2 Şubat 2018 Cuma

Dc motor hız kontrol

RC arabamız var ve kumadasıyla arduinodan kontrol yapıyoruz. Arka dc motor çok hız dönüyor bunu yavaşlatmak istiyoruz. Hız kontrol devresi aldık sadece ileri yönde çalışıyor geri yönde motoru çalıştırmıyor.


Yani ileri ve geri yönde çalıştıracak ve yavaş çalıştırmasını sağlayacak birşey lazım bize yardım eder. DC sürücü üretimi yapılmaktadır. DC MOTOR HIZ KONTROL TEKNİKLERİ. Birincisi gerilim kontrolü, ikincisi ise faz kontrolüdür. Gerilim kontrolü şekilde gösterildiği gibi mikrodenetleyiciye ihtiyaç duyulmadan ayarlı bir güç kaynağı ile yapılmaktadır.


Devir ayarı potans yerine 0-5VDC veya 0-10VDC ile de yapılabilir. Unsubscribe from İzzet KALINSAZLIOĞLU? Motor torkuna etkisi minimumdur. Sipariş (1) Alikafeii Trading Co.


TL 3TL (13) robotekno 100. TL 4TL (4) robotekno 100. Bu etiketlerimize tıklayarak alakalı ve adetleri verilmiş etiket linklerini inceleyebilirsiniz.


Bu yazımızda arduino ile dc motor nasıl sürülür ve bu motorun hız kontrolü nasıl yapılır bunu göstereceğiz. PWM sinyali ile kontrol edeceğiz. Halbuki AC motorların üretim ve amortisman giderleri azdır. Bundan dolayı IGBT üretim maliyetlerinin düşmüş olması mikroişlemcilerdeki ekonomi hız kontrol cihazları fiyatları daha ucuzlamış ve bu cihazların kullanımı yaygınlaşmıştır. Dc motorların hız kontrolü ayarlanabilir direnç ile olabileceği gibi sinyal genişliğini ayarlayarak da yapılabilir.


Buna PWM(Pulse with modulation) ile kontrol denir. Daha uzun sinyal verdiğinizde dc motorun hızını da artırmış olursunuz. Resimlerden de görüleceği üzere pantilt kontrol ünitesi olacak.


Her iki motor aynı anda veya tek başına kullanılabilecek. Hemen hemen herşeyi hazır. Sadece kontrol kartı (elektronik) eksik.


Kontrol devremiz dc motoru hem tek yönde hız kontrolü hem çift yönde hız kontrolü yapabilmektedir. Devrede yer alan küçük Jumper bağlantısını Tek ya da Çift ayarına getiriniz. Devreyi açıp kapayınca doğru şekilde çalışacaktır.


Yüksek verim, yüksek tork, düşük ısı üreten bir karttır. PİD kontrol ,otomatik frekans takibi ve Volt ila 4volt arası voltajda çalışabilme özellikleri vardır. Orijinalden alıntı: navti Bunlar icin motor surucu entegreler var birazda pic programlama bilgin varsa cok daha hassas hiz ayari yapilan(pwm) ile motor surucu yapabilirdin l29l2ornek olabilir bunlarin cikisida cok yuksek amp degil ama paralel yada unu kullanarak stabil sistemler olusturabilirsin. Bu sorunu dc motorun hızını ölçerek ve motorların birbirine eşitleme algoritmasını kullanarak çözebiliriz. Redüktörlü dc motorlar uygun fiyatlar ile Robotistan.


Dc motor hız kontrol

Aynı gün kargo, kapıda ödeme ve taksit avantajlarıyla hemen sipariş verin! Sİsteminizde kullandığınız bir dc motorun hız ayarını mı yapmak istiyorsunuz. O halde bu kontrol devresi sizin için en ideali.


KHZ PWM Jeneratörü ile hassas hız ayarı yapabilirsiniz. Siemens, AC motor hız kontrolü teknolojisinde yaptığı atılımlara yeni bir tanesini ekledi. Sinamics AC motor hız kontrol cihazları ile elektrik motorlarınızı kullanımı kolay, pratik, güvenli ve verimli bir şekilde istediğiniz ölçüde kontrol edebilirsiniz. Triyak motor kalkış ve hız kontrol devresi yapmak. GİRİŞ Endüstride kullanılan mekanik gücün ana kaynağı motorlardır.


Tristör ile doğru akım motor hız kontrolü, yaygın bir uygulama alanına sahiptir. Günümüzde tristörlü DA motor hız kontrol sürücüleri (Yol Vericileri), reostaların yerini almıştır. En önemli avantajı, reostalı yol vericilere göre enerji tasarrufu sağlaması ve maliyetlerinin düşük olmasıdır.


Eğer hız kontrolü yapılmayacak sa bu pinler volt hattına. Bu tarz bir kontrollü bağlantı ile motorun sürekli sabit hızda dönmesi ya da uygulanan yüke bağlı olarak hızının. GİRİŞ Sistemde kullanılan motor her iki yöndede çalıúacağı için, PLC çıkıúlarının iki tanesi PWM modulator olarak atanır. Bu çalışmada hız kontrol uygulaması. DC motor tercih edilmişt.


MSP4Launchpad kitiyle 50Hz lik Donanımsal PWM ile hız kontrol uygulamamı paylaşacağım. Son dönem IGBT üretim maliyetlerininde önemli ölçüde düşmüş olması mikroişlemcilerdeki ekonomi hız kontrol cihazlarında önemli ölçüde ucuzlamaya neden olmuş ve bu cihazlar oldukca yaygınlaşmıştır. Osilatör tarafından üretilen darbenin genişliği değiştikçe, motorun hızıda değişecektir. Devredeki ayarlı direnç darbe genişliğini değiştirmek için kullanılır. Devre üzerinde monte şekilde gelen soğutucu sayesinde, devre direkt olarak kullanıma hazırdır.


Bilgisayarla Kontrol Devreleri.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar