15 Mayıs 2017 Pazartesi

Köpek kovucu devresi

Köpek kovucu devresi

Arkadaşlar bu devre teknik olarak randımanlı çalışmaz. Ayrıca teknik olarak kedi ve köpeği kovan bir cihazın fareyi de kovması frekans aralığı olarak zordur. Ben elektronik mühendiisyim ve üç yıldan bu yana köpek kovucu ürününü ülkemizde de üretmek için uğraşıyoruz. Amerikazn dazer firmasının. Elektronik köpek kovucu devresnde köpekleri ve kedileri kovmak, uzak tutmak amacıyla yüksek ultrasonik ses kullanılıyor.


Kedi ve köpeklerin dışında birçok hayvanı da uzak tutabilen bir devre bu. Ultrasonik köpek koruyucu devresi de diyebileceğimiz bu devrede 5tarafından üretilen sinyal kHz e eşit bir kare dalgaya denk. Hz olarak belirlenmiş ancak ben kedi ve köpeklerin sevmediği frekansı k Hz olarak biliyorum. Basit Kedi Kovucu Devresi. Bu elektronik devre eğer ufak çocuğunuz yada kardeşiniz var ise mutlaka kullanmalısınız.


Kullanımı basit ve etkilidir. NE5Entegresi buzzer a gönderdiği elektrik frekansı buzzer tarafından köpekler için rahatsız edici bir ses frekansına dönüştürülür. Sadece köpeklerin işitme frekansı aralığında ses üretir.


Devrenin kullanım ömrünü uzatmak için. Potansiyometre ile etki frekansı ayarlanabilir. Devre çalıştığında bir süre beklenmeli ve frekans ayarı yapılmalı. Bu devre , güç transistörü ile sürdüğü piezosuna bu frekanslaryı hepsini değişik şekillerde rastgele verebiliyor.


Hızlı frekans geçişleri ya da yavaş frekans geçişleri sağlanabiliyor. Elektronik sivrisinek kovucu devresi , sivrisinek kovucu frekans, sivrisinek kovucu devre şeması, sivrisinek kovucu ses, köpek kovucu devre , ultrasonik sivrisinek kovucu devresi , elektronik sivrisinek kovucu devre yapımı. Merhaba You know devre için teşekkürler. Bazı arkadaşlar araştırmış. Ama bazıları ise daha çok saldırıya geçiyorlarmış.


Köpek kovucu devresi

AYI - DOMUZ KOVUCU ELEKTRİKLİ ÇİT CİHAZI YENİ SİSTEM KISA DEVRE KORUMALI. PCB üzerine malzeme yerleşimini şemada olduğu gibi planladık. Köpek Kovucu Devre Yapımı. Ama hayvanların kulaklarına tiz sesi olarak geldiğinden deli edecek rahatsız olup kaçacak yer arayacak. Ses frekansı hayvanına göre khz değerleri değişir.


Ultrasonic ses, kulağımızın duyamayacağı biraz yüksek frekanstır. Yüksek frekans darbeli akustik dalgalar ve elektromanyetik darbeli dalgalar yayarak haşerelerin sinirlerini uyararak kolaylıkla. Güneş enerjili kullanımı kolaydır.


Köpek kovucu devresi

Duyamayacağımız ses bizi rahatsız etmez. Amacı güçlü ultrasonik sinyaller ile hayvanları korkutmaktır. Türkiyenin ve Ortadoğunun En Büyük Metal Dedektörü Teknolojileri Sitesi. KEDİ KÖPEK KOVUCU , GENEL HAYVAN KOVUCU.


Lütfen giriş yapın veya kayıt olun. Aktivasyon epostanız mı yok? Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur. ELEKTRONİK KÖPEK KOVUCU SES İLE EĞİTİM GÜVENLİK CİHAZI.


Not: Bu devre ile uğraşırken ortaya gayet güzel çalışan köpek kovucu devresi çıktı. Antrak ın ileriki sayılarında yayınlamayı düşünüyorum. Ancak üretilen ses sinyalini insan kulağı duymaz fakat sivrisinek, kedi, köpek ve diğer hayvanlar bu sinyalden rahatsız oldukları için kaçarak tepki verebilirler. Devremizin OUTçıkışına PIEZO bağlanırsa sinek kovucusunu elde edersiniz.


Trimpot ile frekans ayarı yapabilirsiniz. Bu şemadaki devre elemanları ile diğer köpek kovucu şemaları birbirine çok benzerdir. Anahtar Kelimeler : köpek kovucu yapımı, kendin yap köpek kovucu , elektronik devre , ,. Hızlı Kargo ve Güvenli alışveriş için tıklayın! EN SON ÇIKAN EN ÜST MODEL CİHAZ. NOT : El Tipi Ultrasonik köpek kovucular size karşı tepkisi olan, hırlayan veya havlayan köpeklerde daha başarılıdır.


Köpek kovucu devresi

Sizi tanıyan, sizden zarar gelmeyeceğini bilen, kuyruk sallayan köpeklerin çoğunda sadece kulaklarını dikeltme ve dikkatlerini toparlayıcı kafa çevirme hareketi sağlar. O halde bir elektronik devre yaparak bu yaratıkların bize yaklaşmalarını önleyebilirmiyiz? ULTRASONİK VE DİĞER SİVRİSİNEK KOVUCULAR Co. Sivri Sinek Kovucu Devresi. Bu nedenle ayrı frekansta ses üreten iki osilatör devresi yapılmıştır.


Sonuç olarak, dünyada birçok hastalığa neden olan sivrisinekleri kovmak için, ucuz. Hareket sensörü hareketi algıladıktan sonra cihaz devreye girer ,hareket bittikten sonra devre dışı kalır bu durum enerji için kullanılan pillerde tasarruf sağlar. Cihaz hedef canlılar dışında hiçbir canlıya etki etmez elektronik.


Kuşlarla mücadele cihazlar kadar, uygulama yöntemleri de önemlidir. Devre Bir gerilim kaynağı ile(pil, akümülatör vb.) bir voltaj harcayan eleman ya da elemanlardan oluşan yükün üzerinden elektrik akımı geçecek biçimde iletken tellerle bağlanmış haline devre denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar