20 Nisan 2016 Çarşamba

Fırçalı motorlar

Günümüzde motor sürücü entegreleri ile fırçalı DC motor imalatı yapılmaktadır. XMERTCANAVAR2X üstadım bu konuda eminim aydınlaracaktır. Redüktör ile beraber veya redüktörsüz şekilde birçok projede kullanılırlar.


Avantajları kolay bir şekilde sürülebilmeleri, dezavantajları ise fırça ya da kömür ismi verilen aşınan parçalarının periyodik olarak değiştirilmesi gerekliliğidir. Fırçasız dc motorlar , fırçalı dc motorlarla aynıdır. Herkese Merhabalar, Yapacağım bir proje için fırçalı bir motorun Arduino ile hızını kontrol etmem gerekiyordu.


Bunun için elimdeki fırçalı motor için elektronik hız kontrolü yani ESC (Electronic Speed Control) yapmaya karar verdim. Bu tür motorlarda kaynaktaki gerilim, fırçalar yardımıyla motora iletilmektedir. Fırçalı motorların içerisinde sensör vb. DC motorlar hala elektriksel itiş, vinç, kağıt makineleri ve sac rulolamada kullanılmaktadır. Zamanla fırçalar yıprandığından ve değiştirilmesi gerektiğinden, güç elektroniğinde fırçalı DC motor kullanımı oldukça azalmıştır.


Fırçalı motorlar

Yukarıda belirtilenler dışında fırçalı motorların içerisinde elektronik aksam olmadığından dolayı suya karşı dayanıklıdır. Ancak tüm motor tiplerinde, motorları oluşturan parçalar hemen hemen aynıdır. Femsan, özelliklerine karar verilmiş bir fırçasız veya fırçalı elektrik motorunun mekanik tasarımını, elektriksel tasarımını, termal tasarımını ve analizlerini yapmanın yanısıra prototip ve seri imalat aşamalarını gerçekleştirme kabiliyetine sahiptir. Kampanya ve yeniliklerden haberdar olmak için e-bültenimize kayıt olun.


ESC, fırçalı veya fırçasız motorlar için gönderilen kontrol bilgilerini yorumlayarak uygular. ESC motor kontrolünü, servo ünitelerde olduğu gibi mekanik hareketlerle değil, onun yerine FET (Field Effect Transistors) transistörler aracılığıyla motor hızını ve yönünü ayarlayarak yapar. DC jeneratörlerle ilgili bilginiz varsa, muhtemelen DC motorlarla ilgili de her şeyi biliyorsunuzdur, çünkü ikisi hemen hemen aynı şeydir. Bu fırçalar sayesinde motor kuvvetin yön değiştireceği dikey pozisyonu geçtikten sonra sargılardaki akımın yönü değişir ve kuvvetler aynı yönde etki etmeye devam eder.


Bu videomuzda RC elektroniğin temel parçalarından olan fırçalı ve fırçasız motorlardan bahsettik. Drone dünyasında yeni arkadaşlar için temel eğitim videosu serisinin ilk videosu :) Bu seri drone dünyasında kullanılan malzemelerin nasıl. DC motorlar nasıl çalışır yazımızda anlattıklarımız tipik bir fırçalı DC motor çalışma prensibidir. Ayrıca voltajları Vdc’den 3Vdc’ye kadar değişmektedir.


DC motor serimiz arasında dişli kutulu veya dişli kutusuz motorlar da bulunmaktadır. Bu ürünler, çeşitli otomotiv uygulamaları, tarım ekipmanları, tıbbi cihazlar, kaynak makineleri, sürgülü kapılar, aktivatörler, otomasyon vb. Tork motorun dönme momentidir. Torku yüksek olan motor düşük olana göre daha güçlüdür.


Bir motorun torku motora bağlanan dişli kutularıyla (redüktör) değiştirilebilir. Dc motorlarda tork daima aynı kalır. Doğru akım motorlarına DA motor veya DC motor da denilmektedir. Diğer fiyatı ve özellikleri, Bilgisayar kategorisinde. Yüksek hıza ve Torka ihtiyaç duyduğunuz birçok projede kullanabileceğiniz motorlardandır.


Yüksek hızlı Çizgi izleyen robotlar için özel olarak tasarlanan bu motorla rakiplerinize ciddi farklar atabilirsiniz. Alışveriş listeme kaydet. Hobi araçlarında DC motorlarına sıklıkla ihtiyaç duyabilirsiniz.


Yani bir elektrik motoru hem motor olarak hem de dinamo veya alternatör olarak çalışabilir. Herhangi bir iletkene doğru akım tatbik edildiğinde iletken, sabit bir manyetik alan oluşturur. Piyasada çok çeşitli türde motorlar bulunuyor. Bu tip DC motorlar fırçalı doğru akım motoru olarak adlandırılır. Fırça yapısı ve statordaki sabit mıknatıslar ise Şekil 6’daki gibi.


Wata kadar fırçalı DC Motorlarınızın hız kontrolünü modda kontrol edebileceğiniz profesyonel bir modül. Rc uzaktan kumandalı model helikopter, araba, uçak, tekne, gemide kullanabilirsiniz. Vermiş olduğunuz ürün saat içinde kargoya teslim edilir. Her motor tipine uygun farklı alternatifler.


Yani, aynı giriş gücü uygulandığında, fırçasız motor fırçalı olana göre elektrik gücünü mekanik güce daha verimli olarak dönüştürür. Adım, Step motorlar ve brushed fırçalı motorların nasıl çalıştığı hakkında animasyonların bulunduğu videolar oldukca detaylı hazırlanmış anlatım ingilizce ama animasyonlar sayesinde motorların nasıl çalıştığını daha kolay anlayabilirsiniz. V DC Motor için Çift Yön Sürücü Devresi.


Elektrik enerjisini, mekanik enerjiye çeviren elektrik makinasına doğru akım motoru denir. DC motorlardaki moment-devir karakteristiğini koruyarak fırça ve kolektör düzeneğinden kurtulmak için BLDC motorlar üretilmiştir. Buna bağlı olarak doğru akım makinası, doğru akım genaratörü yada doğru akım motoru olarak da çalıştırılabilir.


Tüm markalar, görseller ve içerikler yasal koruma altındadır. Motorun gücünü iki katına çıkarmak için. Asenkron motorların çalışmaları sırasında elektrik arkı meydana gelmez.


Ayrıca diğer elektrik makinelerine göre daha ucuzlardır ve bakıma daha az ihtiyaç gösterirler. Bu özellikler, asenkron motorların endüstride en çok kullanılan motorlar olmalarına sebep olmuştur. Seri DC Motorlar : Bu motorlar fırçalı DC motorlara çok benzemektedir ve yanı çalışma prensibine sahiptirler. Changzhou Sherry Motors Co, Ltd.


Hareket Kontrol Ürünleri için Tek Duraklı Bir Süpermarket. Ensatek Maxon Motor ’un Türkiye temsilcisi olarak ticari hayatına başlamış bir firmadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar