9 Mart 2016 Çarşamba

Arduino motor sürücü

Arduino motor sürücü

Bu yüzden bu motor sürücü ile beraber ekstra sensör vs. L298N motor sürücü kartı ne işe yarar? Motor sürücü kartına bağlayacağınız motoru ileri veya geri tam güçte ya da istediğiniz hızda sürebilirsiniz. Fırçalı motorlar ile fırçasız motorlar , tamamen farklı sürücü devrelerine ihtiyaç duyarlar. Fırçasız motor sürebilmek için ESC (electronic speed controller) isimli özel sürücüler kullanmanız gereklidir.


L2N entegresi ile başta Dc motorlar olmak üzere bir çok Arduino projelerinde kullanılan bir motor sürücü entegresidir. Ve her çıkış maksimum olmak üzere ampere kadar akım vermektedir. Alışveriş listeme kaydet. L293D Motor Sürücü Shield.


Metal Dişli Kutulu Dc Motor. Artık konumunuzu seçerek size özel avantajlardan yararlanabilirsiniz. Konuma Özel İndiriÜrünleri adresinize özel indirimlerle satın alabilirsiniz. Aynı Gün Teslimat: Siparişiniz aynı gün içinde adresinize teslim edilir. Her iki kanalda amper akım vermektedir.


Merhaba arkadaşlar ilk yazıda mesafe sensörünü anlatmıştım şimdi ise l293d motor sürücüsü ile motor kontrolünü anlatacağım. Adım adım elemanlarımızın ne işe yaradığını öğrenelim daha sonra bunları birleştirip mesafelere karşı duyarlı basit robotumuzun yapımına geçeceğiz. Arduino ile step motor kontrolü oldukça kolay bir işlemdir.


Küçük step motorları sürücü kartı olmadan kullanabiliriz ancak daha fazla adım sayısına sahip Nemagibi step motorları kullanmamız mümkün değil. Fakat hazır motor sürücüler kullanılsa bile sistemin nasıl çalıştığının bilinmesinde fayda vardır. Step motorun çekeceği akımı kontrol kartından çekemeyiz. A DC motor veya adet 2A step motoru sürebilir.


Motorların hız ve yönlerini birbirinden bağımsız olarak kontrol edebilirsiniz. Kanal başına 2A akım vermektedir. Videoda kart ile DC motor kontrol edip, pwm sinyalleri ile motorların hızlarını kontrol ettik. H-bridge yöntemiyle ileri geri yapılır. Her motor çıkışından sürekli olarak 600mA akım verebilir.


Kart üzerinde ayrıca servo motor çıkışı ve diğer anolog pin çıkışlarıda mevcuttur. Step Motorlarla ilgili ayrıntılı bilgiyi buradan bulabilirsiniz. Ayrıca Arduino IDE’ niz için ilgili kütüphanelere buradan ulaşabilirsiniz. Arduino LCD Keypad Shield - Arduino Tuşlu 2xLCD Ekran Modülü. Arduino Motor Sürücü ile adet DC motor veya adet step motor sürebilirsiniz.


Arduino motor sürücü

Karmaşık projelerinizde kullanabileceğiniz H-Bridge çıkışı bulunan adet DC motor , adet servo çıkışı, adet step çıkışı bulunan arduino tabanlı motor sürücü shielddır. Arduino kartımızın Abacağına 10K potasiyometremizin orta bacağını bağlıyoruz. Diğer pinlerin birini 5V ye, diğerini GND ye bağlanır. Kütüphaneleri aşağıdaki linklerden indirip Arduino programına kurabilirsiniz.


L298P motor sürücü entegresini kullanmaktadır. L2H-köprüsüne bağlı olarak, Ardumoto kanal başına 2A akıma kadar sürebilmektedir. Arduino dokunmatik LCD shiel motor sürücü kartı, SD kart modülü, çıkış modülü, röle denetim kartı, geliştirme kartı benzer biçimde elektronik kart ve modül seçeneklerinin yer almış olduğu robot malzemeleri ve motor malzemeleri sitesi Motorobit yardımıyla elektronik projeleriniz yarım kalmayacaka. Motor sürücü entegreleri, çeşitli bağlantılarını gerçekleştirerek motorunuzu kodlar yardımıyla kontrol etmenize yarayan entegrelerdir.


DC motorda Volt güç kaynakları kullanabilirsiniz büyük motorlar sürücüsü kanal başına 600mA maksimum akım sağlayabilmektedir. Tercih edilmesinin en başlıca sebebi arduino üzerine takılabilir olmasından dolayı pratik bir şekilde bağlantı sağlanmasıdır. Bu modülle V ile V arasında iki adet motoru kontrol edebilirsiniz. A e kadar kontrol edebilir.


DC ve servo motorların takılabileceği soketler bulundurduğu gibi HCbluetooth modüllerinin takılabileceği pinli soket de barındırmaktadır. VNH2Pile daha yüksek voltajlı ve akım çeken motorları Arduino , mikroişlemci ve geliştirme kartlarıyla projelerinizde kullanabileceksiniz. Arduino üzerinden çekeceğimiz akım motor kartını çalıştırmak için yeterli olamayacağı için sürücüyü dışardan bir kaynakla beslememiz gerekir. Eğer ki Arduinoyu dışardan bir kaynakla beslemeye çalışırsak Arduinoyu yakabiliriz.


Arduino motor sürücü

Motor gibi cihazlar Arduino üzerinden direk olarak çalıştırılamazlar. Arduino ’ nun verdiğinden daha fazla akıma, gerilime dolayısıyla güce ihtiyaç duyarlar. Bu ihtiyaçlarını usb portundan beslenen arduinodan karşılayamadıkları için dışarıdan ek bir kaynağa ihtiyaç duyarlar. Bu motor sürücü kartı ile çizgi izleyen robotlar, sumo robotlar, ışık izleyen robotlar gibi bir çok uygulamada Volta kadar olan motorlarda kullanabilirsiniz Bu motor sürücü ile step motorlarıda kontrol edebilirsiniz.


Bu sürücü kartı motorları basit ve kolay olarak sürebilmeniz için hazırlanmıştır. Motor voltajı 6-15V arası kullanılabilmektedir. V-46V arasındaki iki motoru sürmek için hazırlanmış bir motor sürücü kartıdır. Motorlar arduinonun üzerinden geçebilecek maksimum mA den çok daha fazla akım çekmektedir.


Bu nedenle led gibi direkt olarak arduino ile motorları besleyemeyiz. Bu sorunu çözmek için motor sürücüler üretilmiştir. L2Motor Sürücü Entegresi Nasıl Çalışır?


Arduino – Analog Giriş-Çıkış TL4Entegresi Nasıl Çalışır? Ardumotor bir motor shielddir ve arduino uno ile uyumludur. Klasik motor sürücü kartlarına göre farklılıkları olan ardumotor motor sürücü kartı adet pin(1113) ile iki farklı dc motorun rpm(hız) ve yön kontrollerini sağlayabiliyor.


Bu kütüphaneden kullandığımız bazı fonksiyonlara değineceğim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar