23 Mart 2018 Cuma

Dc gerilim kaynağı

RSC direncinin değeri belirlenen maksimum çıkış akımı değerine göre seçilir. Devredeki Rdirenci ise çıkış geriliminin değerini ayarlamada kullanılır. Negatif ayarlanabilir gerilim kaynakları da aynı esaslara bağlı olarak kullanılır.


Simetrik bir dc gerilim kaynağı örneği ise şekil-1. DC gerilim kaynağı veya DC Akım Kaynağı , DC gerilimle çalışan cihazların testinde kullanılırlar. Bir başka ifade ile DC güç kaynağı olarakda isimlendirilir.


Tristör veya varyak kontrollü olarak üretilmektedir. Manuel veya otomatik ayar opsiyonları vardır. Bu işlem için dc güç kaynakları kullanılır. Temel bir dc güç kaynağının blok şeması şekil-1’de görülmektedir.


Zaman içerisinde yönü ve şiddeti belli bir düzende değişen akıma alternatif akım denmektedir. Alternatif akım evlerde, ofis binaları, sokak aydınlatmasında gibi yerlerde kullanılmaktadır. Kaynak Tipine Göre sınıflandırma Gerilim Kaynakları ve Akım Kaynakları Kaynak tipine göre, akım ve gerilim kaynakları şeklinde bir sınıflandırma yapılabilir. Röle koruma sistemindeki röle ünitesini test etmek için tasarlanmıştır.


V motorlara sahip bir robotumuz olduğunu düşünelim. Bu robotu çalıştırmak için 6V gerilim sağlayabilen bir adaptöre veya bataryaya (örneğin adet kalem pil) ihtiyacımız olacaktır. Doğru akım ( dc ) kıyıcılar girişine uygulanan doğru gerilimi anahtarlama elemanı yardımıyla çıkışına farklı bir gerilim değerine çevirerek verirler.


Dc gerilim kaynağı

TFT_LCD ekrana sahiptir, Programlanabilirliği ve Gerçek Zamanlı Dalga Ekranını destekler, kullanıcılara yeni bir deneyim sunar. Trafo çıkışındaki gerilim köprü doğrultucu yapısı kullanılarak dc gerilime dönüştürülür. Vac şebeke gerilimi , Vac çıkış gerilimi verebilen trafo kullanılarak 24Vac gerilimine düşürülür. Güç Kaynağı devresinin 1. Gerilim kaynağı olarak,genellikle varyak kullanılmasına rağmen,istek doğrultusunda gerilim kaynağı da kullanılabilir.


Akım kaynağına,ihtiyacın cinsine göre,ampermetre,zaman ölçer vs. Bu kaynaklar,AC olabildiği gibi, DC de olabilir. Trifaze Ayarlı gerilim Ve akım kaynağı Endüstriyel elektrikli cihazların üretimini yapan fabrikalar veya motor üretimi yapan firmaların, test laboratuvarlarında kullanılır.


Bunlardan başka, DC kaynak ve AC kaynak şeklinde, zamana göre değişimin göz önüne alınmasıyla da sınıflandırma yapılmaktadır. Gerilim kaynaklarının birbirlerine paralel bağlanmasındaki amaç daha uzun süreli gerilim elde etmektir. Paralel bağlama için şu şartların sağlaması gerekir: Tüm kaynakların EMK değerleri eşit olmalıdır.


Raya montajlı ergonomik yapısı ve hata ve DC gerilim ok. Harici start-stop fonksiyonu (uzaktan devreye alıp çıkarabilmek için). DIN COTEK DN Serisi raya montajlı DC güç kaynağı ~ arası verimlilik düzeyine sahip güç. Bunların yaklaşık kadarı anahtarlama güç kaynağı , güç bankaları ve kadarı endüstriyel güç kaynağı şeklindedir. Bu kısımda DC gerilim sağlansa da sabit bir voltaj değeri sağlamak için filtreleme yapılması gerekir.


Birimlerin çoğunluğu paralel-yedek çalışma için düzenlenebilir. Doğru akım ( DC ), akımın veya gerilimin bir devrede tek bir yönde olduğu (artı veya eksi yönde) dalga şeklidir. Genellikle DC akım ve DC gerilim güç kaynakları , piller, güneş petekleri, dinamolar tarafından üretilirler.


Bu gerilim , kendisini besleyen kaynağın gerilimine eşittir. Dolduğunda kondansatör uçları ve kondansatörü besleyen kaynağın uçları arasında potansiyel farkı sıfır olacağı için devreden akım akmaz. Dolayısıyla dolma zamanı dışında bir kondansatör DC gerilim altında açık devre davranışı gösterir.


DC gerilimler elektronikte sayısal işaret işleyiciler (bilgisayarlar, mikrodenetleyiciler), ve dc motorlarda kullanılmaktadır. DC güç kaynağı tüm akım ve gerilim şartlarında sabit bir performans gösterecek şekilde tasarlanmıştır. DC - DC dönüştürücüler, herhangi bir DC kaynaktan aldığı gerilimi yükselterek , düşürerek veya çoğullayarak, sabit veya değişken DC Şekil 1. A sınıfı PWM gerilim (ler) elde etmek için kullanılmaktadır.


Ana Sayfa KAYNAK YÖNTEMLERİ GENEL KAYNAK BİLGİSİ KAYNAK AKIMI, DC AKIM, AC AKIM. Redresörlü kaynak makineleri. V arası çıkış elde edilebilir. HVDC sistemleri ile yüksek gerilim DC iletimi yapılabilmesine rağmen alternatif akım sistemi kadar yaygın değildir ve özel yerlerde kullanılır. V DC gerilim çıkışıözeliklerine sahiptir.


Elektronikte kullanılan doğrultucuların yararlandığı. AC gerilimi DC gerilime çeviren güç kaynaklarıdır. Takım (Min.Sipariş) YRS. Ayrıca , doğrultma ve filtre işlemi ne kadar iyi olursa olsun iki nedenden dolayı filtre devresi çıkışındaki DC gerilim ve akım değişir.


DC gerilim elde etmek için daha çok yol almamız gerektiğini göstermektedir. Devreyi iki şekilde geliştirebiliriz. Tam dalga doğrultucu kullanarak ve böylece girişteki alternatif akımın pozitif ve negatif devirleri çıkışı. Sunline 3DA DC Power Supply.


Dc gerilim kaynağı

Bilimsel araştırma, ürün geliştirme, laboratuvarlar, üniversiteler ve dizüstü bilgisayar tamiri, elektronik üretim için tasarlanmış PS serisi DC güç kaynağı. Bu projede 2Volt AC şehir şebeke gerilimini ayarlanabilir şekilde Volt DC – Volt DC gerilim aralığında değiştirebilerek çıkış verebilen devre yapacağız. DC DC konvertör yapmayacak yani. Bu enerji elektrik enerjisi olduğu gibi, mekanik, ısıve ışık enerjisi şeklinde de olabilir. Konumuz elektronik olduğuiçin biz elektronik devreler için gerekli güç kaynağıolan DOĞRULTUCULAR incelenecektir.


Yine Vgerilim kayna ğının oldu ğu yol, iakım kayna ğının oldu ğu yol bir koldur. Temel Kol: Başka bir temel dü ğümden geçmeden iki temel dü ğümü birle ştiren yola temel kol denir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar