5 Mayıs 2017 Cuma

Ikaz ışıkları

Arabaların ön panelinde bulunan ikaz lambaları, isimlerinden de anlaşılacağı gibi işler yolunda gitmediğinde ya da aracın donanımı ile ilgili değişikler meydana geldiğinde sizi uyarmak için konulmuş, yardımsever araba göstergeleridir. Detaylı ve en doğru bilgi için kullanım kılavuzunu kullanınız. Aracımın garantisi bittiği için servise gitmek istemiyorum.


Ikaz ışıkları

Renault Megane ikaz ışıkları ve anlamları araç tipine ve ülkeye bağlı değişiklik gösterebilir. Buna rağmen genel anlamda ikaz ışıkları benzerdir. Araçlarda ikaz ışıklarının rengi durumun önemini ifade eder.


Pervane veya fana benzeyen bu ikaz : Aşağıda belirtilen sistemlerde arıza olabileceğini. Elektronik motor kontrol sistemi Elektronik gaz kelebeği kontrol sistemi. Category: Otomobil Sözlüğü Etiketler:toyota Auris gösterge paneli uyarı ikaz ışıkları. KAZ LAMBALARI NE ANLAMA GELİYOR?


Bu lambalar, kendilerine görev sırası geldiği zaman yanıyor, ancak ne anlama geldiğini bilmeniz gerekli müdahale için oldukça önemli. Bu yazıda Opel Corsa uyarı ışıkları ve anlamları yer almaktadır. Uyarı işaretinin rengi uyarının ciddiyet ve aciliyeti hakkında fikir verir. Mavi ve yeşil renkli uyarı ışıkları bilgi amaçlıdır. Corsa arıza ikaz ışığı, kontak açıldığında yanar ve araçta arıza yok ise kısa süre sonra sönecektir.


Mini’nizde yanan gösterge tablosu ikaz ışıkları , modeline, üretildiği yıl ve ülkeye bağlı olarak değişebilir. Tüm markalarda ve modellerde bulunan araç uyarı lambaları genelde sembol rengi açısından benzer bir kural izler. Yeni teknoloji motorlu araçların pek çoğunda bu ikaz ışıkları bulunur ve standarttır.


Ikaz ışıkları

Tabi aracınızın sınıfına ve üretim yılına bağlı olarak bazı semboller sizin aracınızda olmayabilir. Araba ikaz ışıkları ve işaretleri güvenli sürüşler ve uzun ömürlü kullanım için dizayn edilmiştir. Aracınızın farlarında, sislerinde veya dış aydınlatma sistemlerinde meydana gelen arızaları bu işaret sayesinde öğrenebilirsiniz.


Bu tarz bir ikaz ışığı yanıyorsa belirttiğimiz ışıkları kontrol ederek sorunun neyden kaynaklı olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu yazımızda siz değerli okurlarımıza dacia grubu araçların arıza ikaz lamları ve anlamları konunda kısa ve net bilgiler vermeye çalışacağız. Dizel arabalar da bulunur.


Ikaz ışıkları

Soğuk havanın ısıtılarak motorun daha kolaylıkla çalışmasını sağlayan bujinin çalışma durumunu gösterir. Araç tam çalıştırıldığında sönmesi gereken ikaz lambaların dandır. Gösterge panelinde yanan arıza ve uyarı ışıkları.


Hem ehliyet sınavlarında soru olarak sorulan ve günlük hayatta araç kullanırken bilmeniz gereken ikaz ışıkları hakkında ayrıntılı olarak bilgi sahibi olmanız amaçlanmıştır. Araç çalıştırıldığında sönmesi beklenen önemli ikaz ışıklarından biridir. Sırayla tüm ışıkları yakarak kontrol edip patlayan ampülleri değiştirerek ışığı söndürebilirsiniz.


Ikaz ışıkları

ARABANIZIN KIŞ MODUNA GEÇTİĞİ ANLAMINA GELİR. OTOMOBİLLE İLGİLİ ÇEŞİTLİ BİLGİLERİN OLDUĞU VE OKUNMASI GEREKTİĞİ ANLAMINA. Otomobil gösterge panelinde araç ile ilgili hangi uyarılar yer alır? Otomobillerde güvenlik ile ilgili ne tür sorunlar olabilir? Araç içi güvenlik, ABS ya da fren sistemi ile ilgili ne tür uyarılar bulunur?


Motor, motor soğutma suyu, motor yağı, yakıt ve akü ile ilgili uyarılar nelerdir? Etiketler: ikaz lamba anlamları, ikaz lambaları, otomobil ikaz ışıkları. Emniyet kemeri takılı değil ikaz ışığı. Bu ışıkla birlikte ikaz seside çıkar.


Fiat ikaz lambalarının anlamları araçları kullanan kişiler tarafından araştırılıyor. En çok satılan otomobiller arasında yer alan Fiat modelleri gösterge ışıkları ile kullanıcılarına yardımcı oluyor. Yeni sistem araçlarda uyarı ışıkları çok daha fazladır,adeta uçak kokpiti gibidir. Bu ikaz ışığının anlamı araç hararet yapıyor dikkat et demektir.


Merhabalar, ben aranıza yeni katıldım, aracı hala tanımaya çalışıyorum. X işareti barındıran ışık. Elektromekanik direksiyon devre dışı 22-Işıklandırma Uyr.


Düşük lastik basıncı 41-Yakıt Filt. Airbag devre dışı 3-Arka sis farı 23-Dış aydınlatma Uyr. Genel arıza 4-Silecek suyu uyarısı 24-Stop lambaları uyarısı 44-Gündüz Farları Uyr. Yağ Lambası Kontak açıldığında fonksiyonel bir kontrol olarak motor yağı basıncı ve motor yağı seviyesi için ikaz lambası bir kaç saniye süreyle yanar.


Eğer ikaz lambası aynı veya kırmızı veya sarı olarak yanıp sönerse motor yağ basıncı çok düşük demektir. Fren balataları aşınması 2. Motor yağ seviyesi göstergesinde bir arıza varsa bu lamba yine yanacaktır. Mucco Sinyal Teknik, en kaliteli ikaz lambası, borulu korna, motorlu siren ve uçak ikaz lambaları imalat ve satışını yapmaktadır. Anasayfa Ürünler Hakkımızda Belgelerimiz Bayilerimiz İletişim ürün sepete.


Volkswagen gösterge ikaz ışıkları marka aracınıza ait gösterge ikaz işaretlerinin anlamlarını aşağıda toplamaya çalıştık. Buradaki açıklamalar ön bilgi şeklinde olup, gösterge ikaz ekranındaki ışıkların yanması durumunda bir servise gitmenizi öneririz. Sürücüler, geceleri, yakın ilerisi görülmeyen kavşak,dönemeç ve tepe üstlerine yaklaşırken, yakın ve uzağı gösteren ışıkları ardı ardına ve sıra ile yakarak gelişlerini haber vermek zorundadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar