13 Ağustos 2015 Perşembe

Kızdırma buji

Kızdırma buji

Genelde arıza olduğunda sürekli yanıp söner. Bu teknolojide değilse aracınız, kışın birkaç marşta anca çalışıyor ancak yazın problem yapmıyorsa yine kızdırma bujileriniz arızalıdır. Araç motorları soğuk çalıştırmada zor çalışmaya başladıysa yada hiç çalışmıyorsa, zor çalıştığında vuruntu titreme vb varsa motor ısındıkça problem zamanla kayboluyorsa sorunun sebebi bujilerle ilgilidir. Kızdırma (Isıtma) bujisi arızası Nasıl belirti verir.


Dizel motoru, benzin motorunun aksine kendi kendine ateşlenen bir motordur. Emilen hava silindirlerin içinde sıkıştırma yoluyla yakl. C lik bir sıcaklığa kadar ısıtılarak yakıt püskürtüldüğünde oluşan karışımın kendi kendine tutuşması sağlanır.


Bu durum zengin karışım sorunlarına neden olarak aracın sadece sabahları ısınana kadar normalden daha fazla yakıt tüketmesine ve performansın düşmesine neden olacaktır. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. V veriyonu 100A için tasarlanmıştır. Röleden olması daha yüksek ihtimal çünkü bir kez ikaz verdikten sonra tekrar ikaz almamışsınız.


Yazımıza Başlamadan önce eğer söz konusu parçanın arızalı olduğundan şüphe ediyor iseniz kızdırma bujisi arızası nasıl anlaşılır sayfamıza göz atmanızı tavsiye ederiz. Burayı tıklayarak sayfaya göz atın. Eğer kızdırma bujisi değişmesine rağmen sorun giderilmediyse kızdırma rölesi de arızalı olabilir veya akü kaynaklı bir sorun olabilir.


Bu lamba yanıp sönüyorsa servise gidip aracınızı bilgisayara bağlatmanız iyi olacaktır. DMTJ motor tipi araçlara uygundur. Kontak açıldığında, motor soğuksa “tık” diye röle sesi duyulur ve hemen devreye girerler, gösterge panelinde sargı şeklindeki kızdırma bujisi ikaz lambası yanar.


Kızdırma buji

Otomotiv endüstrisinin lider markası NGK bujileri hemen her tür motor için sunulmaktadır – otomobiller, motosikletler, denizcilik uygulamaları, küçük motorlar ve güç araçları. NGK buji bulucu NGK buji kodlarını kullanarak doğru bujiyi bulmanıza yardımcı olur. Bildiğiniz gibi dizel motorlarda hava yakıt karışımı bujiler vasıtasıyla değil, sıkıştırılan ve ısınan havanın üzerine enjektörler vasıtasıyla yakıt püskürtülmesiyle yanar. Bugun ankara da şaşmaz oto sanayide bir ustaya götürdüm. Aynı sorun bende de vardı.


Dizel kızdırma sistemleri: her araç için doğru buji. Koruyucu elemanlı bujiler rahat bir çalıştırma, istikrarlı soğuk çalıştırma özellikleri ve düşük egzoz gaz emisyonunu garanti eder. Bunlar aşınan parçalar olduklarından, işlevsel performansları bir uzman tarafından düzenli olarak kontrol edilmelidir. Aracın kontağını çevirdiğinizde ilk ateşlemeyi sağlayan ve motorun çalışmasını sağlayan önemli bir görevi vardır. Bu küçük arkadaşımızın çalışma anını kontağı açtığınızda gösterge tablosunda beliren spiral tel işaretli lambanın yanmasıyla anlarsınız.


Kızdırma buji

Yapılması gereken işlem kızdırma (ısıtma) bujilerinin değişmesi gerektiğini söyledir. Kontrol edin uyarısı kızdırma buji beyniylede ilgili olabilir. Beyin dediğimiz ünitenin kablo soket bağlantıları aşağıya baktığından toz toprak çamur oksitlenme yapıyor ve bağlantı kopukluğu yaşanıyor ve yine kızdırma bujilerini kontrol edin uyarısı veriyor. Bir iki kez daha yaptı(çalıştırdıktan hemen sonra yaktı söndü)Nitekim evvelki gün araç hiç çalışmadı. Zaten bitme belirtileri veriyordu.


Mesela aracın çalışma süresi biraz uzadı,aracı. Bosch Buji fiyatı Yedek Parça kategorisinde. Svac Buji ısıtma bujisi kızdırma bujisi glow plug glühkerzen glowplug. Kurulduğun günden bu yana ısıtma bujisi üretimi konusunda çalışmalarını sürdüren firmamız, Isıtma bujide Türkiye’yi dışa bağımlılıkdan kurtarmış yıllık milyon adet üretim kapasitesine ulaşmıştır. Firmamız webasto kızdırma bujisi ekipmanları ve webasto kızdırma bujisi ürün gruplarında ithalatçı ve toptancı firma olarak faaliyetlerini yürütmektedir.


Kızdırma buji

Favorilerim özelliğini kullanabilmeniz için üye girişi yapmanız gerekmektedir. Elektrik enerjisi bir kızdırma rezistansından geçirilir, o da bu sırada şiddetle ısınır (°C ye kadar ). Isınma aşamasında kızdırma bujisi ,soğuk çalıştırmada yaşanan vuruntu sorununu kontrol etmek için 1saniyeye kadar ısıtmaya devam edebilit. Ek olarak,egzoz gazının kirliliğe neden olan maddeler azalır. Kirliliğe neden olan emisyonlar motor soğukken 60’a kadar düşer.


Sorun yoksa kızdırma bujisi lambası yanmaz, arıza ikazıdır, patlamaya destek ihtiyacı duyduğu her an devreye girer çıkar, belirli bir zamanı yoktur, sadece eskisi kadar az çalışan bir parça değil, eskiden marşa yardım ederi o kadar ama o zman da rail hattı yoktu. Alışveriş öncesi sipariş edilecek ürünle ilgili geçerli bilgi her zaman için ilgili mağazanın web sitesinden alınmalıdır. Orijinal Lancia marka yedek parça. En yüksek tedarik sağlayan ülkeler Çin (Anakara), Tayvan ve Macaristan şeklindedir ve sırasıyla kızdırma bujisi kaldırma seti ürününün , ve kadarını karşılarlar.


Dizel motorlarda kullanılan kızdırma (ısıtma) bujileri, benzinli motorların kullandığı bujilerden tamamen farklıdır. Onaylı tedarikçileri seçerek. Ancak kızdırma çubuğu yakıt karışımının tam kenarına konumlandırılmış olmalıdır. Bu şekilde ısıyı tam ihtiyaç duyulduğu yerde oluşturabilir. Dün aracı yarım saatliğine park ettim.


Neyse sabah aracı çalıştırdım. Bu kategoride ürün bulunamadı. Hızlı Kargo Hızlı Kargo Stoktan Gönderim, Hızlı Kargo. Güvenli Alışveriş Güvenli Alışveriş. Bit SSL ve Fraud Koruması.


Garantisi İade Garantisi. Merter Tekstil Merkezi Kasım Sok. Kontağı kapatıp tekrar marşa basınca araç rahat bir şekilde çalışınca sorunun kızdırma bujileri olduğu kanaatine vardım, eğer ki aküde olsaydı bu sefer araç çok daha uzun süre çalışmayacaktı.


Bazi parçalarin degisik montaj tipleri vardir. Renault K9K Isıtma Bujisi Ürün orjinal ve sıfırdır Adet Fiyatıdır Kargo ile gönderim yapmaktayız Renault Mais Motor Isıtma Bujisi 1.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar