22 Kasım 2018 Perşembe

Otomatik şarj devresi

Aküler, herhangi bir güç kaynağı ile belli koşullar altında elektrik enerjisini depolayan ve bu enerji kullanıldığında depolu enerjisi tükenen ve yine doldurulabilen kimyasal yapılı elemanlardır. Aşağıda datasheet dosyasından aldığım prensip şema görülüyor. V SEA-LEAD ACİD OTOMATİK AKÜ ŞARJ DEVRESİ.


Bir çok kişinin işine yarayacağını düşündüğüm sea lead acid (kuru akü) dedikleri ”bana göre hiçbir akü kuru olamaz” aküler için şarj devresidir. Maliyeti ucuz en fazla 5-tlye mal oluyor devre ticari kullanılan hazır. Akü şarj devresi akü ile voltaj karşılaştırmalı olarak çalışır.


Akü dolduğunda şarj voltajı otomatik olarak kesilir. Bu devre solar panelle akü şarz etmek için yapılmış. ATTINYmikrodenetleyici üzerine kurulu otomatik akü şarj devresi ile farklı güçlerde 12v aküleri şarj edebilirsiniz (1A…10A aralığında şarj akım ayarı) akım sınırlaması ile 10Ah, 20Ah, 30Ah, 40Ah, 50Ah, 60Ah, 70Ah, 80Ah, 90Ah ve max.


Ah kapasiteli 12V kurşun-asit aküler kullanılabilir. Güç kaynaklarından çıkan aküleri şarj etmem lazım. Akü sürekli aktif halde çalışacak. Yani şarjdaykende enerji vermesi lazım şarj sistemini bilmediğim için bu şekilde yazdım. V 7AH kuru akü otomatik şarj devresi lazım.


Cevap yazan arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. Bu elektronik devre, sadece transistör kullanılan otomatik kesime giden şarj devresi. Yani piller şarj olduğunda otomatik olarak şarj işlemi sonlandırılıyor.


Baslıktada belirttigim gibi arkadaslar 12v ah aküleri otomatik güneş panelinden şarj edecek bir devre lazım. Volta ayarlayıp şarj işlemini başlatıyosunuz. Amperlik akü için 700mA(üç aşağı beş yukarı oynayabilir) bu değerlerde şarjı başlatıyor. Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az. Misafir Kullanıcı Cevap.


Bu akü şarj cihazı 6V veya 12V kurşun asitaküleri şarj etmek için dizayn edilmiştir. Mesela Amperlik bir aküyü amper ile şarj etmek, bu akünün varsayılan şarj değeridir. Hem çıkış voltajını, hemde çıkış akımını kolay bir şekilde ayarlayabiliyorsun. Offline uydudoktoru Tanınmış Üye Yönetici Yönetici.


Otomatik şarj devresi

Diğer fiyatı Bilgisayar kategorisinde. Girişte verdiğiniz gerilime göre çıkışı otomatik olarak ayarlamaktadır. V ve 24V bataryalar için verdiğiniz gerilime göre otomatik ayarlanan iki ayrı şarj modu bulunuyor.


Batarya tam kapasiye dolduğunda sistem otomatik olarak kapanıyor ve belirlediğimiz bir voltajın altına düştüğünde ise tekrar devreye girerek bataryamızı sarj etmeye devam ediyor. Kontrol devresi sayesinde sulama işlemini istenilen farklı aralıklar arasında yapmanıza olanak sağlamaktadır. Bu sayede farklı bitkilerin sulama aralıklarını değiştirebilir ve rahatlıkla yönetebilirsiniz. Mikrodenetleyici kontrollü akü şarj devresi (PIC16F877).


Otomatik şarj devresi

ADC den okunan gerilim bir değerle karşılaştırılmış belirtilen değerin altına düştüğünde akünün şarj edilmesi sağlanmıştır. Bugün paylaşacağımız kendin yap elektronik projemiz akıllı telefonlar için taşınabilir şarj pil devresi olacak. Sayın arkadaşlar, emgelli arabası için (Akü:24v-75A) otomatik ve akü uyarmalı şarj devresi lazım.


Orjinalinde adet led var. Telefon takılı değilse jetonu geri verir. Devrenin yapımı oldukça basit. Siz ilk önce şarj metoduna göre zaman devresi üzerindeki hızlı veya standart şarj zaman ayarını yapan kısmı ayarlayınız. Ayar şöyledir: Eğer şarj metot pinleri açık devre ise saat sonra, şarj metot pinleri kısa devre ise saat sonra şarjı keser.


Mikro denetleyici kontrollu otomatik zaman kontrol devresi. Sea lead acid kuru aküler için şarj devresidir. Tesla Model S, kendiliğinden şarj olabilecek! Pil dolduğunda Dzener diyotunun değeri aşılacağı için Qtransistörü tetiklenerek şarjı kesecektir ve LED-RED ledi yanacaktır. Pil şarj devresi dosyalar download.


Yukarıdaki devre adet ile yaklaşık adet pile kadar pil paketlerini otomatik olarak şarj edebilmektedir. Programın ilk çalıştırılmasını müteakip SET butonuna basılır. Ayar butonuna basılarak kaç adet pil şarj edileceği programa girilir ve tekrar SET. Haberler: Bu site, Amatör Telsizcilik Belgesi olan Radyo Amatörlerinin kullanımı içindir. BiTLiK ismiyle yayın yapmaktaydı.


Otomatik şarj devresi

Başvurunuzda E-posta adresinizin çalışır durumda olmasına dikkat ediniz. Tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilmiştir. ZELLİKLER: 6-20V arası giriş gerilimi verip çıkışta alacağınız sabit 5V ile telefon, tablet, powerbank şarj edebilirsiniz.


Giriş gerilimi düştüğünde otomatik olarak şarjı keser ve şarj olan cihazın zarar görmesini önler. BC48N Şarj cihazı kullanılırken akü şarj parametrelerini ayarlamanıza gerek yoktur. Yalnızca akünüzü bağlar ve cihazı akü şarjı için çalıştırırsınız. Geri kalan tüm işlemleri Şarj Cihazı otomatik olarak yapar.


Cihazı, akü şarj evrelerini izleyebileceğiniz bir panele sahiptir. Sistemdeki alternatör “Bir manyetik alanda bulunan ve kuvvet hatlarını kesecek şekilde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar