ohm anten ile alıcı tarafa pic e yazılmış olan veri bilgisi gönderilmiş olacak.


Arduino projelerinde kullanılan kablosuz iletişim seçeneklerinden biri olan Radyo Frekansları ile haberleşme sisteminde kullanılan basit ve ucuz araçlardan biri olan 433Mhz’lik alıcı verici modülünün kullanımından bahsedeceğim bu yazımda. Bir pc harici kameramdaki görüntüyü kablosuz olarak bir pc ye aktarmak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar