26 Ocak 2018 Cuma

Relüktans motor

Relüktans motor

Genelde yada kutuplu yapılırlar. Rotor senkron hızda dönerken rotordaki iletken kısımda akım oluşmaz ,rotor kayıpları standart ac motorlara göre son derece düşüktür. Anahtarlamalı relüktans motorun rotorunun konumu için bazı özel durumlar bulunmaktadır. Bu durumlardan biri olan yüz yüze (Aligned) durumu, statorun bir kutbu ile rotorun kutbunun tam olarak karşı karşıya gelmesidir. Eğer motor yüz yüze konumundayken statorundan akım akıtılması durumunda moment üretilmez.


Relüktans motor

Relüktans tip motorlar - – Yapısı: Relüktans motorlar , gölge kutuplu motorlara benzerler. Ancak, bakır halka yerine şekilde görüldüğü gibi kutup ayarlarının bir kısmındaki hava boşluğu artırılmıştır. Böylece hava aralığının fazla olduğu kısımda manyetik akının geçişine gösterilen direnç büyük, hava aralığının az olduğu kısımda manyetik akının. Verimli motor üretmenin temel yolu, rotor ve statordaki kayıpları azaltmakdır. Bu durumu ortadan kaldırıp daha yüksek verimli motor üretmenin ilk şartı rotordaki iletkeni kaldırmaktır.


Bonfiglioli BSR senkron relüktans motorlar : Daha yüksek güç ve verimlilik. Bonfiglioli’nin yeni BSR senkron relüktans motorları serisi, IEverimlilik sınıfına sahip dört kutuplu standart endüksiyon motor serisiyle aynı statör uzunluğundaki IEverimlilik sınıfına erişiyor. V çalışma gerilimi seviyesine kadar IPkoruma sınıfındadır. Elektrik Motoru Markaları ve Elektrik Motoru Firmaları.


GAMAK, asenkron elektrik motor imalatı yapmaktadır. Soğutma: Sürekli motor plakasında belirtilen nominal hızın altındaki devirlerde ( düşük frekanslarda ) çalışma durumunda, motorun doğal soğutması yeterli olmayacağından harici fan ihtiyacı doğabilir. Sürücü ile kullanım sırasında IEverimlilik seviyesinde çalışır.


Kompakt yapısı ile ısı artış sınıfı B veya F olarak çalışabilir. Güçlü ve son derece kompakt motor ! Geleneksel VSD-odaklı indüksiyon motorlarında daha yüksek verimlilik. Kompakt ve kullanışlı bellek modülü ve kolayca kullanılabilir. Hem statoru hem de rotoru çıkık kutuplu yapıya sahip olduğundan bu motorlar çift çıkıklı relüktans motorları olarak da adlandırılmaktadırlar. Makinenin motor olarak çalışması için şebekeden çekilen elektrik akımının stator sargıların da döner manyetik alan meydana getirmesi gereklidir.


Relüktans motor

Bunun için “m” fazlı sargıya “m” fazlı akım uygulanır. Böylece elde edilen alanın dönüş hızı ile içinden geçen kutup rotor sargılarının dönüş hızı eşitlenir. Fırçasız sürekli mıknatıslı motorlar ve anahtarlamalı relüktans motorları bu alanda sıklıkla kullanılan motor yapılarıdır. SPEED bu tür motorların geometrik boyutlarının oluşturulmasında, elektromanyetik ve termal performanslarının elde edilmesinde de sıkça tercih edilen bir yazılımdır. MDS Motor Tasarım Teknolojileri ve Yazılım Çözümleri San.


Walker tarafından bu günkü ARM’ lerin özelliklerini taşıyan bir adım motoru icad edilmiştir. Bedford ve Hoft rotor konumuna eş zamanlı olarak stator sargı. Lale Tükenmez Ergene ve Dr. Murat İmeryüz danışmanlığında tasarlanıp geliştirilerek ARÇELİK AŞ Çerkezköy motor işletmesinde üretildi. Akı Bariyerli Senkron Relüktans Motor Tasarımı ve Uygulaması” Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Y. Merhaba Paylaştığınız bilgiler için sağolunuz.


Ben sabit devirle volt aküden direkt akım alarak,suda pervane çevirmek için Redüktörle devrinide düşüreceğim,hangi tip DC motor kullanmalıyım,ilk çıkş gücü 2-KW civarında olabilir. Bana dönerseniz sevinirim. First, system has been employed to classical controller (PI) and then to fuzzy logic controller (FLC). Teknik Paylaşım Platformu, teknik içerikli bilgi ve tecrübelerin paylaşımı için teknik elemanlar tarafından hiçbir maddi çıkar söz konusu olmadan kurulmuştur.


Körfez Redüktör, önce hizmet prensibi ile kaliteden ödün vermeden Çayırova, Gebze, Dilovası, İzmit, Sakarya,Yalova ve Bilecik bölgelerine hizmet vererek faaliyetlerine devam etmektedir. Tek Fazlı Relüktans Tip Motorun Karakteristikleri Devir sayısı uygulanan gerilime göre değiĢtirilebilir. Ancak rotor statora ters takılarak devir yönü değiĢtirilebilir. Kullanma alanları çok azdır.


Endüksiyon motoru , rotorda (genelde sincap kafesli rotorda) dönme momenti yaratması için gereken elektrik akımının stator sargısının manyetik alanından gelen elektromanyetik endüksiyon ile elde edildiği bir alternatif akım motorudur. Ama daha yeni makinelerde anahtarlanmış relüktans motorlar da kullanılabilir. ANAHTARLAMALI RELÜKTANS MOTORUN Motor sürtünme katsayısı (B ) 0Nm.


DENETİMİ Atalet momenti (J ) 0kgmARM’nin kapalı döngü DMD blok denetim sis- ARM, 2’deki değişken değerlerinde ve motor temi Şekil 3’te gösterilmiştir. Faz endüktansının rotor konumuna göre değişimi 1. Ani Moment Stator fazlarından birinden akım akmaya başladığında, o faz ile bir rotor kutbunun yüzyüze konumda olmaması koşuluyla rotor üzerinde bir moment meydana gelir. GİRİŞ ARM’ler, statorunda ve rotorunda çıkık kutbu bulunan çift çıkık kutuplu bir çeşit senkron makinadır. ARM’ler relüktans kuvveti ile elektriksel enerjiyi mekanik enerjiye çevirirler.


Relüktans motor

AC motorlardaki gibi rotorlarında sargı ve mıknatısa ihtiyaç duymazlar. Böylece daha sağlam ve daha ucuz bir rotor yapısı elde edilebilir. ArtIfIcIal Neural Network based MODELING OF SwItched Reluctance Motors FLUX LINKAGE. Switched Reluctance Motors (SRMs) are getting increasing attention in variable speed applications. SynRM)’a olan ilgi artmıútır.


The SRMs dynamic characteristics vary as condition change. AR motorlar çıkıntılı kutuplu olarak farklı rotor ve stator kombinasyonlarında tasarlanan, basit bir geometrik yapıya sahip olan, rotor pozisyon bilgisi ve sürücü devresi kullanımını gerektiren bir motordur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar