2 Mart 2016 Çarşamba

Röle kontrol devresi

Projeyi denedim fakat ne yaptıysam çalıştıramadım. Verilen yazılım dosyalarında bulunan ” DTMF ROLE EPROM KAYITLI” adlı hex dosyasını sorunsuz bir. Bu yüzden bir röle kontrol devresi tasarlanmıştır.


Burada tek kontak röle kullanılmıştır. Herkese selamlar, Başlıkta da belirttiğim üzere röle kontrol devresi yapmaya çalışıyorum. Devre üzerinde sabit 24V olacak.


Bildiğiniz gibi Teknoloji ve Otomasyon gün geçtikçe yükseliyor yeni Teknolojiler eski Teknolojileri bitiriyor. Röleler, küçük akım ve gerilimlerle taşıyıcı kontak üzerinde daha büyük akım ve gerilimlerini kontrol eden elemanlardır. Basit bir kullanım arayüzü vardır.


Dokuz yol Tipi Konnektör ile bilgisayara bağlanıyor. Veya harici alınan adaptör ile usb ye çevrilebilir. Elektronik bilgisi normal olan bir devre yapımcısı için yapımıda basittir. Yapımında kullanılacak olan.


PIC tabanlı uzaktan kontrol devresi , sistemin merkezi işlem birimi olarak görev yapar. Bu devre, telefon hattı yoluyla iletilen DTMF sinyallerinin kodunu çözer ve şifre bilgisini denetler. Bu yazımda Arduino ile 5v röleleri nasıl kontrol edebileceğinizi anlatmaya çalışacağım.


Röle kontrol devresi

Yazının sonunda da sadece röle devresi kullanarak yapılmış güzel bir örnek paylaşacağım. LDR ile röle kontrol devresi LDR ışık kontrol devremizde LM 7opamp kullanılmıştır. Böylece LDR üzerine düşen ışık miktarına göre, 10K trimpot ile ışık hassasiyetine göre rölenin devreye girip çıkmasını ayarlayabilirsiniz.


Wifi kontrolü röle kontrol devresi , Android cep telefonu ve bilgisayar yazılımlı. Profesyonel Ses Sistemleri. Elektronik mühendisliği için kitaplarla savaşan ve arası hiç iyi olmayan kişi. Röle özellikleri 220v 7a dır.


Ev otomasyon sistemleri, robotik projeler, Windows üzerinden kontrol edilen kapı ve pencere sistemleri ve Güç kaynağı kontrollürlerinde kullanıma uygundur. Bu bölümümüzde röle devresi hakkında bilgi vermeye çalışacağız. Bildiğimiz gibi,mikrokontroller genellikle düşük voltaj değerlerinde çalışmaktadır.


Bizim kontrol etmek istediğimiz elemanlar(ampül,motor vb.) yüksek voltaj değerlerinde olabilir. Bu gibi durumlarda araya bir röle devresi koyabiliriz. Bu sayede,mikrodenetleyici.


Röle kontrol devresi

Bu olasılıkların hepsinin teker teker kontrol mekanizmasında ele alınıp değerlendirilip sonuca göre röle durumu kontrol ediliyor. Elektronik devreler ve robot el yapımı olup gerekli resim ve dökümanlar verilecektir. Cihaza ait program, pcb baskı devresi , şifre kombinasyonu olmak üzere tüm bilgilerin yer aldığı dosyaları RAR olarak sıkıştırılmış halde indirmek için tıklayınız. Alıcı devrede mikroişlemci olarak Pic,bluetooth olarakta hcveya serisi kullanilacak.


FREKANS AYARLI PWM DEVRESİ , HİDROLİZ DEVRESİ , MOTOR HIZ KONTROL DEVRESİ 0-15Ah. Ayarlanabilir Frekans özelliği ile motorlardaki uğultu sesini sona erdirir veya en düşük seviyeye ge. Ama 220V da da kullanılabilir. IR kızılötesi kontrol devresi.


Size burada anlatacağım röle kontrol devresi , birkaç yıl önce ANTRAK tarafından kurulan Rve Rröleleri için yapılan en son tür kontrol sistemidir. Zaman ayarlı röle kontrol devresi. Yukarıda saydığım tüm özellikleri içerir.


Yayın kullanım amacından da anlaşılacağı üzere röle elektriksel olmaktan çok mekaniksel özelliktedir. Bu devrede rölenin NC (Normalde Kapalı) ucuna bir LED bağladım. Jetonla çalışan volt volt volt ve 2volt geçişlerini volt amper veya amper röle ile sağlayan zaman kontrol devresi Jetonsistemleri. Siz de benzer bir proje yaptırmak istiyorsanız, kayıt olduktan ve giriş yaptıktan sonra Proje Ekle bölümünden proje girişi yapabilir ve dakikalar içerisinde onlarca uzmandan fiyat ve teslim süresi teklifleri alabilirsiniz.


Ben bu devreyi yapıp çalıştırıyorum ama yerel ağ dışında örneğin cep telefonumdan bağlanıp kontrol yapamıyorum. Yerel ağa bağladığım Ethernet shieldimi dış ağdan nasıl kontrol edebilirim? Bu devre sayesinde kasa içi sıcaklığınızı ölçebiliriz.


Gerekli dökümanları linkten indirebilirisiniz. Bu ay hazırladığım yazıda sizlere, basit ve pratik bir “RF KONTROL DEVRESİ ” ni nasıl gerçekleştirebileceğinizi anlatmaya çalışacağım. Maalesef bir dijital fotoğraf makinam olmadığından dolayı yapmış olduğum devrenin fotoğrafını gönderemiyorum. Girişler opto izolelidir. Programlanabilir işlemcisi sayesinde birçok projenizde özel yazılım ile istediğiniz projeye entegre edebilirsiniz.


Motor kontrol devrelerinde röle , entegre (IC) kullanımını bunların avantaj ve dezavantajlarınıbiliyoruz. Telefon otomatik cevap verme modunda olmalı. Kontrol devresi cep telefonuna Jjakı üzerinden ve ses çıkışı ile bağlanacak.


Kişi tarafından gönderilen DTMF sinyal, dtmf decoder tarafından BCD kodlara çevrilecek ve Q— Qçıkışlarını aktif yapacaktır. Bu yazimda Arduino ile 5v röleleri nasil kontrol edebileceginizi anlatmaya çalisacagim. Yazinin sonunda da sadece röle devresi kullanarak yapilmis güzel bir örnek paylasacagim.


Röle kontrol devresi

Sensör bir kızıl ötesi diyot ve bir kızıl ötesi alıcı transistörden algılanan sinyale cevap vererek bir röle çeken ve yüksek güçlü sistemleri yada cihazları kontrol etme imkanı sunan bu kontrol kartımız kendi tasarımımız ve üretimimizdir. Zamanı ve Süreyi ayarlayıp kontrol eden bir devremizdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar