6 Ağustos 2015 Perşembe

Manyetik röle

Manyetik röle

Manyetik ve termik röle iki şekilde birlikte kullanılabilir. Cam bir tüpün içine yerletirilmi iki manyetik elemandan olumu basit bir sensördür. Reed Sensörün manyetik uçları N ve S kutuplarına sahiptir. Reed Röle veya Reed Anahtar isimleri ile de anılır. Akımın bu özelliğinden yararlanarak manyetik röle imalatı yapılır.


Temel olarak manyetik alanın değişimini algılar. Modul bacaklı olup VCC, GND ve Dijital çıkış bacağı bulunmaktadır. Reed rölenin normalde açık veya normalde kapalı kontakları bulunur. Röle kontakları, tıpkı diğer anahtar tiplerinde olduğu gibi metal alaşımı, cıva tüpleri veya hatta manyetik sazların açık hava yastıkları olabilir. Bir rölenin kontaklarının seçimi, diğer anahtar tiplerinde kontak seçimini belirleyen faktörlere bağlıdır.


Açık hava kontakları yüksek akımlı uygulamalar için en. REED KONTAK MANYETİK RÖLE ÇİFT KONTAK N. Bobin genellikle 5V, 12V, 24V, 120V, 220V gibi gerilim değerleri ile çalıştırılır. Bobinin gerilim değerine göre kullanılmalıdır. Aynı gün kargo, kapıda ödeme ve taksit avantajlarıyla hemen sipariş verin!


Manyetik röle

Röleler elektro mekanik devre elemanlarıdır. Elektroniğin yanısıra elektrikçiler tarafındanda çok kullanılan bir elemandır. Düşük bir voltaj ve akım kullanarak daha yüksek bir voltaj ve akımı kontrol etmemizi sağlar. Sabit bir demir çubuk çevresine, yalıtkan ile kaplanmış iletken bir tel ile sarılmış manyetik alan oluşturarak, karşısında bulunan metali kendisine çekerek çalışan röleye manyetik röle denir. Bobin manyetik alandan etkilenerek çalışan bir cihazdır.


Röle firmaları tarafından, nüve yapısı yumuşak demirden imal edilir. Yazının bu kısmında endüstri de bulunan röle çeşitleri hakkında bilgilere yer vereceğim. Bu röleler manyetik röle olarak da bilinmektedir. Yukarıda röle hakkında yer alan bilgilerin tamamı manyetik röleyi anlatmaktadır. Elektrikli ve elektronik donanımların bir çoğunda röle , reed röle ve kontaktör karşımıza çıkmaktadır.


Manyetik röle

Bu bölümde adı geçen elemanlar açıklanacaktır. Devreyi kurdum lcd üzerinde yazılar gözüküyor ve tüm değerler sıfır gözüküyor. Ben reed manyetik anahtar kullandım. Anahtarın önünden mıknatısı geçirince lcd üzerinde herhangi bir değer oynaması olmadı. Ayrıca reed röle kartında bacak var reed manyetik anahtarda ise bacak var.


Ancak genel olarak tüm röleler için bir etki ile (akım, gerilim, ısı, manyetik alan vb.) kontakların yer değiştiği ve bu değişimden faydalanarak bir devrenin kontrol edildiği söylenebilir. Röle çeşitlerinden kullanıldığı devreye göre uygun olanı seçilmelidir. Ferrit Halka Mıknatıslar, MK0 MK1 MK1 MK1 MK2 MK2 SERAMİK MIKNATISLAR, akış sensörleri, alarm sistemleri, araç kayar kapı sistemleri, araç takip sistemleri, arıtma sistemleri, asansör kapılar. Karşılığında bulunan mıknatıs ile temasında arduino manyetik alan sensörü, kısa devre mantığı ile ters kontak oluşması ile çalışır.


Kapının açılması ile birbirinden ayrılan reed röle kartı, tekrar ters kontağın eski haline dönmesi ile sinyal gönderir. Böylece alarm sistemi devreye girer. TMŞ ısıya göre açar devreyi Röle ise kaçak olduğunda açar devreyi , Birde bunların ikisini aynı anda yapan şalter var oda YKŞ(yangın koruma şalteri) geçiyor. Bu incelememizde sanayide en çok kullanılan röle çeşitlerinden olan termik rölelerin genel yapısını inceleliyoruz. Bu nedenle cihazları kısa devre akımına karşı korumak için sigortalar ve manyetik devre açıcılar kullanılır.


Turck banner, fotosel photocell , inductive, sensör senser sensor takogeneratör tako takojenerator. Bu alan bobinin içinde bulunan demir nüveyi elektromıknatıs haline getirir ve paletin kontaklarının konumunu değiştirmesini sağlar. Doğru şartlarda kullanıldığında yüksek güvenilirlikte ve yüksek hassasiyette çalışabilmektedir. Bir elektronik manyetik devre olarak ön plana çıkan röle çeşitleri, elektrik panosu çerçevesinde kumanda devrelerinden geçiş yapan belli miktardaki ufak akımları anahtarlama yapabilen ürün seçenekleri dahilinde çalışma göstermektedir.


Manyetik röle

Aynı Gün Kargo Ücretsiz - Aynı Gün Kargo. Yardımcısargının manyetik (yol verme) röle ile devreden çıkarılması Kapalıtip soğutma cihazlarında merkezkaç anahtarın tamiri için kompresörün açılmasıgerekir. Bu yerlerde yardımcısargının devreden ayrılması işlemi, Şekil 1. Akım ( Manyetik) Röle Akım röleleri genellikle düşük tork, düşük beygir motorlar vardır. As the rotor is gaining spee magnetic fields, build and turn to the motor.


Termik manyetik şalter akım hesabı. Elektromekanik rölelerin paletli çeşidi, kullanılan en basit röle şeklidir. Genelde bir bobin içindeki manyetik devre ve karşısındaki paletten oluşur. Millendirilmiş bir armatür, selonoid içinde bir piston ya da döner bir kanat kullanılarak yapılan tipleri vardır. Röle esas itibariyle basit bir çalışma mantığına sahiptir.


Sistemde herhangi bir kaçak akım olduğunda devreyi keserler. Elektrik ve elektronik uygulamalarda elektrik akımı nın iletilmesi işleminde bu tipteki röleler kullanılır. TOROİD-AÇTIRMA BOBİNİ- RÖLE VE T. Bu şaltere açtırma bobini, röle ve toroid bağlantısı yapmak istiyorum fakat bu üç parçanın bağlantısı ve kaçak akım rölesine enerji giriş çıkışlarının. Bobin üzerinden akım geçmesiyle manyetik alan oluşur ve bu manyetik alan ile röle içindeki hareketli kontağın konumunu değiştirir.


Bobin kullanılacak devreye göre gerilim değeri seçilmelidir. Volt manyetik röle bozulmuş olabilir. O siyah olan kutu elektrik verdiğinizde içinden tık tık sesi geliyor mu ? Ayrıca eğer tamir etmeyi başaramazsanız aynı marka cihaz almayın , bazı markalar sıkıntılı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar