19 Ocak 2018 Cuma

Isitma bujisi ariza

Isitma bujisi ariza

Kızdırma bujisi ne işe yarar, Kızdırma buji arızası belirtileri nelerdir. Tüm detaylarıyla bu yazımızda. Muhtemelen bujilerinizden bir veya birkaç tanesi patlak veya arızalıdır. Oto Elektrik ustasının avometre ile kontrolü sonucu sorun hallolacaktır. Soğuk kış günlerinde aracın çalışmasına yardımcı olur.


Isitma bujisi ariza

Silindirin ve emilen havanın soğuk olması nedeni ile meydana gelen ısı kayıplarının önüne geçerek ateşlemenin daha etkili olmasını sağla. Ariston Bulaşık Makinesi Arıza Kodları. Cevap: motor ariza lambasi enjektor isitma bujisi. Arkadaşlar bilgi olsun, benim başıma geldiği için yazıyorum.


Kızdırma ısıtma bujisi arıza ışığı yandığı için tamircime (artık değil) gittim. Hemen sökelim hangisi arızalı ise değiştirelim dediler. Ve bunu yaparken bujiyi kırmışlar.


Isıtma bujisi farklı sebeplerden dolayı arızalanabilir. Fiat Türkiye Kullanıcı Forum Sitemize hoşgeldiniz. Dacia dokker arıza lambasi isitma buji lambasi nasil Soner, ariza ïsatet, dacia stepway ısıtma bujisi ariza idigi, vito ısıtma bujisi ariza , ısıtma bujileri saglam ariza isigi yaniyor, tdci ısıtma lambası neden yanar, güç aktarımı uyarı lambası neden yanar ve sebebi nedir, motor kızdırma simge sigorta, vw tiguan buji lambasi.


Bu bakımdan kış aylarında ısıtma bujisi arızalanan bir aracın çalışması ise aynı oranda zor olacaktır. Egzoz kısmında beyaz bir dumanın çıkması da ısıtma bujisi arıza belirtilerinden biridir. Bunun dışında araçta bir diğer etkileyeceği husus ise yakıt tüketimidir. Araba Arızaları, Arıza Nedenleri, Arıza Çözümleri, Otomobil Tavsiyeleri, Araç Bakımı.


Isitma bujisi ariza

Aradan 4-ay geçmeden 40. Yine motor arıza lambası yandı. Bu sefer garantiden yapamayız diyorlar.


Biraz önce tekrar uğraştım buji konusu ile bir kaç deme yaptım motor soğukken ilk denemede arıza vermedi fakat motor ısındıktan sonra tekrar arıza vermeye devam etti. Neticede bujileri akü beslediği için voltajını ölçtüm araba çalışmazken 12vdc nin üzerinde demek ki akü beslemesi normal. Dizel motorlarda hava-yakıt karışımı sıkıştırılarak yakıldığı için, ateşleme bujisi bulunmaz. Piston ÜÖN’ye çıkınca sıkışan hava ısınır ve püskürtülen yakıt çok yüksek sıcaklıktaki havaya karışınca kendiliğinden yanar (patlar).


Bu işlemi kere yaptığınız halde göstergedeki işaret sönmüyor ise arızalı olma olasılığı yüksektir. Ancak deneme yapmadan erken marşa basılırsa aracın beyni bunu hata olarak algılayabiliyor. Sizler ısıtma bujisi sönmeden marşa basmayınız bu ısıtma bujisinin ömrünü kısaltan en büyük etmenlerden biridir.


Teknik Bilgi Paylaşımı Yeni teknolojiler, merak edilen mekanik aksamların çalışma prensipleri vs. Motor sıcakken kızdırma bujisi lambası yanmaz. Yazları ve sıcak motorda bu süre kısalmakta bazen de hiç yanmadığı oluyordur. Bu durumda motor hemen çalıştırılabilir.


Yanmıyorsa direk marşa basılabilir. Bu parça genelde dizel araçlarda bulunmaktadır. Isıtma (Kızdırma) sistemi araçların daha hazır bir halde çalışması için motorların içine yerleştirilen bir parçadır.


Kontağı çevirdiğiniz anda yanan ışıklardan birisi de ısıtma (kızdırma) bujisi için yanmaktadır. Tüm ford model araçların arıza kodlarıdır. Soketler diş fırçası gibi küçük fırça ve kontak sprey ile temizlenebilir ve arıza düzelebilir. Hepinize bol bereketli kazançlar ve hayırlı sürüşler dilerim. KIZDIRMA ( ISITMA ) BUJİ UYARISI VERİYOR NE YAPMAK GEREK: Araç: 1. Dresimlerin açıklamalarını ekliyorum.


Hocam telefonla arayın servisi sorun. Tabi ki binde buji arıza verir mi falan deyip nazlanın. Mutlaka iskonto talep edin. Hatta servise arabayı bırakırken söyleyin iskonto yapalım falan diye.


Fazla uzatmadan yazayım , o kızdırma bujisi arızası genelde herşeye yanar. Basınç sensörünü bile soketinden çıkarsanız , ne bileyim alttaki egzoz valfinide sökseniz o yanar. Ariza daha da buyumeden akli basinda bir ustaya gosterin derim.


Isitma bujisi ariza

Dizel Araçlarda Kızdırma Bujisi Arızası” Nedir? Bilgisayara bağladılar ve kızdırma bujilerinin arıza verdiği söylediler. Yapılması gereken işlem kızdırma (ısıtma) bujilerinin değişmesi gerektiğini söyledir.


Eğer öyle ile dediğiniz gibi akü zayıflığından araçlarımız elektronik sistem olduğu için bu tip hataları arıza olarak göstermektedir. Aracınız garantili ise servise gidip diagnostiğe bağlatın hata varsa çıkar. ALMAYA İNDİM DAKİKA SONRA GELDİM MARŞ YAPTIM ÇALIŞMADI BİR DAHA BİR DAHA DERKEN ISTMA BUJİSİ VE MOTOR ARIZA IŞIĞI YANDI.


ISITMA BUJİSİ YANIP SÖNÜYOR SONRA ZAR ZOR ÇALIŞTIRDIM.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.

Popüler Yayınlar