15 Nisan 2016 Cuma

Arduino ses çalma

Arduino ses çalma

Merhaba arkadaşlar bu uygulamamızda mpmodül kullanmadan sd karttan wav uzantılı ses dosyalarını okutup çalacağız. Bu uygulamada ise bu modülü kullanmadan aynı tarz ses dosyalarını çaldıracağız. Bu uygulama ileriki seviyelerde sesli komutlara cevap verebilen yapay zeka uygulamasında kullanılacaktır. Sizden kendi projelerinize uygulayabilirsiniz.


Arduino ses çalma

Uygulamada tane melodi var. Siz melodi eklemek isterseniz melodi dosyasının adı kodda belirtilen isimlerle aynı olması. Ses dosyalarımız bir SD kartta olur. Bu iş için kullanılan ses modülleri var. MPformatında SD karta yüklediğimiz ses dosyalarını decode edip çalıyorlar.


Daha doğrusu Mpmodülleri. Mikrofon kartın üzerinde gelir. Hoparlör yanında gelen kablo ile birlikte kullanılır. Projem için sesli çıkış almam lazım. Sayi adında bir int tanımladım.


Ama ses bir türlü çalmıyor. Kodu inceleyebilir misiniz. This feature is not available right now. Bu yöntemle projelerinize ses dosyaları ekleyebilir, hatta müzik çalar bile yapabilirsiniz.


Wav uzantılı dosyalarını oynatan bir kütüphanedir. Bu projede sd karta yükelenen melodiyi serial monitordan gönderilen komuta göre çalınması sağlanmıştır. Kart üzerine 10sn uzunluğunda doğal ses kaydı yapılabilmektedir. Mağazaya özel 2TL ve üzeri Ücretsiz Kargo.


En geç Ocak Pazartesi günü kargoya verilir. Gönderim süresi, ürünü satışa sunan Mağaza tarafından belirlenir. Etiket: arduino ses çalma.


Veri sadece okunabilir program alanında saklanır fakat biz RAM içine yükleyerek çalma sırasında bunları kullanabiliriz. Yer Sağlayıcı Bilgilerimiz. Artık gerisi hayal gücünüze kalmış.


Arduino ses çalma

Başka bir projede görüşmek üzere. Nota çalma işlemi yaptıktan sonra SPDT butonunu diğer tarafa çeviridğimizde LCD ekranda “Now Playing…” görüntülenir ve daha sonra çaldığınız sesi çalmaya başlar. Arduino buzzer melodi kullanımı bağlama bağlantı. MP3-TF-16P, projelerinize sesli komutlar veya müzik eklemek için kullanılabilecek seri port kontrollü ses çalma modülüdür.


Kullanımının kolay olması ve stabil çalışması bu ürünü öne çıkaran önemli özelliklerindendir. TL Kampanya ve fırsatlardan haberdar olmak için siz de e-bültenimize kolayca abone olun ! Bizi Sosyal Medyada Takip Edin. Karşılaştırma listesi-. Alışveriş listeme kaydet.


ARDUİNO MEGA, 3d yazıcı makerbot mkekstruder için alüminyum ekstrüzyon çerçeve blok diy kiti reprap gibi Bütün 3d yazıcı malzemeleri, sigma profil, arduino card vs ürünleri sitemizde bulabilirsiniz. Bu derste buzzer çeşitlerini, arduino buzzer bağlantısını ve buzzer arduino kodlarını inceleyeceğiz. Buzzer ile şarkı çalmak için notalar kullanacağız. Donanımsal olarak fazla birşey yapmamıza gerek yok #128578; Ses çıkarması için bir Aktif Buzzer’a ihtiyaç duyuyoruz.


Eğer KeyEs’in bacaklı modeline sahip iseniz bağlantı şekli şu şekilde olacaktır. Atmel olması ve C dilini biliyorsanız size kolay gelecektir. Buradaki WTV020SD-16P modül gibi arduinoda sesleri çalmak istedim. Modül gerçekten güzel çalışıyor. SD kart içindeki ses dosyalarını butonlar aracılığı ile çalmak istiyoruz.


Aşağıdaki projeye başladık fakat. SESLERİ HANGİ PROĞRAMDA DERLEYİP ÇEVİRİP KÜTÜPHANEMİZE OLUŞTURUYORUZ. Birde ADC için kullanılan timer var özellikle ses datası için kullanılan. ADC ile birlikte kullanımada örnek verebilirmisiniz. Bu yüzden sorun şurdandır diye tam bir fikir yürütemiyorum.


Lakin olay tahminimce şöyle oluyordur. Sd karta yüklediğim sesleri renklere göre hoparlöre aktarıyorum. Kartın ayrı kayıt çalma modu bulunmaktadır.


PLAYE butonuna bir kere basılıp bırakıldığında kayıt bitene veya güç. TL ProMini ATmega328P - 3. TL ENC28JEthernet LAN. This example makes use of a Piezo Speaker in order to play melodies.


We are taking advantage of the processors capability to produde PWM signals in order to play music.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar