10 Ocak 2018 Çarşamba

Generatörler

Generatörler

Stator ve rotor arasındaki hava aralığı makinen içinde değişkendir. Her yerinde aynı değildir. Stator iç çevresi düzgün olmasına rağmen rotorun dış çevresi düzgün değildir.


Alternatif akım, senkron generatörler ile üretilir. Bu makinelere kısaca alternatörler de denir. Milinden aldığı mekanik enerjiyi, fazlı veya fazlı alternatif gerilime dönüştüren veya alternatif gerilim üreten makineler alternatör olarak tanımlanabilir. SINIF ELEKTRİK TESİSATÇILIĞI ELEKTRİK MAKİNALARI VE LABORATUVARI şekil 7. Sabit kutuplar arasında dönen iletkende A. Elektrik enerjisiyle çalıĢmayan otomobillerde, uçaklarda, tren ve gemilerde bile ateĢleme sistemlerinin ve elektronik aksamların olması nedeniyle elektrik enerjisine ihtiyaç duyulmaktadır. Elbetteki bu araçlarda aküler vardır.


Normal bir fonksiyondan farklı olarak çalışma zamanından kaldığı yerden devam etme özelliği taşırlar. Generatörler adlandırıldığı gibi bir takım fonksiyondur. Bu sayede bir işi üretirken bir anda döndürmek yerine parça parça döndürebilme yeteneğine sahiptirler.


Doğru Akım Üretim Esasları. Bir iletkende gerilim oluşturabilmek endüksiyon prensibine dayanır. Görüntülemek istediğiniz ilan onay sürecindedir, aynı kategorideki benzer ilanlara aşağıdan ulaşabilirsiniz.


Kipor, Aksa, Attlas, Kama By Reis, Palmera, KL, Stanley ve BlackDecker gibi yapı market ürünleri ve elektrikli aletler üreten dünyaca ünlü markaların en sağlam en dayanıklı jeneratör modellerini sayfalarımızda bulabilirsiniz. Yüksek devirli buhar türbini uygulamasında kullanılan makinaların rotor boyları uzun ve çapları küçüktür. DC GENERATÖRLER VE MOTORLAR 1. Bu tip senkron makinaların rotor boyları kısa, çapları ise geniş olmaktadır. Elektromekaniksel enerji dönüşümü sağlayan generatörler ve motorlar enerji tüketiminde ve üretiminde çok önemli rol oynarlar.


Bu nedenle generatörler ve motorlarda verimliliğin arttırılması iklim değişikliğine karşı savaşta ve artan enerji gereksinimlerinin karşılanması için önemlidir. Bu çalışmada rüzgar türbinlerinde yaygın olarak kullanılan generatörler incelenmiş ve bu generatörlerin avantaj ve dezavantajları belirtilmiştir. Rüzgar santrallerinde senkron, asenkron ve doğru akım generatörleri kullanılmaktadır. Senkron generatörler daha çok rüzgarın sürekli olduğu yerlerde ve büyük güçlerde kullanılmaktadır.


Bu tip çalışma şekli, şebekenin yetersiz ve güvenilir olması, ayrıca şebekeden güç temininde gerek yatırım ve gerekse işletme maliyetlerinin. Bu tip generatörler rüzgar türbin endüstrisi ve küçük hidroelektrik santraller dışında yaygın bir şekilde kullanılmamaktadırlar. Toker Makina Sanayi Ve Ticaret LTD.


Generatörler

Transformatörler (Trafolar) Transformatörler hareket etmeyen elektrik makinelerinden olup, alternatif akımda, aynı güçte belirli bir genlikteki gerilimi farklı genlikteki gerilime çevirirler. Türkiye Elektromekanik Sanayi A. Dağıtım dizgelerine, döner yöney çizgesinin kurulmasındaki mantığın kavranmasını son derece önemseyen yazar buna geniş yer ayırmıştır. Düzeltilerek ve genişletilerek 3. Senkron makinalar, inverter veya ayarlı gerilim ve frekans kaynağı tarafından beslenirse hız kontrolleri yapılabilir. Ayrıca uygun kutup sayısı ile diúli sistemlerine gereksinim duyulmaz.


Günümüzde genellikle hava soğutmalı tip generatörler kullanılmasına karşın hidrojen soğutmalı generatörler de bulunmaktadır. Kombine çevrim santrallerde senkron generatörler genellikle şebeke ile paralel çalıştırılır. Senkron şartlarının sağlanması kombine çevrim santraller için önem teşkil etmektedir. Bu çalışmada rüzgâr türbinlerinde yaygın olarak kullanılan generatörler incelenmiş ve bu generatörlerin avantaj ve dezavantajları belirtilmiştir. Haber Grubuna üye olarak firmamız ve sektör hakkında son gelişmelerden haberdar olabilirsiniz.


Generatörler

Elektrik motorları, generatörler , redüktörler, pompalar, fanlar gibi döner ekipmanlar için… Read More. Jenerator Odası Şekil 1’de ideal bir jeneratör odası yerleşimi, jeneratör seti, egzoz ve radyatör montajı görülmektedir. Asenkron generatörler ise sadece statoru sargılı, uyartım için ise statora bağlı kondasatör grubuna ihtiyaç duyan generatörlerdir. Aralarında büyük bir ağırlık farkı var.


Ayrıca senkron generatörlerdeki bilezikler ve ekstra DC motor arıza riskini arttırmaktadır. Sürekli mıknatıslı senkron generatörler Şebekeye direkt bağlı değildir. Güç konvertörü aracılığı ile bağlanır. Stator (endüktör), elektrik motorları, alternatörler, generatörler , biyolojik rotorlar ve jeneratörler gibi döner elektromanyetik cihazların dış tarafında kalan dönmeyen duran statik parçadır. Stator motorun iki temel bileşenden birini temsil eder.


Generatörler

Sanayide çok güçlü elektrik makinalarının (motorlar ve generatörler ) kullanılmasına karşın evlerde buzdolapları, elektrik süpürgeleri, blendırlar, vantilatörler vs. Elektrik santralleri yakıt çeşitlerine göre farklı tiplerde olmasına karşın kullanılan generatörler senkron generatörlerdir. Bu generatörlerin ortak özelliği değişken hızlarda çalışabilmeleri ve şebekeye bağlanmaları için bir güç elektroniği arayüzüne ihtiyaç duymalarıdır. Doğal gaz ve termik santrallerin buhar ve gaz türbinlerinin, bu bölümlere ait generatörler ve yardımcı ekipmanlarının, kondenserlerin anahtar teslim elektromekanik montajları, tecrübeli, iş güvenliği kurallarına tam uyumlu ekibimiz ve özel olarak donatılmış takım konteynerlerimiz ile birlikte yapılmaktadır. Senkron makineler grubuna, alternatörler ( generatörler ), senkron motorlar ve senkron konvertörler girer.


Senkron motor ile alternatör arasında yapı bakımından bir fark yoktur. DA GENERATÖRLERİN PARALEL BAĞLANMASI. Sağ el kuralı generatörler için uygulanır. Manyetik alan içerisine yerleştirilen bir iletkene kuvvet uygulayarak hareket ettirildiğinde iletkenden akım akar. Flemeng’in sağ el kuralına göre yine baş parmak, işaret parmağı ve orta parmak birbirleri ile doksan derece yapacak şekilde resimdeki gibi tutulduğunda, işaret.


Videonun ilk kısmında generatörler den, sonraki kısmında generatörler i nasıl asenkron fonksiyon olarak kullanabileceğimizden bahsetmeye çalıştım. Jeneratörde frekansı görebilmeniz için dizelin alternatör devrinde dönmesi ve dizelin devrinin sabit kalması gerekir. Hz gibi bir değeri gösteren frekansmetrede düşük devirde ve yüksek devirde frekans ölçü aletinin göstereceği skalanın dışında kalacağından değer göremezsiniz.


Not:Governör ve pompa ayarı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar