18 Ağustos 2015 Salı

Dikey tarım

Dileğimiz odur ki en kısa sürede dikey tarım yapmaya başlayabilelim. Dikey tarımın en güzel örnekleri. Henüz herkes tarafından bilinmese de dikey tarımı harikülade bir şekilde uygulayanlar var. Kimyasal veya biyolojik değişimlerden söz edilmiyor çünkü.


Dikey tarım

Artan şehir nüfusu ve tarım alanlarının azalmasıyla bu yöntem vazgeçilmez alternatif sağlıyor. Seramızın Videosunu İzleyin. Bu video Bursa’daki seramızda 08. Besleme sistemi Tıpkı bir yazıcı gibi bitkileri tarar, çift yönlü mekanizmasıyla programlandığı şekilde sulamayı yapar, ihtiyaç gösteren bitkilere ışık sağlar.


Topraksız tarım yeni bir iş modeli. Temel özelliği kat kat yükselmesi ve arazi fiyatlarının pahalı olduğu metropol bölgelerinde kurulması. Antalya’da topraksız serada yıl içinde dönem marul yetiştirdiğini anlatan dikey tarım faaliyetleri ile uğraşan küçük girişimciler bulunuyor.


Günümüzde birçok firma en verimli dikey tarım çözümünü sunmak için yarışıyor. Bunların yaklaşık kadarı led büyüyen ışıklar, sulama ve hidroponik ekipmanları ve kadarı diğer seralar şeklindedir. Toprağı özel sistemlerle havalandırmak ve yenilemek mümkün. Organik yetiştiricilik rahatlıkla yapılabilir. Burada iç mekanlarda LED aydınlatma kullanılarak hidroponik sistemle yılda ton yeşil yapraklı sebze yetiştirilebiliyor.


Fransa merkezli bir dikey tarım girişimi olarak hizmet veren Agricool, milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Kapalı mekanda, şehirde ve topraksız olarak yapılabilen dikey tarım , devlet ve özel banka desteğiyle hayata geçirilecek kârlı bir girişime dönüşebilir. Ve eğer o beğendiğimiz Tarımsal üretimi elde etmek istiyorsak bu sistemlere bir an önce adapte olmak zorundayız.


Dikey tarım

Tarımın geleceğine bakıp dikey tarım tekniklerini ele aldığımızda konteynerde tarım sistemlerine yatırım yapanlar ile büyük binalarda bitki fabrikalarını savunanlar arasında bir tartışma var gibi görünmektedir. Tarım Önlisans Programından mezun olan öğrencilerin, örgün öğretim ya da açıköğretim lisans programlarının 5. Yapay aydınlatma, dikey tarım sistemlerinde yüksek ürün verimi için en önemli faktörlerden biridir. Gelecekte, dünyada gıda üretim oranı ve kalitesi düşecektir.


Bu yöntemin en büyük getirileri su ve böcek ilacı masrafını sıfıra indirmesidir. Agritom dikey yetiştirme konteyneri tak-çalıştır olarak tasarlanmıştır. Büyük bir hızla artan nüfus, beraberinde gıda tüketimi adına sorunları da beraberinde getiriyor. Mevcuttaki tarım uygulamaları ve kullanılan yöntemler dünyanın kalabalığına yetecek gıdayı üretmekte zorlanınca, tarım sektörü ilginç çözümler bulmak zorunda kalıyır.


Dikey tarım

Siz de daha kaliteli ,nitelikli ve hiç bir kimyasal ilaçla temas etmemiş raf ömrü. Yatay Tek Helezonlu Yem Karma Makinaları. Silaj Paketleme Makinaları. Hale Bopp- 3Ot Dağıtma ve Toplama Kombinasyonu. Kollu Ot Toplama Tırmığı.


Tarım alanlarından daha çok yararlanmayı sağlayacak dikey tarım aparatı Antalya’nın Kumluca ilçesinde düzenlenen 4. Domates ve Sera Teknolojileri Fuarı’nda tanıtıldı. DİKEY TARIM APARATI - tarimsalpazarlama. Bu sorunları en aza indirmek için dikey tarım aparatıyla, en az sulama, ilaçlama ve maliyetle ürün alabilmeyi amaçladık. Dolayısıyla şehirleşme ile tarım arasındaki ilişkiyi sıklıkla ele aldım.


Bugün, bu ilişkiyi, biraz daha farklı bir açıdan, yatay- dikey mimari tartışmaları ve İstanbul üzerinden ele alacağım. Tarımı ve İúleme Teknolojisi Bahçe Bitkileri Üretimi ve Pazarlaması. Kendi alanında dünyanın en büyük üç fuarından biri olan Berlin Uluslararası Havacılık ve Uzay Fuarı (ILA) bu yıl da büyük ilgi gördü. Bir Fransız dikey tarım teknolojileri şirketi olan Agricool, dikey tarım sektöründe son derece önemli olan teknolojik alt yapıyı sağlıyor. Nakliyat konteynırlarında sensör, iklimlendirme, sulama, uzaktan kontrol ve müdahale uygulamalarından oluşan otomatik bir sistem sunuyor.


Ancak dikey çiftlikler kapalı alanlarda ve kontrollü ortamlar yaratılarak kuruluyor. Ekilen bitkiler yukarı doğru uzayan raflarda yetiştirilirken çevresel koşullar dikkatle izleniyor. Bu gıdalar yaşlanmanıza izin vermiyor! Bakan Albayrak’tan gıda fiyatı mesajı: Yoğun bir programı hayata geçireceğiz. Margarin tüketimi depresyonu tetikliyor.


Dünya Bakliyat Günü – Türkiye bakliyatta nereye gidiyor? Japon firması Spread dikey tarımda dünyanın en ileri gelen şirketlerinden. Poliüretan köpükle yalıtılmışır. Tarımda gelişmiş ülkeler dikey su kültürünü seneler yapmakta ve geliştirerek üretimlerini en iyi hale getirmektedirler.


Ancak ülkemizde daha çok yeni ve sadece bir kaç yerde ticari anlamda kurulumları yapılıp faaliyete başlanmış durumda. Tosun Tarım Makinaları olarak gelişen ve genişleyen tarım potansiyelimize paralel olarak, günümüz teknolojisine uygun tarım makinelerine duyulan ihtiyaçlar sürekli artmaktadır. Başta Singapur, Japonya ve Amerika olmak üzere dünyanın pek çok bölgesi dikey tarım tesislerine sahip. Yılda defa hasat yapılabilen bu tesislerde her ürün grubundan tonlarca ürün yetiştiriliyor.


Yılında dikey giriş(dgs) sınavına girip tercih yapacak olan dgs adayları için DGS Tarım Ekonomisi Bölümü taban ve tavan puanları ile kontenjanlarını aşağıdan öğrenebilirsiniz. Hisarlar yem karma makinaları, yatay ve dikey olmak üzere iki tipe ayrılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar