17 Nisan 2017 Pazartesi

Dc motor devresi

Dc motor devresi

Zamanlayıcı entegresi bizim motorun hızını kontrol etmemize yarayacak. Ayrıca bu devre ile motorun yönünü de değiştirebilirsiniz. DC motoru hem saat hem de tersi yönde sürebiliriz.


Bu devrenin kalbini NE5entegresi oluyor. L293D tümleşik devresi kullandım. Bugün paylaşacağımız elektronik devremiz dc motor sürücü kontrol devresidir. Bir çok arkadaşımız dc motor sürücü devresinin ne işe yaradığını bilmemekte lakin kullanmaya çalışmaktadır.


O yüzden ilk olarak devrenin amacını belirtmek istiyorum. Merhaba arkadaşlar dc motorun hızını hız kontrol devresi ile düşürsem düşük devirde güç azalırmı aynı güçte düşük devirde kullanabilirmiyim. TL 3TL (13) robotekno 100. TL (5) ÖZDEMİRPAZARLAMA 100.


Her iki motora 6mA akım sağlayabilir. Maksimum kullanım voltajı V. Enable, Power ve Input girişleri için soketler bulunmaktadır. Rotor hangi fazın önüne gelirse, sürücü o faza akım verir. DC MOTOR PWM İLE HIZ VE YÖN KONTROLÜ.


Fakat devre üzerinde çok fazla bağlantı olduğu için, devreye yeni fonksiyonlar da eklendiğinde devre karışıklığı artmaktadır. Bileşen değerleri Bazı büyük motorlar için değiştirilebilir. Güç devresi hobi uygulandığı zaman, Qaçıktır. Kafesli rotorlu ac motor hız kontrol devresi ayarı için motora uygulanan hız gerilimin frekansını değiştirmek gerekir.


Dc motor devresi

Bu amaçla frekans çeviriciler (ac motor hız kontrol cihazları) geliştirilmiştir. Toptan satış 220v dc motor controller Ucuz 220v dc motor controller Partilerden, Güvenilir 220v dc motor controller Toptancılardan satın alın. Aşağıda dışarıdan uyarmalı dc motorun elektrik eşdeğer devresi görülmektedir.


Yukarıdaki eşdeğer devrede görüleceği gibi enduktör ve rotor (armatür) farklı dc güç kaynaklarından beslenmektedir. Toplam Gerilim (V T) Armatür Gerilimi (V a) ve Endüktör Gerilimi (V f) toplamına eşittir. V dan fazla verirseniz teki jumper ı kaldırın.


Genellikle besleme gerilimi motor gövdesinde yazar. Uygulanan gerilimin değeri değiştirilerek motorun hızı ve kutupları değiştirilerek motorun yönü ayarlanır. Regülatör devre dışı kalacaktır.


Bu sebeple harici olarak 5V besleme yapmanız gerekir. Devir ayarı potans yerine 0-5VDC veya 0-10VDC ile de yapılabilir. Motor Beslemesini buradan verin. DC redüktörlü elektrik motorları.


Dc motor devresi

Aşağıdaki tablolarda bulunan modeller stoklarımızda mevcuttur. Bunlar icin motor surucu entegreler var birazda pic programlama bilgin varsa cok daha hassas hiz ayari yapilan(pwm) ile motor surucu yapabilirdin l29l2ornek olabilir bunlarin cikisida cok yuksek amp degil ama paralel yada unu kullanarak stabil sistemler olusturabilirsin. Bu entegre ile adet motor kontrol edilebilir. Ampere kadar çıkmaktadır.


Entegre aynı zamanda aşırı ısı korumasına sahiptir. Bunun sonucunda motor milinden istenen hız alınır. Dikkat edileceği üzere sistemin çıkışından herhangi bir geri besleme bilgisi alınmamaktadır.


Bu etiketlerimize tıklayarak alakalı ve adetleri verilmiş etiket linklerini inceleyebilirsiniz. Ttransistörünün beyz ucu şase olur. Diğer taraf bunun aynısıdır.


Böylece motorun ilerive geri çalışmasını sağlanır. Elektronik Akademi Breadboard Nedir? Devrede mikrokontroller yoktur.


Dc motorları çift yönlü hareket ettirme işlemi için kullanılmaktadır. Voltaja bağlı kalmayın volt olur volt olur önemli olan uygun voltaja uygun transistör kullanmaktır. Böyle bir devre ile dc motor hızını kontrol edebilirsiniz.


Yüksek verim, yüksek tork, düşük ısı üretir Yüksek akım koruması vardır. Bir çok alanda kullanılmakta olan dc motor un darbe vuruşu kullanılarak hız kontrolünü sağlayacağız. Kampanyalar, Satış, Etkinlik ve Özel Teklifler Hakkında Bilgilendirilmek İçin Abone olun! Dc motor kontrol devresi özellikle küçük ve basit projeler için çok uygun ve anlaşılır.


Dc motor devresi

Bu tür motorlarda kaynaktaki gerilim, fırçalar yardımıyla motora iletilmektedir. Fırçalardan gerilimi alan bakır dilimli kollektör de, bobinlere (endüvi) ileterek dönme olayı gerçekleşir. Comments l293 l293d devresi , l293d entegresi, l293d motor devresi ,. H köprü barındırmasıyla iki motoru birbirinden bağımsız olarak çift yönlü olarak kontrol edilebilir. Sİsteminizde kullandığınız bir dc motorun hız ayarını mı yapmak istiyorsunuz.


O halde bu kontrol devresi sizin için en ideali. KHZ PWM Jeneratörü ile hassas hız ayarı yapabilirsiniz. Bu videomuzda Proteus ve Autocad uygulama kitabımızda bulunan, 1. Bc2kullanarak DCV luk bir motorun devir yönü değiştirilmesi elektronik devre uygulamasını denedik.


Bununla ilgili videomuzu aşağıda yayınladık. Endüstride dc motor seçimi istediğimiz özelliğe uygun etiket değerlerine göre seçilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar