1 Kasım 2018 Perşembe

Elektronik devre uygulamaları

Elektronik sitesi devreler , projeler, devre şemaları. Hedefiniz işin mantığını anlayıp daha gelişmişini daha işlevselini yapmak birebir kopyasını yapmamak olmalıdır. Bu yazımızda sizlerle elektronik devre ve temel elektronik devre uygulamaları konularında bilgiler verilecektir.


Ancak öncesinde temel elektriğin ne olduğuna ve uygulama alanlarına göz atalım. Bu aşamada elektrik devresini açıklamak faydalı olacaktır. Isıya duyarlı devre yapımı, Demanyetizasyon (televizyon ekranlarında görüntü bozulmasının önlenmesi) işlemi,. Bu paylaşacağım elektronik devre oldukça dikkatimi çekti ve beğendim. Umarım siz değerli arkadaşlarımızda beğenir ve uygulama fırsatı bulursunuz.


Bu bağlamda oldukça başarılı olan Proteus, ISIS programı ile elektronik devre çizimi, ARES programı ile de baskı devre çizimi yapmanızı sağlıyor. Proteus isis ile hazırlanan çeşitli analog devreler. Kare dalgadan sinüs dalga üretici, Ldr optotransistör devresi, NE5devreleri , Lojik entegre devreleri , foto transistör, ayarlı zener uygulaması , led devreleri ve fazlası. Bu bölümde elektronik devre kartı uygulamaları incelenecektir. Konu içerisinde elektronik devre elemanlarının çalışmasından kısmen bahsedilecektir.


ANALOG ELEKTRONIK DERS NOTLARI. Bundan dolayı ldr ile ilgili elektronik uygulama yapmamak olmaz. LDR ve bir kaç elektronik elemanla yapılan bu devre ile karanlık ve aydınlık durumuna göre lambayı yakıp söndürebiliriz.


Devre ve çalışma mantığı ile bu devrenin önemini ve mantığını anlayabilirsiniz. LÇME VE DEĞERLENDİRME Modül içinde yer alan her öğrenme faaliyetinden sonra verilen ölçme araçlarıile kendinizi değerlendireceksiniz. Modül Adı Modül Durum Aritmetik Devreler Hazırlanıyor Flip - Flop Hazırlanıyor Haberleşme Teknikleri Hazırlanıyor Kaydediciler Hazırlanıyor Sayıcılar.


Aritmetik devreler modülü, flip-flop modülü, güç kaynağı modülü, haberleşme teknikleri modülü, kaydediciler modülü, lehimleme ve baskı devre modülü, sayıcılar modülü, smd elemanlar ve çipsetler modülü, transistör ve fet modülü, tümleşik devreler modülleridir. Soft Start Devresi Tanımı ve Uygulaması Soft Start Devresi, başlangıç sırasında devrede ani akım akışını önler. Başlatma sırasındaki aşırı akım akışını en aza indirerek yükselen çıkış voltajını yavaşlatır.


Crocodile Technology 3D programı sayesinde artık elektronik dizayn, 3D mekanizmaları ve 3D PCB elektronik devre dizaynı, simulasyonları, PIC mikro işlemci, programlama yapabilmeyi çok kolay hale getirdi. Oluşturduğunuz devreyi boyutlu olarakda görebileceksiniz. Birinci hamur ve büyük boy kağıda basılmıştır.


Elektronik devre uygulamaları

ELEKTRONİK DEVRE UYGULAMALARI Kitap, bu serinin ilk cildidir. Belirtilen fiyat toplu alımlarda geçerlidir. Bacakları bükülürken üzerindeki yazılar okunacak şekilde olmalıdır. Baskı devre çıkarılmasında izlenen yol aşağıdaki seçeneklerden hangisinde doğru verilmiştir? Elemanların ayakları çok uzun veya çok kısa bırakılmamalıdır.


A) Aydıngere çizim, asite atma, plakete çizim, temizleme B) Plakete çizim, aydıngere. Endüstriyel elektronik ders notları geniş bir şekilde ele alınmış. PDF dokümanın içeriği: Devre elemanları(diyot,optik elemanlar, tristör, triyak vb.) İşlemsel yükselteçler (OPAPMLAR),diferansiyel devreler , opapm devreleri , opapm ın temel yapısı, karakterisitiği) Optik devre. Bu yazımızda Android işletim sistemli akıllı cihazlar tarafından kontrol edilebilen Robot Kol uygulaması yapacağız.


Projeyi internette bulup, tasarımını çok beğendik ve. Aritmetik Devreler ,Flip – Flop,Güç Kaynağı,Haberleşme Teknikleri,Kaydediciler,Lehimleme Ve Baskı Devre ,Sayıcılar,Smd Elemanlar Ve Çipsetler (bilişim),Transistör Ve Fet,Tümleşik Devreler. Proteus, baskı devre çizimi, elektronik devre şeması hazırlamak ve devreleri simüle etmek için kullanabileceğiniz bir yazılımdır. Devreler , alındığı kaynaklardaki asıllarına uygun olarak Türkçe” ye tercüme edilmiştir.


Meslek liselerinin elektrik ve elektronik bölümlerinde, meslek yüksek okullarında, teknik eğitim fakültelerinde ve mühendislik fakültelerinde, elektronik devre şema kitabı olarak kullanılmaya uygundur. Temel devre uygulamaları 1. Siteye gösterilen ilgiye bağlı olarak da daha sonra deneyim gerektiren projeler, PIC uygulamaları vb. Yayınladığım elektronik devreleri gerçekleştirmek isteyenlerin sorunlarla karşılaşmaması için açıklamaları olabildiğince geniş kapsamlı tutmaya çalışacağım. Bu kitabımızda temel devrelerin en basitlerini sunmaya çalıştık.


Burada yer alan şemaların büyük bir bölümü, kitabın sonundaki Kaynaklar bölümünde yer alan çeşitli kitaplar ve dergilerden seçilerek alınmıştır. Bunlara ait yazılar da gene aynı. Aritmetik Devreler ,Flip - Flop,Güç Kaynağı,Haberleşme Teknikleri,Kaydediciler,Lehimleme Ve Baskı Devre ,Sayıcılar,Smd Elemanlar Ve Çipsetler (bilişim),Transistör Ve Fet,Tümleşik Devreler.


Bölüm Testleri ve Soruları. Cevap Anahtarları İÇİNDEKİLER YARI İLETKEN MADDELER. Bu açıdan elektrik, elektromekanik ve basamak oluşturacak elektronik konularına ait temel esasların iyi öğrenilmesi gerekir. Her şeye rağmen, kitabımızda yer alan temel devrelerin , okurlarımızı bilgilendirmesi açısından yararlı olacağına inanmaktayız.


Dinamik akım aynaları ve bazı uygulamaları. Yükseköğretim Kurumları Bilimsel Araştırma Projeleri Hakkında Yönetmelik uyarınca gerçekleştirilmektedir. BAP Komisyonuna başvurarak bilimsel araştırmaları için kaynak alabilirler. Raspberry Pi modelini duyurdu.


Yıldız Fırsatlar Tüm Kampanyalar Cadde Yurt Dışı Alışveri. Arduino sistemleri hakkında teknik destek, programlama ve satış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar