15 Haziran 2018 Cuma

Standart trafo güçleri

Standart trafo güçleri

Her türlü yerde standartlara ve kuvvetli akım yönetmeliğine uygun olarak dağıtım güç trafolarını hatasız olarak seçebileceksiniz. Tek bir nüve üzerine üç faz sargısının birlikte yerleştirildiği trafolara bir nüveli üç fazlı trafolar denir. Standart Gerilim Değerleri. Primer standart anma gerilim değerleri 3- 3-1 5-1 8-3 5-3 5-1ve 380kV’tur. VA aralığında standart ve özel trafoların üretimi yapılmaktadır.


EREN TRANSFORMER TANITIM FİLMİ. Böylelikle primer devresi yıldız olarak bağlanır. Güç trafoları, özellikle izolasyon ve soğutma konularında ayrı bir uzmanlık ve tecrübe gerektirir. Sanayi tesislerinde, üretim merkezlerinde ve iç ihtiyacı beslemede kullanılan trafolar da bu gruptadır.


Genelde standart olarak trafoların üzerinde giriş (primer) ve çıkış uçları (sekonder) belli edilir direkt trafo üzerinde yazar ya da kablo renkleri kalınlıkları farklı olur. Tesiste kullanılacak trafo gücü , yukarıda belirtilen standart trafo güç değerlerinden 4KVA olarak seçilir. Bina tipi bir trafonun gücünün hesaplanmasına ait bir örnek: Örnek 2: Bir fabrikanın enerji ihtiyacı aşağıda belirtilmiştir. Fabrikanın trafo gücünü bulunuz (cosφ=97). W karşılayacak standart trafo gücü bulunmadığından en yakın trafo gücü olan 2kVA trafoyu seçiyoruz.


Güç trafolarının fiyatlarının yüksek olması ve ağırlıklarının çok fazla olması nedeniyle kurulumu ve yüklemesinde ayrıca dikkat etmek gerekmektedir. Orta Gerilim şalt dolapları için geçerlidir. Eğer trafonun yağ soğutma petekleri varsa 4kVA dır.


Trafo merkezleri türleri. Her transformatör için etiket güçleri üzerinden Kompanzasyon tesisi hesapları,. Gücü olarakda, kVA olarak belirtilir.


HERMETİK TİP TRANSFORMATÖRLER Hermetik trafolar , yağ genleşme depolu trafolardan farklı olarak. Examples include grounding transformers, autotransformers, etc. Yağlı Tip Hermetik Transformatörler. Kuru Tip Transformatörler. Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Anafartalar Cad.


Ulusoy Elektrik kuru tip dağıtım trafoları (kuru tip trafo ) uzman mühendis kadrosu tarafından 1yerli mühendislik gücü ve entegre üretim anlayışı ile üretilmektedir. Farklı primer değerlerine karşılık standart sekonder değerler elde edilir. Gerilim trafolarının sekonder uçlarından (v) ucu, yüksek gerilimlere karşı korunmak amacı ile topraklanır. Uluslararası standartlara uygun olarak üretilen kuru tip dağıtım trafolarının (kuru tip trafo ) rutin testleri, tip testleri ve özel deneyleri tamamlanmış. Güç Transformatörlerinde kullanılır.


Standart trafo güçleri

Sargılarda meydana gelen sıcaklığı, sargılardan geçen. Her üretilen trafo standart olarak aşağıda yazılı testlerden geçmektedir. Elektrik enerjisinin gücünü , güç = gerilim x akım (P=VxI) olarak ifade ederiz. Güç sabit olup gerilimi yükselttiğimizde. V trafolar kullanılarak gerilim OG seviyesine düşürülür.


Atmosfere açık olduğu için bakım gerektirir. Düzenli olarak Yağ Dielektrik Dayanım Testi yaptırılmalıdır. Siparişler (0) Hilitand Pro Store.


Standart trafo güçleri

Firmamız standart trafo imalatı yanı sıra kullanıcıların ihtiyaç duyduğu her türlü özel trafo imalatı yapmaktadır. Pompanın mil gücü P ≤ 15kW olduğundan nominal gücü bulmak için katsayısı ile çarpılır. Pnominal= 32kW x 1= kW’dır.


Seçilecek motor 5kW’lık bir motordur. Hidrolik verimi olarak alırsak. Genleşme depolu dağıtım transformatörlerinde standart olarak sadece göstergeli, Güç transformatörlerinde ikaz-açma kontakları bulunan göstergeli enstrümanlar, standart olarak kullanılmaktadır.


KVAR (Daha büyük güçler özel olarak yaptırılır.). Yük (Zc) Sekonder devreye bağlanmış bir empedanstır. Yük genel olarak, belirli bir güç kat sayısında ve sekonder anma akımında çekilen ve voltamper olarak belirtilen görünür güçle ifade edilir. Tek-hat şemalarında en az enerjinin temin edildiği noktadan itibaren trafo merkezi, dağıtım merkezi, kesici, ölçü kabini ve benzeri hücre açılımları, teknik özellikleri ( güçler , metrajlar, kesitler, koruma ve kilitlemeler) ile birlikte gösterilmelidir.


Kesintisiz Güç Kaynakları. Trifaze izole trafolar standart olarak H sınıfı emaye ve cam elyaf bakır tellerle sarılmaktadır. CCA sargı telleri kullanılarak da üretim yapılmaktadır. Zira alüminyum ve CCA teller ciddi maliyet avantajları yaratmaktadır. Sarım işleminden sonra vakumlu kazanda.


Standart trafo güçleri

Yani bu trafolar ac işaret genlik dönüşümü yapmazlar. Yapı, Mekanik ve Elektrik Özelikleri. Endüktif yükler (motorlar, trafolar , balastlar vb.) reaktif güç de çeker. Reaktif gücün ihtiyaç duyulduğu noktaya en yakın yerde üretilmesinde, elektrik sisteminin en iyi artlarda çalıtırılması açısından büyük yararları vardır. Tesis akımına uygun standart değerde akım trafoları seçilmelidir.


MAKSAN Transformatörlerinin, fabrika teslimindeki performansını gösterebilmesi için,.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar