1 Haziran 2015 Pazartesi

Buji ne kadar

Buji ne kadar

Buji nedir, buji ne demek, buji anlamı, buji hakkında bilgi bulunduran paylaşım platformu. Aşırı sıkıştırmaya falan çalışmayın tabii. Gerçi anlarsınız onun ne kadar sıkı olması gerektiğini. Eğer fazla sıkmadığınızdan şüphe ediyorsanızda 1- 2km sonra buji yuvalarının kenarlarına bir bakıverin eğer kaçak varsa oralar kararır kendini belli eder zaten.


Buji ne kadar

Buji Tırnak Aralığı Ne Kadar Olmalı ? Bu değer klasik ateşleme sisteminde – mm , elektronik ateşleme sistemlerinde ise – mm civarındadır. Buji tırnak aralığı katalog değerine uygun olarak ayarlanır. Buji yakıt tüketimini ne kadar etkiler? Sizce bujiler ne kadar sıklıkla değiştirilmelidir?


Yeni bir buji alırken standart mı yoksa iridyum olanı mı tercih edersiniz? Buji , patlamalı motorlarda gazı tutuşturmaya yarayan elektrikli bir parçadır. Yakıt ve havanın temasa geçmesi için bir ateşleme aygıtına ihtiyacı vardır, otomobillerde yakıtın hava ile temas edip yanmasını sağlayan cihazlar bujilerdir.


Günümüzde bujilerin tek görevi yakıtı ateşlemek değildir. Orjinal Çift Tırnak Buji. Tek Tırnaktan Çift Tırnağa Geçiş! Buji Değişim Fiyatları Ne Kadardır? Mobil Oto Servis - Duration: 2:20.


Ateşleme bobininden gelen kablonun bağlandığı tepe noktası ve akımın motor bloğuna sıçramaması için porselen kaplaması ile yanma odasına kadar ulaşan merkezi elektrot ve motor bloğundan şase sağlayan yan elektrot veya elektrotlardan oluşur. Standart buji , asil metal buji ve çifte asil metalli buji gibi çeşitler ile sunulan buji modelleri her motor için en iyi çözümü sunarak buji ihtiyacına yanıt vermeyi başarıyor. Bu durumda performans buji kullanımı ne derecede sağlıklı olur? Aynen hava filtresi olayında olduğu gibi ne kadar sık değişirse yakıt sarfıyatı ve motor ömrüne o kadar faydası vardır.


Buji değiştirirken nelere dikkat edilir? Anlatım, her ne kadar benzinli araçlar için de olsa LPG li araçlarda buji değişimi de biraz farklı gibi görünse de aynı mantıkla yapılmaktadır. Buji nedir, ne işe yarar ve nasıl değiştirilir gibi konularda buji ile ilgili bilgiler bu yazımızda yer almaktadır. Nette arastirgim kadariyla herkez bosch marka buji tavsiye etmis ve tirnak olayindan bahsetmis tam bilmedigim icin sizlere sormak istedim tavsiyelerinizi bekliyorum aracim opel.


Buradaki değerler sanırım bujinin porselen kısmının değerleri , neden derseniz bujinin ısı derecesi porselen kızmın kısalığına ve uzunluğuna bağlıdır yani bir nevi buji , ateşleme göreviyle bareber soğutma işlevide yapar, eğerki lpg nin aşırı ısınma oluşturduğunu varsayarsak ki ben o kadar abartı olduğunu. Bildiğiniz gibi hidrojen sistemimden henüz tasarruf sağlayamadım. Buna neden aracımın genel durumu olduğunu düşünüyordum. Zira yıldır kullandığım aracımda ne yaptımsa kuruş yakıt sarfiyat düşüşü yakalayamamıştım. Silindir kapak contasından , debriyajına kadar değişmişti.


Buji ne kadar

Araçlarda kaç silindir varsa bir o kadar da buji bulunur. Buji ne zaman değiştirilmeli - Aracınız normalin üzerinde yakıt tüketiyorsa,- Motorunuzda ateşleme kaçağı olduğunda,- Motorunuzun performansında azalma olduğunda. Ne zaman kontrol edilmeli- Motorunuzun avans ayarını yaptırdığınızda,- Motor testi yaptırdığınızda,- Kullanılmış bir araç satın aldığınızda. Buji , pistonlara püskürtülüp sıkıştırılan hava yakıt karışımına. Elle gittiği yere kadar çevirdikten sonra kuvvetle sıkacaksınız.


Ortasından geçen elektrot ile gerilim aktarımı sağlanır. Ve birçoğunda nikel alaşım kullanılır. Genellikle bujiler veya bin kilometrede bir değiştirilmelidirler. Yeni nesil iridyum veya platin bujilerde ise buji ömrü biraz daha uzundur.


Bu tırnak aralığı nasıl ayarlanır. Tırnak aralığı bir sentil yardımıyla ölçülür ve kontrol edilir. Genelde buji tırnak aralığı – mm kadardır. Bu bujiyi degistirmesek ne olur birde orjineli ne kadar Paylaş. Manüel şanzımanlı otomobillerde, debriyaj kavrama noktasına gelene kadar aracın fren yapmasını sağla.


Son yıllarda herkesin ağzına bir ABS sözü yerleşmiş gibi gözüküyor. Peki, hiç merak edip “Bu. Yada aldığımız- elimizde bulunan buji kablolarının orjinale ne kadar yakın olduğunu anlayabiliriz. Bujinizin nasıl söküleceğini ustalar daha iyi bilir tabi ama işin teknik yönünden bakarsak sıkışan buji ekonomik ömrünü tamamen bitirdiğinde başında bulunduğu silindirde ateşleme teke düşeceğinden (her ne kadar buji çiftte) olsa çalışma karakteri bozulacaktır.


Motor silindirlerinde bir kıvılcım atlama aralığı sağlayacak şekilde yapılmış. Tavsiye edilen sıkılma şekli ilk önce buji tam oturana kadar el ile sıkmak daha sonra aşağıda verilen listeye göre tork anahtarı ile. Pamukkale Üniversitesinin 2. By avangerx in forum Sohbet Cevaplar: 7. Tüm Araçlar İçin Yıl Garantili Buji Kablo Takımları Burada.


Bujiler ne sıklıkta değiştirilmelidir? Aynı Gün Ücretsiz Kargo ! HAVALE İLE ÖDEMELERDE EKSTRA İNDİRİM ! NDİRİM, ÖDEME SAYFASINA GELDİĞİNİZDE ÖDEME TİPİNİZE GÖRE OTOMATİK OLARAK YAPILICAKTIR. Hafif gevşyinceye kadar saat yönünün tersine çeviriniz.


Gevşedikten sonra elle çevirerek bujiyi çıkartırız. Bu işlemlerin tersini yaparak bujiyi geri takıyoruz. Ateşleme bobini hiç değişmedi araç orijinal, sorum ise hararet yükselince kısa süreli park yaptığımda motor stop ettiğinde geri çalışmıyor imkanı yok sabaha kadar uğraş çalışmıyor.


Toplam adet sonuctan sayfa basi ile arasi kadar sonuc gösteriliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar