28 Ağustos 2015 Cuma

Basıt elektronık devreler

Elektronik yeni başlayanlar için karmaşık olabilir. Her işe başlarken olduğu gibi elektroniğe de başlarken basitten karmaşığa doğru yol izlemek en doğrusudur. Bu sayfamızda sizler için basit elektronik devreler listesi hazırladık.


En basit elektronik devreyi sizler için sıraladık. Ben bir şey üzerinde çalışıyorum bir yerde takıldım konuyu şöyle özetliyeyim Volt dc bir motorumuz var bu motora artı eksi verdiğimizde motor saat yönünde dönüyor doğal olarak fakat ben istiyorumki motora artı eksi vereyim motor. Bu elektronik devremizi evinizin güvenliğini ucuz ve basit şekilde almak isteyen kişiler için tasarlanmış basit bir şekilde yapılabilecek bir devredir.


Güç kaynaklarınızı korumak amacıyla yapılmış basit bir elektronik sigorta devresi. Hedefiniz işin mantığını anlayıp daha gelişmişini daha işlevselini yapmak birebir kopyasını yapmamak olmalıdır. Sitemizde yayınlanan, çoğu denenmiş yüzlerce elektronik devre şeması bu konumuzda.


Aşağıdaki kategorilerden istediğinizi seçiniz. FREKANS AYARLI PWM DEVRESİ, HİDROLİZ DEVRESİ, MOTOR HIZ KONTROL DEVRESİ 0-15Ah. Hobi amaçlı yapabileceğiniz çeşitli elektronik devre linkleri Su Seviye Göstergesi : Bu Su Seviyesi Göstergesi projesi, bir üst tankta veya herhangi bir su kabında su seviyesini algılamaya ve işaretlemeye yardımcı olan basit bir mekanizma kullanmaktadır.


Bir elektronik devre şemasına teknik bir kitap sayfasında, cihaz kataloğunda veya internet sitesinde mutlaka rastlamışsınızdır. Bu şemalar basit yapıda olabileceği gibi çok karmaşık bir yapıda da olabilir. ZELLİKLE TEKNELER İÇİN BASİT ELEKTRONİK DEVRELER : DİKKAT: Kaynak belirtilmeyen devrelerin tasarımı bana ait olup her hakkı mahfuzdur. Bireysel kullanımlar dışındaki kullanımlar iznime tabidir.


Yazı için kullandığım resim yazıya çok uygun oldu direnç adamlar :D gelelim devrelerimize. Frenkansı bobinin sipirleri arasındaki mesafeyi açıp kapayarak ayarlıyabilirsiniz biraz zahmetli ama devre basit. Buton - Anahtar - Switch. Arduino ile Akıllı Sunucu Odası – 2. Bu odaya dışarıdan yaklaşan birinin tehlike oluşturmaması için belirli bir mesafeden sonra alarm devreye girmektedir. Odanın ışığı mobil uygulamanın bluetooth.


Bu tespitle modülde yer alan faaliyetlerin dikkatlice, sindirilerek ve. Bunu basit bir örnekle açıklayabiliriz. Temel elektronik malzemelerle kolayca yapılabilen bu proje, fikir olarak ilginç bir özellik taşıyor.


Basıt elektronık devreler

TEK BUTONLU ON-OFF ANAHTARI Bu devre tek butonla on-off yapar. Rdirencine paralel olarak röle bobinini sürebilirsiniz. NPN transistörler ihtiyaca göre BC5veya. Pic Mikroişlemci Projeleri.


TUBİTAK-kendimiz Yapalım köşesinde Yayınlanmış Bütün Pic Projeleri. Ordan gerilim katlayıcılara bak diyeceğim ama sıçrama mı olur basamak aşama halinde git yine. BASİT 5V REGÜLE DEVRESİ sabit 5v verebilen basit bir regüle devresi.


Güç kaynağınızda olabilecek tehlikeli voltaj yükselmelerinde cihazınızı koruyabileceğiniz basit bir devre. Ayrıca neredeyse tüm sayfalarda, devrenin çalışması hakkında açıklamalar var Emeği geçen hazırlayan kişilere teşekkürler. Eğer bir elektrik devresi aktif bir elektronik eleman içeriyorsa buna elektrik devresi denir. Elektrik akımının yönü, elektronların hareket yönünün tersi yönedir.


Elime elektronik kart içeren cihazlar geliyor sizin sayenizde arızayı bulup cihazı tekrar çalışır hale getiriyoruz. Ustalarım sizden ricam basit devlerin takibi ve bu devrelerin yorumlanması hususunda olacaktır. Not: KONUDAKİ TÜM DEVRELER ALINTIDIR. Basit bir elektrik devresi kurunuz. Seslerin tonunu butonlara bağlı kondansatörler belirler şemada buton ve kondansatör var aynı bağlantı şekli ile istediğiniz kadar arttırabilirsiniz.


Basıt elektronık devreler

NTC’li ısıya duyarlı devre İki transistör ve NTC’li ısıya duyarlı devre şeması ısıya duyarlı devrede ortam sıcakken NTC üzerinde oluşan gerilim azalır. Tkesime, Tise iletime geçer. Rölenin kontakları konum değiştirir. Как же я раньше без них обходился - Duration: 6:05.


Ayrıca devre tasarlanırken pile süreklü bir şekilde bağlı olacağı düşünülmemiştir. Pile bağlı devrenin pilden akım çekeceği göz önüne alınmalıdır. Bu devreyi tasarlarken, devrenin ayarlama imkanı fazla olacak şekilde olmasına özen gösterilmiştir. Oldukça basit ve az malzemeli bir devremiz kendisi. Uzaktan kumandaların infra-red(kızılötesi) ledlerinden yayınlanan kare dalga sinyallerini sesli ve ışıklı bilgiye dönüştüren bir devre.


Devre elemanlarının her birinin ayrı bir görevi vardır. Pil, devrenin çalışması için gerekli olan elektrik enerjisini sağlar. Bağlantı kabloları elektrik enerjisini ampule iletir.


PLC Devreleri PLC kumanda devreleri ve PLC programlama Programlanabilir Mantık Denetleyici PLC devreleri çıkmaktadır. Content filed under the elektronik devreler category. HOBİLERİMİZ - HER ŞEYİMİZ Evinin bir köşesinde şirin bir atölyesi bulunan, hobi edinmeye meraklı kişilerin, çalışmalarını sunabilecekleri ve farklı konulardaki hobilerle ilgili bilgi alabileceği bölümümüzü. Geleneksel programlama dillerinin aksine kullanıcı. Devrenin yapımı oldukça basit olup bazı noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.


Basıt elektronık devreler

Vu metre yapımı elektronik devre yapımı. GERÇEKTEN İŞE YARAYAN BASİT PSİKOLOJİK NUMARA - Duration: 8:29.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar