30 Mayıs 2017 Salı

Dedektör devresi

Metal dedektör devresinde adet 5zamanlayıcı var ek olarak pasif. Bobin teli 12cm çapında tur sarılmalıdır. Başlık bobinine göre bu derinlik artmaktadır.


Elektronik devre için gerekli dökümanları linkten indirebilirsiniz. Plaketteki baskı devre ile ares dosyası arasındaki baskı farklıdır sizleri yanıltmasın. Plaketi çıkarttıktan sonra baskı devre yollarını kalınlaştırdım. Yapacak arkadaşlar bu şekilde basabilirler.


Ares baskı devresini (.lyt) Buradan indirebilirsiniz. Bakınız: Baskı devre hazırlamak Resimdeki devre yanlışlıkla kat büyük çıkmış. Siz yarısı boyutta yapınız. Adım —Malzemeleri Yerleştirmek adet NPN transistörü monte etmekle başlayabilirsiniz. Resimlerde malzemelerin yerleşimi açık şekilde görülüyor.


Kendi başınıza dedektör yapımına karar verdiniz ama ufacık bir elektronik bilgiye bile sahip olmasanız bile bu site sayesinde Transistör, Kapsitör, Direnç gibi en temel elektrik devre elemanlarından, 5Zamanlayıcı, İşlemsel Yükselteçler gibi entegre devrelere kadar bilgi sahibi olabileceksiniz. Dedektör kısmını yaparken metal kullanmayın. Bu cihaz, diğer cihazlarla kıyaslama yapıldığında, daha hassastır ve toprak altına daha fazla nüfus eder. Profosyonel metal dedektörü devre şeması.


Forumu incelediğimde birçok metal dedektör devresi örneği buldum ancak bunlar tam olarak profesyonel değil. Benim için banttan geçen kolinin içerisinde en az 2mm çapında metal olup olmadığını denetleyen bir sistem lazım. METAL DEDEKTÖR DEVRESİ Alan taramalarında yapılan çalışmalarda profesyonel özellikleri bulunan cihazlarla çalışmak gereklidir. Bu sayede taradığınız alan genişlese de verimli çalışmalar ortaya çıkabilecektir.


Gönderilen elektromanyetik dalga rastladığı metal cisim üzerinde eddy currents veya faraday akımları denen bir akım endükler. Son gezdiğiniz ilanlar listeniz boş. Favori Aramanız Bulunmamaktadır. How to recycle gold from cpu computer scrap.


Bu iletişim dedektör devresi ile tespit edilebiliyor. Yani telefon açıldığı sırada dedektör devresindeki kulaklıktan 2-saniye süresince parazitik sesler duyuluyor. Telefonla bir arama yapıldığında veya telefon çaldığında yaklaşık 5-metre uzaktan RF sinyal algılanabiliyor. Rar arşiv ekte verilmiştir. Iki ayrı dedektör birimleri vardır.


Her dedektör ünitesi bir dipol anten, bir şok ve bir diyot oluşur. Anten alır GSM medyada sinyalleri. Daha sonra şarj küçük bir miktar bobini indüklenir. Diyot sinyal demodüle ve tespit tamamlanır. Bununla ilgili öncelikle detaylı bilgi sahibi olmak gerekir çünkü dedektör yaparken en ufak bir yanlış bütün emeğinizi alt üst edip boşa çıkarabilir.


Bu rezonans devresi tepsi büyüklüğündedir ve ziftle kaplanmıştır. Bu özel cisim dedektöre metreden tesir edip dedektörü öttürmektedir. Bu şekilde dedektörün bir tepsiyi metreden bulduğu (sözde !) ispat edilmektedir.


Dedektör devresi

Metalleri cinslerine göre ayırabilen dedektörler define dedektörü olarak bilinirler. VLF sistem dedektörler genellikle yüzeysel aramalar yapmak için kullanılır. Kendi el imalatım eskiden kalma basit metal dedektörleri var. Liseli öğrencilerin seviyesinde.


Beğeni Mühendislik Diplomayla olmaz. Bu devre şeması düşük maliyetli metal dedektör devresi. This ‘i kullanmada başka bir şey değil Colpitts osilatör orta bant frekansta çalışan bir radyo, radyo ve devre aynı frequency.


First ayarlanmış radyo, radyo ve hiçbir sound. Bu payalaşımda sadece devre elemanı ile basit bir metal dedektör yapımını anlatacagım. Paylaşımında anlatımın yanında çalışmayı gerçekleştirmek için ihtiyaç duyacağınız kaynak ko. Bu yüzden define işleriyle ilgilenen özellikle yeni başlayanlar için detaylı bilgi edinip güvenilir firmalardan define işleri için onlara kolaylık sağlayacak yöntemleri de bulabilirler ve define hakkında detaylı bilgi alabilirler. Bu projemizde basit bir manyetik alan dedektörü yapımını göstereceğiz.


Projenin basit bir devresi bulunmakta ,devreyi kurup projemizi çalıştırdığımız da eğer sensör manyetik alan görürse buzzer dan alarm sesi verecek ve rgb led kırmızı olarak yanacaktır. Bu sensörlerin diğer ismide Reed Röle olarak geçmektedir. Piyasada ararken bu isimlede arayabilirsiniz.


Dedektör devresi

A 30V 4TL KMonteli Ayarlı DC Güç Kaynağı 1. Birçok farklı kategoride sunulan bu cihazların dış görünümleri haricinde bir de bütün işlemlerin yürütüldüğü içyapıları bulunmaktadır. Arduino UNO tabanlı dedektör devresi Manyetik cisim algıladığında alarm çalar ve lcd ekranda manyetik alan uyarısı verir. Bu elektronik devremiz Gaz dedektör devresidir. Güvenlik açısından çok güzel bir devredir. Unutulmamalıdırki bu küçük devreyi almamaktan dolayı çok canlar hakkın rahmetine kavuşmuştur.


Halbuki bu ufak devre yardımıyla canlar kurtulabilir. Sniffer xr süper metal dedektörü gerek elektronik devresi gerekse arama derinliği ve yüksek hassasiyetiyle mükemmel bir cihazdır. Eklenilen iki adet derinlik ayar potu ve iki adet arama başlığı sayesinde mükemmel sonuçlar elde edecek, her türlü büyük küçük metal objeyi maximum derinlikten algılaycaksınız.


Dedektör devresi

Yani telefon aç›ld›-¤› s›rada dedektör devresindeki kulakl›ktan 2-saniye süresince parazitik sesler duyuluyor. Tele-fonla bir arama yap›ld›¤›nda veya telefon çald›-¤›nda yaklafl›k 5-metre uzaktan RF sinyal alg›-lanabiliyor. VLF metal dedektör çalışma prensibi VLF metal dedektör çalışma prensibi VLF metal dedektörler genel olarak metal tespiti ve metal ayrımı için kullanılan bir teknolojidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar