6 Ağustos 2015 Perşembe

Rf devreleri

Rf devreleri

Geçen gün elektronik devreraştırması yaparken bu site ile karşılaştım. Site, görünümü, kolay ulaşılabilen menüleri, geniş arşivi ile dikkat çeken bir site. Bu RF hakkında bana bilgi verseniz sıfırdan. Mesela şu sorularıma ceva.


Rf devreleri

Ayrıca, bazı entegre devreler , RF sistemlerine oldukça özel bir işlevsellik gösterirler – düşük frekanslı devrelerde kullanılmazlar ve RF tasarım teknikleri konusunda çok az deneyimi olan kişiler tarafından iyi anlaşılmamış olabilirler. RF Ön Uç RF akımı Radyo frekansı RF ön uç devreleri Mikrodalga Radyo frekansı kısaca RF , Hz ile GHz aralığında haberleş en radyo dalgalarının frekanslarına ve bu radyo sinyallerini taşıyan alternatif akıma verilen bir isimdir. Devre çıkışlarında yükselteç bulunmamaktadır. Bu ay hazırladığım yazıda sizlere, basit ve pratik bir “ RF KONTROL DEVRESİ ” ni nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Maalesef bir dijital fotoğraf makinam olmadığından dolayı yapmış olduğum devrenin fotoğrafını gönderemiyorum.


Rf kontrol devresi , rf iletişim, rf alıcı verici hobi devreleri , hazır. RF , audio vs devrelerinde switch mode kaynak kullanacaksan, beslenecek devreler cok duyarli amplifikatorleri iceriyorsa smpsde pwmin olusturacagi harmonikler seni rahatsiz edebilir. Bu durumda smps devresini faraday kafesine yerlestirmek giris ve cikislara filitreler koymak sorunu hafifletebilir. MHz’lik RF (radyo frekans) sinyali ile veri iletişimi ve seri iletişim konularında uygulama uygulayabilmek için kullanılabilecek isteğe bağlı bir devredir.


Daha detaylı bilgiye ihtiyacınız varsa diyot. Binlerce konu başlığı , Şemalar PDF kitap ve ders notları. Etiketler: Radio Frequency , RF , RF haberleşme, RF kablosuz, RF pic Merhabalar, bu yazımda geçen haftasonu üzerinde yoğun bir şekilde çalıştığım RF ile haberleşme hakkında bilgiler vermeye çalışacağım. Arkadaşlar herkese iyi günler. Tezimin konusu filtre tasarımı.


Filtre tasarımını internette araştırdım en sonunda Matlabda tasarlamaya karar verdim. BURAYA tıklayarak üye olabilirsiniz. RF Multi Kontrol sistem bir kontrol birimi ve bu birim ile kablosuz olarak haberleşebilen paletli robot koldan oluşmuş bir robot sistemidir.


Rf devreleri

Temelde alıcı ve verici olmak üzere iki ünite bulunmaktadır. Hobi devreleri ile ilgilenmeye başlayanların ilk deneyimleri arasında radyo devreleri yer almaktadır. Radyo devrelerini öğrenmeye başlayan bir kişi, FM radyo alıcı ve verici devresinden RF kontrol devresine, receiver devrelerinden transmitter devrelerine dek birçok devre projesini hayata geçirmeye başlamaktadır. RF UZAKTAN KUMANDA SİSTEMLERİ. VISHAY BFR91A (5-GHz NPN RF Transistor To-50) TL Kdv Dahil.


Bu sayfa, radyo devreleri sayfasıdır. Bitirmetezi için RF devre tasarımı yapıyorum. Radyo alıcı devresi , radyo verici devresi , receiver devreleri , transmitter devreleri , rf kontrol devreleri bu sayfamızda listelenmiştir. Anasayfa Ürünler Elektronik Devreler. BİLGİ VEYA SİPARİŞ İÇİN TIKLAYIN.


Rf devreleri

Devrede tane saniye ledi, tane haftanın günleri için le saat ve tarih için display, sıcaklık ve yıl gösterimi için ayrı display bulunmaktadır. Bu ürün hakkında yorum yapabilmek için lütfen üye girişi yapınız. Saniye ledleri enerji ilk verildiğinde pasif durumdadır. Bu saniye animasyonlarını up butonuna basarak değiştirebilirsiniz.


RF sinyal yüksekltici modüllere buradan ulaşarak bilgi alabilirsiniz. RF ile gönderilecek veriler VB ile yazdığınız program tarafından seri porttan Arduino’ya gönderilerek bu gerçekleştirilebilir. Umarım yardımcı olabilmişimdir.


Bu bölümde aktarılan bilgiler daha çok RF modül kullanarak kablosuz ekipmanlar tasarlamak istiyenlere yardımcı olamka niyeti ile hazırlanmıştır. RF Alıcı kısmı yapmak için ATX34’ün kardeşi olan ARXmodülünü kullanacağız. ANT ucuna lehimlemeniz yeterli olacaktır. Bu elektronik devre basit bir VHF FM verici devresidir. Devre kolayca taşınabilir hale getirmek için küçük bir volt pil kullanabilirsiniz.


Devrenin yapımı oldukça basittir. MHz arasında elektriksel ayarlanabilir frekans. Taşınabilir ve düşük güç tüketimi. Verici aralığı ile 1metre aralığındadır.


RF devrelerin ihtiyaç duyduğu besleme ve kontrol devrelerinin tasarımını yapmak. Tasarlanan devre veya sistemlerin prototip üretimlerini ve testlerini yapmak. Uydu haberleşmesi, radar gibi sistemlerin RF zincirine yönelik analiz ve link bütçesi çalışmalarını yapmak. Diyotlu ayarlanabilir zayıflatıcı devresi. Ayarlanabilir RF attenuator(zayıflatıcı) genellikle rf devrelerinde voltaj kontrolü kullanılarak radyo sinyalinin frekansını ayarlamak amacıyla kullanılır.


Elektronik Devre sıfır, ikinci el elektronik devre montaj elemanları uygun fiyatları ve GeT taksitli online alışveriş seçenekleriyle sahibinden. Uzaktan kumanda devresi nasıl yapılır? Alıcısı parmak kadar vericisi tırnak kadar.


Sen yapsan kocaman birşey olur ve de çok maliyetli olur. Yok ben öğrenmek,kendimi geliştirmek istiyorum dersen o ayrı. RF alıcı vericiyle yapıyorlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar